Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 599

Tema: Uši (u kosi)

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja krećem u potragu za čajevcem,regeneratorom,i nekim gustim češljem.Stariju bi nekako i mogla ubijediti da bude mirna,ali mlađu nikako.A na kraju,ko će meni tražiti po kosi.Muževom oku ne vjerujem baš.Njih dvije se ne češu,a meni su sve rane na vratu.Sutra nam svima peglam kosu,samo se bojim da neće biti previsoka temperatura za male kosice?

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prije dva dana drugi put tretirali pedilinom.Sinoć se starija drapala čitavu noć,jutros pogledam i pronađem sigurno 10 većih i manjih ušiju.Ni kod manje nije ništa bolje.I da,između 2 pranja kose ,probali smo i peglom.Rezultat,spaljen pramen kod manje.
    Idem im sada natopiti kosu koka-kolom,pa onda natrackati regeneratora.Kupila sumifen,ali mogu ima oprati njime tek kroz nekoliko dana.
    Pitanja(molim hitne odgovore):
    1.Znamo da uši idu na farbanu kosu,ali prežive li farbanje?
    2.Koliko dugo da držim koka-kolu na glavi?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Silkica kod nas nikad nije tako tesko stanje bilo. Ali da nakon dva pranja u tako kratkom roku imate toliko usiju mi je cudno. Ja kad perem kosu dobro utrljam sampon i onda mimotam glavu fris folijom i tako drzim neko vrijeme cca 10 min. Vidis ih kako izlaze van kose prema gore. Poslije detaljno cistim. Znamo sjediti po sat vremena.
    Jasno mi je da je kod male to nemoguca misija.
    Da li isxesljavas kosu s gustim cesljem. Meni su koma ovi metalni je naelektriziraju. Ja imam stari plasticni gusti. Taj mi je drazi.
    I apzi s tim cestim pranjem jer ti samponi nisu bas bezazleni za osjetljivu kozu.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa i meni je čudno.I da ,to je jako teško s malom bilo,ali uspjeli smo nekako.Mi imamo tuš kabinu,pa sam ih našamponirala i trljala i trljala oko 5 min.,isprala,pa ponovila.Sad se ne sjećam,ali mislim da na Pedilinu piše da se nešto dugo drži na glavi.To je bilo nemoguće sa djecom.Nakon 6 dana ponovila postupak.To je bilo prije 2 dana.Sad sam kupila Sumifen,pa ću sačekati da prođe par dana,pa ću opet šamponirati.

Da bilo ih je puno iako smo koristili šampon.Ali pazite sad:danas sam im natopila kokakolom i ostavila oko pola sata(u to najmanje vjerujem,ali eto...),onda natrackala kosu regeneratorom.Ja uzela jednu,muž drugu,češalj u ruke i češljaj.Ljudi moji,koliiiikoooo vaški,većih,manjih,kapitalaca,beba vaški....!I kod jedne i kod druge!A češljanjem suhe kose,samo 3-4.
    Znam,sve je to hemija,i taj regenerator.Meni se u stvari sviđa ideja svinjske masti,ali ne znam kako je sprovesti u djelo.Kao što rekoh,imamo tuš kabinu,tamno je.danas smo sjedili u sobi i radili,mala je imala nekoliko pokušaja bjekstva.Već vidim kako mi mast kapa po parketu,tepihu,krevetima,a ona bježi i bježi.Smijem se od muke!

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Spajalice,možda se nismo razumjele.Tretirali smo Pedilinom,i ponovili postupak nakon 6 dana.Tako i piše,dobro-piše poslije 7 dana ponoviti postupak.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

