ja ti prilazim takvim ljudima i pitam zbog cega to i kko i bla bla... aki nism zadovoljna velim da zlostavljaju i d cu zvat policiju, plus koje ce to posljedice imati na djecu
kad mi se agresivni tetaeki prijete dolazi i policija ako pretjeraju
ja zbog djece i zivotinja uvijek reagiram
Svašta se ima za vidjeti, svašta djeca moraju, ko da su poneki odrasli zaboravili da dijete treba trčati, vikati, kreveljiti se, skakati.... igrati se.....
Ili su poneki izgubili živce....
... ali ako se ponekad i upetljam obično takvi i mene izvrijeđaju, da birinem se ja i odgajam svoje i da njena djeca nisu moja briga. Zato ja se od takvih situacija maknem, ne želim da moje dijete to gleda...
Ma no, nisam mislila na "takve roditelje". Ni ja svojoj Maši ne dam neke stvari koje drugi roditelji daju pa im nisam jasna.
Ne radi se o tome nego što roditelj recimo, srijedom, odluči dijete lijepo obući i onda bedira što dijete hoće u pješčanik. A utorkom i četvrtkom se može igrati.
Ili, idemo sad kući, nemoj sad u pješčanik, sav ćeš se umuljati. A dijete već musavo od glave do pete od prašine sa strane. A jučer je bilo u pješčaniku... i tako.
Ajde, nemoj brijat.
Da, starica od 95 stavila dijete na tobogan. Baš. RAdi se o mladoj baki i njezinom inatu. A nisam ni gluha ni slijepa ni mutava da ne vidim.
Kad moje dijete ide s prabakom od 81 godinu na igraliste, ne padne joj na pamet tražiti na tobogan jer zna da ju baka ne može pridržavati.
Da, moje dijete se inače igra u govnima i pišalini, mulja se njima, jede ih i uživa u tome.
I ja isto.
Stvarno brijete.
I mi kao raspravljamo. I kad netko nešto kaže, onda samo jedva čekate skočiti. Vi koji ne brinete o tuđim životima.
Ajd, idite u pijesak kopat rupe, bit će vam lakše!
Edit: odnosi se na Deaedi i ekipu
Posljednje uređivanje od SikaPika : 10.07.2012. at 18:37
Jesem ti i temi, danas ja u parku s mojim curama, ljuljaju se, a ja sve pazim tko nas gleda da mi socijalnu ne pozove (i da: rekla sam im - ljuljajte se sad!)...
ajme ajme...najbolje bi bilo da se svi moguci parkovi zatvore jer vladaju svakojakve bolestine na svim mogucim spravama...
sva djeca se npr.igraju u pjesku a jedino cu ja biti mama koja ce nedati djete da se igra s njima...pretpostavljam da djeca skacu/padaju/diraju i zemlju/kamencice ili one kocke isto u tom parku gdje isti psi /macke/kokosi hodaju ...
zivimo u 21 stoljecu i svatko ima doma vode ili barem vlazne maramice da se djeca ociste...zar ne?
a za mamu vikalicu ...tko zna sto je to bilo u pitanju...
nije da ju branim ali starija mi je jedno vrijeme bila u duzoj fazi da me naljuti cim se ustane iz kreveta i tako nastavi CIJELI dan i naravno da nakon svakog takvog dana na kraju sam jednostavno izgubila uopce i volju pricati s njome i nakon svakodnevnog davljenja skoro svaka njena izjava me naljutila ,da me netko u toj fazi cuo valjda bi mi odluzeli djete ali jednostavno je tako bilo ,voljela bi da sam postigla drugacije ali eto sta je tu je...fala Bogu ta faza je debelo iza nas...
mozda je kod te zene drugacije ali nemozemo suditi i svakog roditelja gledati sto i kako cini...
isteklo mi vrijeme pa dodajem...
preko puta mene su se doselili ljudi sa 5 -oto djece po mojoj procjeni imaju oko
decko oko 15,cura 11-12,curica oko 6 ,curica oko 2-3god i deckic oko 1godine...
roditelji vjecito u kuci a curica od 11-12 godina po cijele dane voza/nosa toga malenog od 1god. skupa sa ostale dvije sestrice po cesti ...od jutra do mraka i po onoj najvecoj zegi...
da stvar bude gora ta curica od 11-12godina uza sve to izgleda kao prava mama nosa,tepa,hrani,igra se...ma sve ...
isprava sam mislila "hajd roditelji imaju posla zbog selidbe pa je to mozda samo tako privremeno"...no oni su se vec debelo uselili no i dalje je tako...
iako curica izgleda sva vesela sto cuva svog bracu i sestre smatram da to nije bas normalno...
je da mi je proslo kroz glavu pozvati socijalnu ali tko zna sto se iza sve te price skriva i ne zelim se petljati...
Posljednje uređivanje od lidać2 : 10.07.2012. at 22:11
boze koliko zgrazavanja. zgrazavamo se ako se djeca igraju u pijesku, zgrazavamo se ako se ne igraju.
da mi je za svako zgrazavanje lipa....
gledam kakvi sve problemi muče ljude i da znate da vam zavidim.
a ima stvarno ljudi koji se vole petljati u tuđe stvari, već vidim koji se odavde ne bi lijepo proveli samnom. neki dam mi u kauflandu priđe žena dok sam se ja nešto raspravljala s djecom oko kupovine nečega i počne pričati kako s djecom treba oštro i sad ona meni počne govoriti što ja i kako trebam. ja sam ju samo pristojno ignorirala kad odjednom ona zamnom. onda sam ju pitala kakvih ona problema ima i što nju zapravo muči, a ona gleda mene gleda u stilu kako sam ja to sad bezobrazna.....svašta kakvih sve krpelja ima. Ljudi si svakakve stvari dopuštaju.
na neko očito zlostavljanje treba reagirati, ali na situacije kad mama viče na svoje dijete mogu se petljati samo oni koji nemaju svog pametnijeg posla
reagirala sam na oca koji je sibom hodao iza deckica od 7-8 godina siktao na njega da je nesto lagao i mlatio ga. poceo se prijetiti da ce i mene pa sam spomenula policiju, pa smo se krenuli razgovarati i nije me mlatnuo i nismo zvali murju
a situacija u kojoj je dolazila policija... rastavljeni roditelji i vidim mamu koja se odjednom izuva i pocinje bjezati a tata grabi za ruku curicu od 2-3 godine. onda tata vodi curicu namjerno uz rub ceste i gurka je pod aute a mama se panicno boji, pokusava prici spasiti dijete a kad pridje tata napada. e tad sam zvala policiju i dosli su. sve skupa se dogadjalo u sopotu prije 15-ak godina. policija se sorala sa njim da stave lisice i tek tad je mama prisla. nisam do tad vidila zenu koja je toliko uplasena
stray_cat, hvala ti u ime zlostavljanih iz ovih događaja što si reagirala![]()
ne razumijem zašto si stavila ovo kao odgovor na moj post,pošto se nisam referirala na ono što si ti pisala na ovoj temi osobno,svaka čast što si reagirala ovako kako jesi i to zaista podržavam (pošto sam i sama na bivšem poslu znala naj...t radi reagiranja na loše ponašanje prema djeci),no moje mišljenje se odnosilo na ljude koji vole pametovati drugima kako bi trebali raditi,postupati i sl. i obično prilaze bez da ih se uopće išta pita.
ma nek se keksaju ali kaj se mora slat djecu po zvizdanu van, bez obzira na razlog?
a mislim da mama radi u to vrijeme, mozda je on nezaposlen, ne znam ih, doselili smo prije god dana, a nisam bas susjedski tip
A sto mozes... Uputiti ih gdje je dubok hlad.
Zao mi ih je, al ipak ne vjerujem da bi tu czss reagirao.
ne bi ni ja prijavljivala, mislim da nije za czss, a i ne znam ih dovoljno
samo mi ih je zao
a cuj, umjesto da odlucno piskaas poforumu potrazis stranice i kontakt centra za socijalni rad i nazoves i pitas sto i kako. da sumnjas na zapostvljanje i bla bla. imas pravo ostati anonimna
ti si ta koja moze uciniti nesto ili nista
ne reagiranje i zatvaranje ociju i okretanje glave nas u biti trpa u kategoriju pomagaca zlostavljacima
btw kakvu poruku dobiju vasi klini od vas kad se micete od zlotavljanja da oni to ne gledaju? kad se kukavicki povlacite i ostavljate zrtvu na milost i nemilost zlostavljacu?
da li su i vas vasi odgajali da budete mlitavci kukvice i da zatvarate oci nad nepravdom?
da li se na takav nacin odgaja masa koja ce pljeskati u skoli zlostavljacima a ako sami budu zlostavljani da l ce vam to uopce rci jer ce se nauciti da vi ne reagirate kad je neko zlostavljan i da od zlostavljanih treba bjezati?
koje more ignoranata... fuj
Slazem se stary cat, ali kako znati da je rijec o zlostavljacima?
Kad je zlostavljanje ocito onda nema sumnje- reakcije mora biti.
Ali kako kad nije ocito? I sto je to sto nije ocito? Vikanje u parku i setnja po suncu... Tesko je to razaznati.
Ili bi stvarno trebali puhati i na hladno.
svako svoju djecu odgaja onako kako misli da treba,zlostavljaci i zlostavljana djeca nisu tako ocita i tu treba zavirit malo dublje,svaki roditelj moze imati los dan i napraviti nesto sto vama u tom trenu zvuci uzasno a u stvari nije ni priblizno uzasu,cesto tako pogrijese ljudi pa obicnoj porodici koja se bori i radi po 12 sati natovare jos problema zato jer je mama vikala na djecu ili ih je tata poslao po suncu van a oni pravi zlostavljaci ostanu na slobodi i u miru rade sranja a da ih se ne prijavi jer su oni u ocima posmatraca idealna porodica,ako vidite modrice na djetetu ili zeni,ili uzasan strah u ocima djeteta na koje se dernja otac ili mati reagujte,ako cujete svakodnevnu vrisku i plac u kuci do vas reagujte...ako vidite sumnjivog tipa kako djeli slatkise djeci u parku reagujte...ostale stvari dobro promotrite jer djeca znaju biti nekad bezobrazna i razmazena pa od muhe ispadne slon koji onda u vasim ocima bude ogroman...