Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 257

Tema: Tema o pusenju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A tko je uopće rekao da sam ja prema ikome bila drska i bezobrazna i da nisma ljubazno zamolila da se pored mene ne puši?

p.s. ili se možda moram i pokloniti pušačima da se jelte jadni ne bi uvrijedili što sam se eto drznula reći da mi nešto smeta!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 13.07.2012. at 14:58

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sori svima, ali slažem se s Felix i AM. Pušač i nepušač u toj situaciji, po meni, nisu ravnopravni (i ne trebaju bit) - ako je baš takva situacija s tipa 5-6 pušača gusto na hrpi, oko neke sprave. Mislim da u RL-u ne bi pokazala hrabrost, nego bi jednostavno pokupila malu i otišla. Ja sam inače malo soler đir i ne pamtim puno takvih sitacija, valjda se podsvjesno mičem bez razmišljanja, a i rijetko se dogodi da je baš toliko pušača usko na hrpi oko neke sprave, ali, sori, to je jednostavno nakrivo nasađeno, ako je mjesto radnje - dječji park, još tamo vise ti baš mali, nisu to tinejdžeri i osnovnoškolci da se vrte oko sprava, to su u pravilu ovi toddleri predškolci.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa normalno da je krivo nasađeno. kad nije ni realno.
    znači ti u parku su em pušači em nekulturni em ih je puno i još ne hebu djecu uopće, te svoje todlere (koje btw treba paziti) nego dime.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 13.07.2012. at 15:07

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    znači ti u parku su em pušači em nekulturni em ih je puno i još ne hebu djecu uopće, te svoje todlere (koje btw treba paziti) nego dime.
    Možda je stvar percepcije, hoćeš reći, a da se ove gore opisane park-epizode nisu dogodile, nego su "u glavama"?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mi na igralištu iza zgrade, a koje je jedno od većih, imamo i tri klupe za sjedenje
    tamo sjede roditelji, bake, poneki djed
    uglavnom svi puše
    odnosno, ovi koji puše drže se zajedno, najviše ih bude 5 odjednom, na okupu
    mame koje dolaze s kolicima (dakle djecom koja ne hodaju), uglavnom ili šetaju okolo ili se smjeste uz neku spravu ako imaju starije dijete koje cijelo vrijeme trčkara okolo
    djeca pušača dolaze, piju vodu, nešto jedu, dođu pitati starce, bake, odu... dakle, ne zaustavljaju se na jednom mjestu
    ima jedna mama s 8-mj. djetetom koje drži u rukama i istovremeno puši, no njezin problem
    ja nikada ne sjedim na toj klupici osim kad se baš na njoj igram s M. jer mi se uopće ne da pričati s tom ekipom (inače sam prilično druželjubiva osoba, pričala bih i s kamenom, ali s ovima popričam taman kolko treba, tri minute u prolazu - sasvim dovoljno)

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sory ne zelim prosvjetljivat ali zbilja ne znam sto ucinit a da ne pokvarim dobrosusjedske odnose. Ako budem ljubazna, nece me poslusat a ako budem neljubazna poslusat ce ali cu sljdece vrijeme s knedlom u grlu ici u park i svi ce me gledat ko onu tamo sto pretjerano stiti dijete ... Nastavi niz. Utoliko se radije maknem u nadi da ce jednom shvatit. Grijesim ocito.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Sory ne zelim prosvjetljivat ali zbilja ne znam sto ucinit a da ne pokvarim dobrosusjedske odnose. Ako budem ljubazna, nece me poslusat a ako budem neljubazna poslusat ce ali cu sljdece vrijeme s knedlom u grlu ici u park i svi ce me gledat ko onu tamo sto pretjerano stiti dijete ... Nastavi niz. Utoliko se radije maknem u nadi da ce jednom shvatit. Grijesim ocito.
    Sori, ali ja ne znam kako ovo da povežem s pojmom kulturnih ljudi...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lucija Ellen, jesi li ti njima verbalno dala do znanja da ti smeta dim? Znači "marija/zdravka možeš li malo pomaknuti cigaretu ide mi dim u nos"?
    Jer iz tvojih postova iščitavam da se premišljaš da li biti ljubazna ili neljubazna, ne da si se već izjasnila po tom pitanju.

Ja zbilja nikad nisam došla u situaciju da nekome prigovorim za cigaretu a da se čovjek ne ispriča i makne ju. Kad ja zapalim (na primjerenom mjestu) očekujem da će i meni reći ako nekom smeta, ne pada mi na pamet osluškivat tuđe misli.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Očito. Oni vrlo vjerojatno niti ne primjećuju jesi li se ti makla ili ne. I zašto bi.

MM je pušač, i puno naših prijatelja. Svi razumiju da se kod nas ne puši, puše na terasi, ako je baš grozno hladno odu (s kavama) u kupatilo i puše kraj prozora (vrlo rijetko). Kad sjedimo na igralištu u Dalmatinskoj jako često nekom od njih kažem da se zamijenimo za mjesto ili da preseli pepeljaru7pomjeri cirateu jer mi ide dim i uvijek me, sasvim ljubazno i pod normalno, poslušaju, čak i ako to znači par premještanja oko stola. Stoga mi zbilja nije jasno od kud ideja da te ne bi poslušali ako bi ljubazno tražila da se pomjere?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Situacija realna osim sto su to redom kulturni ljudi i vrlo dragi i jako vole i paze svoju djecu...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svaka čast, Adiomare! Ti si stvarno primjer uviđavnog pušača, ali i pušača koji cijeni svoj gušt
    i ne želi da ga poprijeko gledaju.Nažalost, mislim da takve svijećom treba tražiti.
    Slažem se naravno s ana.m i felix i ina33.

A za problem lucije ellen, tu vrijedi narodna "ne može i pare i jare", ili ona nepristojna.

A argument brojnosti- "njih je pet", a ja jedna..ne stoji. Njih svih pet nije u pravu, a ti jedna koja ne želiš da ti se
    dimi pored bebe i malog djeteta jesi u pravu.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad sam isla u glavi pobrojat, njih je bilo 7 a nas 2. Ona jedna se makla odmah
    jer je imala samo bebu bez starijeg viseceg djeteta. I ja sam se makla nakon rasprave s djetetom (uz suze i protest) i micat cu se dok god budem morala, na zalost.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koliko je udaljena ta grupica pušača od tobogana/klackalice/čega-god?
    Da li se dim cigarete zaista ne rasprši dovoljno da pustiš dijete da se spusti još koji put/klacka još malo/što-god?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja vjerujem da su to sve kulturni i fini ljudi, jer sam uvjerena da, u pravilu, pušači (a i pasivni pušači) niti ne kuže koliko smeta - čisto na tom nekom fiziološkom nivou - okusni pupoljci itd.. Mislim, nisam ni ja kužila kad sam jela preslano, meni je to bilo OK, prestala sam toliko solit zbog zdravlja i jer su drugi reagirali, a bilo ih je puno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene je recimo zasmetalo nedavno u jednom velikom restoranu - gužva, sjedimo vani za velikim drvenim stolovima (nas je 2 para i 2 male djece + trudnica pred porod), dođu cura i dečko (ne balavi, nego nekih 30-tak godina) i zamole da li mogu sjesti k nama jer je gužva. Mi naravno kažemo može.
    Nije prošlo 5 minuta, izvadi cigaretu cura, izvadi cigaretu dečku i lijepo dime jednu za drugom cijelo vrijeme.
    Hebe se njima i za trudnicu i za djecu i za jelo.
    Meni bi bilo najnormalnije da su pitali da li smiju pušiti, ali ne nego je nama budalama bilo neugodno bilo što reči.
    Eto, to je meni čisti teror i nekultura i još bih svašta mogla reči.

Barem znam za budućnost, možete sjesti, ako ne pušite.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da, tak sam i ja dvno, dok još nisam znača rweći kaj mi smeta bila s mužem i malim (imao je tad 7mj) u restoranu, naravno u odjelu za nepušače!!
    Dolazi veliko društvo i sjeda u taj odjel za nepušače, traže konobara pepeljaru i ovaj im veli da tu mogu pušiti samo na vlastitu odgovornost.

I ok, danas bi se ja pobunila zamolila konobara da im ne dozvoli pušenje u odjelu za nepušače, ali danas se ti ionajko ne vbi ni smjelo desiti...valjda!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ijuuu, koliko je tu gluposti nadrobljeno....

..nisu sve gluposti, ima i po koja pametna ali neću ulazit u raspravu nego sam samo htjela dodati da je MM kupio tu e-cigaretu i ne izgleda loše, dimi ko prava, ne smrdi i što je najbolje može se nabaviti i bez nikotina, pušiš a ne pušiš-super!!
    sad odoh ispred kuće zapalit jednu...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nitko nije od smrada umro, a :D

ma, ljudi su nepristojni i to nema veze s cigaretama, nepristojni pušači, nepristojni neperači vlastitog tijela, nepristojni žderači podriguše u autobusu i ostali nepristojni
    a postoje i pristojni pušači, koji puše u birtiji u kojoj je dozvoljeno, na balkonu i ispred zgrade-takva je, naime, većina

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    nitko nije od smrada umro, a :D

ma, ljudi su nepristojni i to nema veze s cigaretama, nepristojni pušači, nepristojni neperači vlastitog tijela, nepristojni žderači podriguše u autobusu i ostali nepristojni
    a postoje i pristojni pušači, koji puše u birtiji u kojoj je dozvoljeno, na balkonu i ispred zgrade-takva je, naime, većina
    potpisujem
    onaj tko će sjesti pokraj majke s djetetom u parkiću ili trudnice,
    ili će pušiti u nečijem stanu bez pitanja smije li i koja su pravila, njima ne vrijedi ništa govoriti, možeš se samo svađati što je za mene stresnije od udisanja dima
    da je nekulturno, je, nekulturno je, slažem se
    kad bi mi to smetalo vani, ustala bih se i otišla, ali nisam nikada doživjela
    zapravo, kao trudnica sam bila u kućama gdje se pušilo, nije me nitko doživljavao (radi se o bratu, sestrama, snaji...), nisam ništa komentirala i tako tamo idem jednom u tri mjeseca pa ne doživljavam to kao kakav bed
    vjerojatno bih drugačije postupila da mi dijete ima dišnih problema, no hvala Bogu, ne sjećam se kada je bilo tko od nas bio bolestan

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nekim ljudima jednostavno dim vise smeta nego drugima. moja sestra pusi u wc-u u prizemlju, uz otvoren prozor. dim se penje do prvog kata (visokog), prolazi kroz prozor u kuhinji na prvom katu, hodnik izmedu kuhinje i dnevnog. ja sjedim u dnevnom i smeta mi smrad!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni smeta i kad puše na balkonu sa zatvorenim vratima pa uđu natrag u stan jer smrde jako po dimu, a kako ih puši 4-5 istovremeno onda se to jako i osjeti.
    Nas su i na Srebrnjaku upozorili na to pušenje na balkonu, i rekli nam da se miris nikotina donosi djetetu i na odjeći, i da roditelji djece koja imaju problema sa dišnim putevima ne bi nikako smjeli pušiti.
    Ali sav taj miris ja osjećam tek otkad je cigareta gotovo potpuno izbačena iz moje okoline, dakle ja ne pušim, MM ne puši, ne puši se na poslu - prije mi je bilo normalno sjediti na kavi u kafiću sa kolegama koji su pušili i uopće ne bih primjećivala da mi odjeća nakon toga smrdi, a sada ako se slučajno nađem u zadimljenom prostoru ne mogu vjerovati da mi doslovce i potkošulja smrdi po dimu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok sam bila mladja i dok se pusilo po svim kaficima i klubovima, jedini nacin da mi ne smeta dim je bio da sama zapalim cigaretu. nakon toga nisam toliko osjecala smrad nikotina. ali sutradan kad bih pomirisala odjecu (koja se luftala na balkonu), fuuuuuj. da ne govorim o kosi.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne smeta svakom nepušaču dim, meni npr. do prije godinu dana-dvije nije smetalo sjediti s pušačima na otvorenom, niti sjediti u zadimljenom
    bircu. Ono, smetao bi mi normalno smrad, al sada mi se iste sekunde kad osjetim dim začepi nos, a ponekad me počne boliti
    i glava. Jednostavno mi je organizam počeo tako reagirati na dim i bježim od njega kad god mogu...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne smeta svakom nepušaču dim, meni npr. do prije godinu dana-dvije nije smetalo sjediti s pušačima na otvorenom, niti sjediti u zadimljenom
    bircu. Ono, smetao bi mi normalno smrad, al sada mi se iste sekunde kad osjetim dim začepi nos, a ponekad me počne boliti
    i glava. Jednostavno mi je organizam počeo tako reagirati na dim i bježim od njega kad god mogu...
    X
    To sam več napisala, prije me nije smetao dim (dečko je pušio), sad me opako smeta.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    X
    To sam več napisala, prije me nije smetao dim (dečko je pušio), sad me opako smeta.
    Meni je problem isto to - začepi mi se nos i zasuze oči, ali za to mora bit dobro zadimljeno (park-pušenje se u to ne kvalificira). Vjerojatno je to alergična podloga koju sam predala svojoj maloj u naslijedstvo, samo što se kod mene manifestira kao alerg. rinitis, a kod nje ko astma - ali, zbog toga svega skupa nastojim izbjegavat zadimljeno koliko god mogu, doduše, što je ona veća, nadam se da će i astma popustit, pa me manje frka svega toga, plus je na terapiji, ali izmičem je iz direktnog dima dok god ima dg. astme.

Iako sam vrlo svjesna da čim je izmijesi pubertet, ako pušenje i dalje bude rašireno, a bit će, neće se moći izmicat, ali dotad će pluća ipak ojačat, plus za alergije se računa da su kao, ako imaš sreće, od puberteta do klimaksa u remisiji, pa onda opet krenu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.07.2012. at 15:33

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo danas ista situacija. Isti restoran, čak i isto stol, MM, dijete i ja jedemo, dođu dva dečka i pitaju jel kod nas slobodno.
    Ovaj put sam rekla, je slobodno je, ali ako ne pušite.
    Poslije mi bilo neugodno. Dečki su rekli da puše i ipak pronašli drugi stol.
    Svi smo bili ljubazni i ja i oni.

Ali zašto je meni neugodno odbiti ih, a njima ne bi bilo neugodno dimiti mi dijete i hranu?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ali zašto je meni neugodno odbiti ih, a njima ne bi bilo neugodno dimiti mi dijete i hranu?
    Ja zbilja ne znam

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zato sto je, u neku ruku, jos uvijek vise-manje sluzbeno, a svakako tradicionalno, skroz ok pusiti gdje god.

I ovdje, gdje zabrana na javnim mjestima postoji puno duze, starija ekipa bez beda pusi po terasama neovisno o ljudima oko njih, vjerojatno i dalje iz navike. Mladji, kojima je nekako normalno (doslo s odgojem i odrastanjem) da se ne pusi drugima u lice pa se maknu dalje. Ili pitaju.

No to su ovi moji pitomi Midwestern ljudi. To ni mrava ne bi zgazilo.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neugodno je stoga sto uopce tako nesto moras traziti jer se stvari poput "ne dimi mi u tanjur za stolom na koji sam sjela prije tebe" i "ne truj moje dijete na djecjem igralistu" nekim pusacima ipak ne podrazumijeva.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Neugodno je stoga sto uopce tako nesto moras traziti jer se stvari poput "ne dimi mi u tanjur za stolom na koji sam sjela prije tebe" i "ne truj moje dijete na djecjem igralistu" nekim pusacima ipak ne podrazumijeva.

Pa ne podrazumijeva im se vlastitu djecu, zašto bi za tuđu. Mene fasciniraju trudnice koje puše, to mi je vrhunac, u rangu mi je sa fizičkim zlostavljanjem djece.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ce se vremenom sve to ipak promijeniti, stav i ocekivanja pusaca i nepusaca gdje se smije pusiti, a gdje ne.
    pa nekoc davno se smjelo pusiti u avionima. i pusaci su bili jako bijesni kad im se ukinulo to 'pravo'. pa je danas najnormalnije da se u avionu ne pusi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni su vrh žene koje iz nekog razloga čuvaju trudnoću, a izlaze van pred bolnicu kako bi zapalile cigaretu!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mala vilo u pravu si, ne velim
    samo ima toliko situacija da se ne može uvijek gledati crno - bijelo ono što si prije napisala
    neki ljudi propuše prije, neki poslije, neki se ostave, neki nikad nisu zapalili pa u 40.- toj. počnu
    ali da smrdi, ma smdi, nema govora o tome
    meni je smrdilo i dok sam pušila i sad kad ne pušim...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kako potaknuti partnera na prestanak pušenja? On mi stalno obećava, ali nikako da to ostvari. Prvo je bilo kada rodim, a sada odgađa po svaki tjedan još malo.
    Došla sam na ideju polijepiti isprintane slike karcinoma pluća po stanu, ali onda sam se sjetila da bi to samo istrgnuo i nastavio s čikom.

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •