Dakle, mama sam male bebe i uskoro trogodišnjaka. Noću naravno spavam koliko mogu, a danju je posla i obveza do neba. Pokušavam biti dobra mama, strpljiva, nježna, smirena. Strašno sam razočarana u sebe jer to ne uspijevam. Od jutra ranoga, čim se ustanem onako umorna, samo mi sitnica treba da planem, vičem, kako bi moj dragi MM rekao "divljam". Zamjeram i njemu jer je njemu lakše, on je tata koji je tu kad hoće a ne mora stalno biti dežuran i danju i noću kao ja, uostalom kao svaka mama koja doji. I onda sam ja živčana i divlja, a on dobri tata. Ljuti me to. Ali najviše me ljuti, bolje reći rastužuje to što sam ja u takvom stanju, jutros sam našla vremena sama se isplakat u kupaoni, ne prepoznajem se. Inače sam mirna, volim svoju djecu, ljude, život uopće, ali trenutačno sam baš tjeskobna. U periodu života koji bi trebao biti sretan. Pretpostavljam da nisam jedina u takvoj situaciji. Kako se vi nosite sa svojom majčinskom stvarnošću,u smislu kako kontrolirate te negativne emocije i postupke (živčanost, razdražljivost, umor, tugu..)? Kako se smirujete? Kako u dan krenut optimistično i smireno kad znaš da te do negdje 22 h navečer čeka kaos, a onda još i noćna smjena?
Hvala što ćete podijeliti svoje iskustvo sa mnom!