7 dana je predugo, ja sam ponavljala 4. Dan

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Piše za 7 dana,a i meni se činilo predugo,pogotovo što sam pronalazila žive uši.Ali sam se opet bojala,mlađoj je tek 3 godine,šta ja znam kakav je to otrov.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Silkica, svu posteljinu, ručnike, robu, pidžame - na 60 stupnjeva oprati odmah.
    Kauč usisati.
    NE! prati češće JER ti pranjem ubiješ uši, one su najmanji problem. Gnjide isčešljavaš i njima treba OSAM dana da postanu uši. Zato se pere sedmi dan, za slučaj da su gnjide preživjele, da im ometeš razvoj.
    Nakon toga SVI perite Lausch šamponom preventivno. Duuugo ako su došle iz vrtića ili škole uši.
    I svi morate oprat sa šamponom protiv uši i gnjida , inače je to neverending story.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.amazon.de/RAUSCH-Weidenri.../dp/B002V97KR4

Ovaj šampon je za preventivno pranje, naruči ga u ljekarni ako ga nemaju. Kod nas se može kupit i u dm-u, Müller itd.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Farbanje cijele kose ne prežive! Ubije ih kemija.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A moraš stvarno pregledat cijelu kosu, svaki dan. Ako ti samo jednom promakne gnjida (a one izgledaju drugačije od prvog do osmog dana) - kreće sve ispočetka.
    I nadam se da imaš sušilicu, ili da sunce sja jer ćeš imat gro veša.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene pranje posteljine nije imalo nikakvog utjecaja na imanje tj nemanje usiju, pa se time nisam bavila nis posebno. Nece odmoci al nece ni pomoci.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hoće, isto kao i jakne, kape, usisati sjedala u autu.
    Pranje posteljine je iznimno važno jer uši prežive 55 sati bilo gdje. A u krevetu spavaš 8-9 sati, a one šeću.
    Iznimno je bitno!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tih 55 sati je puuuuuuno previse da bi bilo istina. Usi prezive izvan ljudske kose nekoliko sati, a maksimalno 1 dan. I nece sici s kose u krevet osim slucajno jer im unutarnji termometar odlicno radi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim, slobodno vi perite krevetninu, jakne, i tepihe, a dubinski cistite aute, kauce i madrace. Al to nije presudno. Presudne su sve one gnjide koje ce se izleci.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hajde, barem ce kuca biti cista.

Ali ne zaboravite prati kosu svakih 3-4 dana i temeljito cesljati nakon toga. I tako to redovito 3 tj. nakon sto ste poceli postupak. Koliko mi pamcenje sluzi treba 21 dan da se iz jajasca izlegne uš. Pa kad se i zadnje jajasce ( moguce ) izlegne treba mladunca docekati i utamaniti da nema djecu.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Usi se moraju barem jednom u 24sata nagraniti sa ljudskom krvlju inace uginu, tako da ovo o 55 sati ne drzi vodu. Vjeruj mi, prosla sam torture sa usima, iscitala sam sve sto se moze o njima. Problem je jer su usi jako plodne i jedna us ostavi iza sebe puno gnjida. I te gnjide treba unistiti sto je heben posao ( vec sam napisala na drugoj temi meni je najbolje posluzila pegla za kosu, a stavljali smo svasta - od masti pa nadalje..,)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Toliko o tome koliko ne drži vodu:
    https://www.google.at/search?site=&s...30.WZ9Y2N5V5w4

55 Stunden na hrvatskom znači 55 sati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I piše 8-10 dana da se izlegnu, 8 dann je vjerojatnije.
    I magda, gro doktora kažu isto i je presudno jer uši se u vrtiću i školi šire točno tom metodom - UŠI se kreću, NE skaču i kretanjem se prenose, a gnjide se izlegnu iz uši i zaljepljene su za kosu.
    Hoće, sići će i silaze s kose.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 02.05.2016. at 22:40

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U svakom tekstu ispod linka piše 55 sati i svi doktori isto to kažu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jedna uš izlegne do 100 gnjida.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jedna, možda korisna info ako se u školi uši ne mogu riješiti zbog nejednakog angažmana roditelja - mi smo zvali Nastavni Zavod za javno zdravstvo, došla je draga liječnica i na vrlo suptilan način ih pregledala (jako im se svidjela, umanjila im je traumu), napisala službene nalaze onima s ušima/gnjidama i dala im ispričnicu za školu dok ih ne očiste i ponovno se jave u Zavod zbog potvrde o neimanju tih divotica u kosi.

stavkokljun avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Vidim da se ljudi muče pa da vas sve riješim muke trošenja vremena i novaca.

Imali smo ih u obitelji 3 puta jer mi je kćer svaki puta donijela stvar iz škole u kojoj dotična gdična širi zarazu čim počne sezona.

Uglavnom, prvi puta je bila panika, pa kojekakva nemoguća, skupa i besmislena rješenja, ali ipak postoji najbolje i najbrže.

Ako se pojave, brzo do liječnika da vam napiše recept za Bubil, odličan makedonski šampon na bazi buhača i petroleja - idealan i prirodan za uklanjanje uši (ne i gnjida!).

Većina opateka ga nema jer se izdaje na recept pa ne mogu zaraditi, ali recite im da vam ga naruče jer je najbolji.

Što se gnjida tiče sve je muka, čemer i jad - ali uzmete peglu za kosu (Figaro!) i speglate kosu. I to je to! 200 stupnjeva je sasvim dovoljno da uništite sve gnjide i ne morate se mučiti sa skupim češljevima, šamponima, kemijom itd, itd...

Ispričavam se ako je već netko to ovdje spomenuo, ali nisam imao vremena pročitati baš sve postove. Eto, nadam se da će pomoći. Isprobali smo ovaj recept 2 puta i nije mašio. Pozdrav.
    Quoteam sam sebe, ali vidim da se i dalje svi vrte oko istog i kompliciraju si život i troše novce teško zarađene i time ponmažu farmaceutskoj industriji u prodavanju magle.
    Ovo 100% radi, samo budite strpljivi kod peglanja - gotovi ste za pola sa, sat maksimalno i za 2 dana sve riješeno.

Sretno...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Vecer...

Eto sada cu ispasti (ne)majka ali jednostavno splet okolnosti je ucinilo svoje...

Pa hajmo od pocetka...

Zimus smo imali 3x napada usi u vrticu i 1x u skoli...upjeli smo ih zaobic...

Sada je curka ispisana iz vrtica i u pon.je krenula u malu skolu...

To je bilo ujutro...
    popodne je mene i curku uhvatilo nesto ,da smo ostatak tog podnevna i jucerasnjeg dana provele povracajuci...s bolnim trbuhom i trcanjem na wc...
    Jos jucer mi je znala na nalete rec da ju svrbi glava...meni ni na kraja pameti nije bilo da pogledam kosu (mislila sam znoj)jer smo svako malo preznojavale se povracajuci...obje smo bile u komi i samo lezale...

Danas nam malo bolje bilo...i opet je rekla "svrbi glava"...ja opet (ne)majka ne pregledavam kosu i kazem kako cemo navecer oprat kosu... (prale smo ju u ned.ali opet rekoh budem ponovno)...
    operem joj kosu i opet ne pregledavam da bi opet rekla "svrbi"e tek tada mi se glava probistrila i idem pregledati...i naravno imam sta vidjeti...
    Bila je ih hrpa vecih pa cak 2-3min i malih...znaci vec su se dobro ugdjezdile...

Trkom sam odletila u ljekarnu i kuoila sampon...dobro oprala dobro...izcesljala i promjenilansvu posteljinu...i sve sto smo bile u doticaju... (cudom ozdravila u roku pola sata)...

E sada vracam se na pocetak...usi mi uopce nisu pale na pamet jer...
    Ovih dana bas nigdje nismo bili van kuce niti se druzili s kime...isli setati po kvartu ,no nismo bili u doticaju s nikime...
    Pa dal je moguce da ih je pokupila u maloj skoli u kojoj je bila u pon.a da su uspjela tolike izrasti????...

Prevencije radi svi ukucani su oprali kosu samponom i pospricali etericnim uljem cajevca...

Posto su tako vec velike narasle dal to znaci da ce sada potrajati rjesavanja tih zivina????

I da dobila sam upute da samponom perem 2x puta svaka dva druga dana...smijem li 1x dnevno svaki dan?

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moje iskustvo:
    Sumifen svaki drugi dan navečer jednom nanijeti, pustiti, isprati, obilno staviti regenerator , češljati do besvjesti s onim metalnim češljem.
    Na dan kad nisam stavljala spec.šampon, onda obilno regenerator i opet češljanje.
    Regenerator sam uzimala neki jeftin u dm, litra oko 20 kn.
    Kad bi kosu osušila, onda bi pramen po pramen pregledavala i ručno noktima čupala gnjide i s dva nokta ih zgnječila.
    Sve bi to trajalo 2 tjedna koliko im traje ciklus.
    Računala bi ga otpočetka svaki put kad bi našla odraslu uš.
    Posteljina i odjeća se prala na dnevnoj bazi.
    Pokušala sam i sa peglom za kosu, zatim električnim češljem, uljem od nima (super je inače meni za perut) i još je neki šampon bio u igri, ali se ne mogu sjetiti imena.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da sve tako sam ja napravila...
    Nakon pranja sam obilno stavila regenerator i cesljala dugoooooo (srecom maloj pase)
    Promjenila posteljinu,oprala ostatak ukucana samponom i stavila etericno ulje...

Jedino sto maloj nisam kosu susila vec povezala u dvije pletenice i stavila joj maramu oko glave...grijesim li u tome???

Znaci sutra smijem opet staviti regenerator i cesljati?...
    Citala sam negdje da je bolje "na suho"da kosa sto duze bude "zmazana"...ali ako idem na suho,cijelu kosicu cu joj pocupati a i ovako je slaba...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ps-posto vidim da ciklus traje i do 21 dan...koliko dugo su klinci izostali iz kolektiva (vrtic,skola)

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bitno ih je mehanički odstraniti.
    Na suho češljanje ošteti korijen kose jer se teško raščešljava.
    Mislim da ne mora biti kosa "zmazana".
    Meni je ovo ok. Ja češljam , ona sjedi u kadi i njurga kako joj je teško. A meni ruka otpada.
    Maloga od godinu i pol sam bila ošišala na par mm nakon jednog pranja Sumifenom da ubije odrasle uši.

Ja sam moju pustila doma par dana dok pobijem odrasle, s gnjidama može u školu.
    Posljednje uređivanje od Ana i mamino zlato : 08.02.2017. at 22:45

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hmm...kada smo kod malih vec...

Imam i mini curku od 1.4mj...nju jedinu nisam oprala samponom...nista joj se nadzire na kosici...
    ali mi je proslo kroz glavu smije li ona Sumifen?...s obzirom da je mala i voli vristati dok se kosa pere pa i progutati pola sampona... a ovo navodno jaca kemija...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I nije mi jasno kako su se tako brzo mogle prosiriti?...jer koliko sam vidla (onako u panici) to su bile samo odrasle usi...
    Sumnjam da ih je toliko doslo s druge osobe...
    po tome su one vec trebale biti na glavi neko vrijeme polozit jaja i narasta...
    Varam li se?...koji period za to treba???.jer uopce mi nije jasno odkuda su i kako ih onda prije nisam primjetila???...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nisu one tako brzo narasle... mi smo imali pre dve godine situaciju da smo ih primetili MESEC dana posto je izasla iz kolektiva. Bilo ih je tako puno, kako i ti opisujes. I nije se pre toga zalila. Ali pocelo je da je svrbi kad su ozbiljno pocele da joj grickaju teme, fuj... pre toga nije nista primecivala. Iz iskystva mojih prijateljica, svrab nikad ne pocinje odmah nego kad ih ima bas puno.. tako da je verovatno pokupila mnogo ranije.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Dal je moguce da smo ih se rijesili jednim tretmanom?

Jucer ih je bilo brdo (velikih) nakon pranja,cesljanja i ponovnog pranja...noc provedena u marami ne vidim ni jednu jedinu...ni one mini zute...kosa joj cista ko suza...

inace joj kosa ko pahulja i sve se vidi...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samih usi mozda jeste, ali gnjida niste. ja sam bila puno puta uvjerenja da je cista, pa bih opet nasla malo kasnije mjesto di sam nasla jaja.

a u glavi sam joj vec znala koordinate zlatne sljokice, crvenih mjesta od ugriza i ostalih markacija

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    Dal je moguce da smo ih se rijesili jednim tretmanom?
    Iz mog iskustva - ne. Čak i ako jeste, to ipak znači svakodnevni rad barem idućih 7 dana, barem 10-tak min pregleda ima li jajašaca (zalijepljena su uz dlaku, nekih 1 cm od tjemena), što ne možeš vidjeti ako ne izdvojiš dnevno barem 15-20-tak min (ovisno o duljini kose) i ne prođeš kosu pramen po pramen, vrtiš taj pramen lijevo-desno-gore-dolje u pregledu i pincetnim hvatom prstima ne izvadiš svaku "zalijepljenu prhut" tj. gnjidu - slično izgleda, samo što prhut možeš otpuhati, ovo ne. I nakon 7 dana se obavezno more ponoviti tretman šamponom, to je osnovna preporuka na šamponu.

Sav gornji dio robe ili oprati na 60 ili ostaviti 3-4 dana bez dodira s kosom. Usisati kauč, AS itd. - svugdje gdje se glava takla. I pregledati sve ukućane.

Nažalost, "trijebljenje ušiju" je jedan od onih starih dosadnih domaćinskih poslova, nema "quick fixeva".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.02.2017. at 08:37

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ma nisam mislila odustati...svakodnevno gledanje nam je na rasporedu...(nazalost)...

Sada sam kod starije ...koja ima uzasno gustu i dugacku kosu nasla jednu ... i pregledala sam detaljno cijelu kosu (ona vec luda od sjedenja) i nisam vise nasla ni jednu...

Pa sada neznam smijem li ju uopce u skolu poslati?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Na ovaj tekst sam prije naišla pa možda nekom pomogne-ima par savjeta ..

http://www.telegram.hr/zivot/ovaj-go...ilicno-trazen/

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ne pise koliko octa?...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Postoji li neki bolji cesalj od ovog metalnog?...

Sada su nam problem gnjide...imam osjecaj da ih toliko puno ima...koliko god ja cistim jednu po jednu ne vidim pomak samo ih nalazim...nikada kraja...

Pa ako bi bilo sta da si pomognem ili sam osudena i dalje jednu po jednu...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam uvijek samo jednu po jednu.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

A ako su samo gnjide trenutno u pitanju...koljko dugo je potrebno pranje samponom?...

Meni rekli u ljekarni svaki drugi dan...dok zive nalazim...

Prekjucer ih bilo puno velikih zivih,jucer ni jedne velike sve "male bebe"bijele (kako ih curka nazvala)danas sam nasla jednu malo vecu zivu...ali puno tih gnjida...

Pa me zanima koliko dugo uopce smijem taj sampon koristiti?...to zaboravih pitati u ljekarni...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lidać pa valjda pise na samponu koji si kupila.

iz gnjida nakon tjedan dana izlaze male, spolno nezrele usi. one postaju spolno zrele za 8-10 dana.
    s obzirom da ti ne znas od kad su vam gosti u glavi, mozda bi bilo dobro da jos koji put operes.

a gnjide vadi. naporno je, frustrira, ali to je nacin da ih se rijesis.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Liceguard šampon+njihov električni češalj su se nama pokazali konačno kao dobitna kombinacija. Šampon ne ubija uši, ali jako dobro odljepljuje gnjide. Dakle, pranje prema uputi, pa češljem za uši (ne električnim) češljati pramen po pramen. Tako bismo skinuli na desetke gnjida. I svaki dan po desetak minuta električnim češljem temeljito češljati za ubiti uši. Pa tako dva tjedna.
    U ta dva tjedna smo taj tretman s pranjem i skidanjem gnjida napravili 3 puta, a električni češljem smo češljali svaki dan.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne kuzim ( ovo ide za lidac).
    kosu peres svaki 3-4 dana , cc 3 tjedna.
    i nakon pranja obavezno cistis kosu detaljno sa onim metalnim cesljem.
    i peres posteljinu kad obavis pranje ( kape i sve sto je uz glavu takoder).
    Tvoj cilj je uloviti sve gnjide nakon sto se izlegu iz jajasca i spriciti da postanu spolno zrele te nastave ciklus razmnozavanja.
    Posljednje uređivanje od sirius : 10.02.2017. at 14:08

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mozda sam krivo shvacena...

Nisam mislila prestati s pranjem...ali citam ovdje da je taj sampon opaka kemikalija i izaziva perut...ok perut me ne zabrinjava previse bitno da se rijesimo usi...

Pise na uputama da se pere svakih drugi dan...odkako sam skuzila da ima usi na svalodnevnoj bazi...mjenjam posteljinu,odjecu odmah stavljam na pranje,usisavm jos detaljnije i sl...

Cesljam i vadim rucno 2x dnevno uz pomoc regeneratora...

Ukucani su se preventive radi isto prali samponom ,svakodnevno se i pregledavamo...

Znaci radim sve po "peesu"...

Ali eto samo me zanimalo koliko se taj sampon smije sveukupno koristiti,moze li biti stetan?...

A sto se tice samog sampona to je onaj Sumifen i zbilja ubije sve...tako da trenutno za el.cesljom nema potrebe...

Sada muku mucim s gnjidama i najvise me strah ako ih ne uspijem sve ukloniti da ce se opet sve prosiriti...zato sam pitala ima li mozda koji gusci cesalj...

veretex-taj sampon koji preporucujes jesi ga isprobala?...djeluje li tako da omeksa te gnjide?...da ne dajem tolike novce ako ne djeluje...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni osobno je taj metalni cesalj fuj. naelektrizira kosu, uz agresivan sampon, malo je i izlomi.
    ja imam onaj stari plasticni, koji se nekad dobijao. taj mi je super.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I da ...ako kupim taj sampon ...smijem onda njega koristiti u "rupi"kada ne perem sa ovim prvim?...

Pise da je blag i da se moze koristiti svakodnevno pa sada neznam...jel moze tako kombinacija...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    meni osobno je taj metalni cesalj fuj. naelektrizira kosu, uz agresivan sampon, malo je i izlomi.
    ja imam onaj stari plasticni, koji se nekad dobijao. taj mi je super.

Slazem se...a moja ima inace tako kosicu ko pahulju...imam osjecaj da ce mi ocelaviti od svega toga...

Pitala sam u ljekarni za plasticni i nemaju ga...neznam di bi ga mogla potraziti i dal ga uopce ima jos gdje...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jesam, probala sam, zato sam i napisala. Šampon je blag za kosu, poslije njega se češlja bez regeneratora, i slabi ljepilo kojim se gnjide drže za vlasi. Po njima, može se prati svaki dan, nema ograničenja (nema insekticida u njemu). Nama se pokazao odličan. Što se električnog češlja tiče, meni je to bilo pravo osvježenje, jer se lako s njim češlja i sviđa mi se osjećaj da ih potamanim čim se izlegu. Šta ja znam oće koja uš u preuranjeni pubertet pa se razmnožavat dva dana ranije od predviđenog :D
    Meni se činilo da sumifen odlično djeluje, ali su se uši neprestano varaćale. Nakon mjesec, nakon dva, tri...Onda se na kraju događalo da operemo sumifenom, a nakon dva dana glava krcata velikih buba.
    Ukratko, jeftinije bih bila prošla da sam odmah krenula sa električnim češljem.
    Ne znam koliko se dugo sumifen smije koristiti, na uputi piše oprati, ponoviti za dva dana i to je to. Međutim, šta kad to nije to, nego se uši dobiju ponovo, ili neke prežive postupak - to ne piše.
    Posljednje uređivanje od vertex : 10.02.2017. at 14:28

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam jednom koristila taj elektricni, frendica mi je posudila. meni je isto bio super.

lidac, taj plasticni prastari, imam jako jako dugo. nemam pojma di bi se to sad naslo.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.02.2017. at 14:29

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Od sampona sam koristila samo paranit .
    Taj plasticni cesalj je super. Moja prabaka se njime cesljala svaki dan, ali ga vec godinama nisam vidjela.

Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •