Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 257

Tema: Tema o pusenju

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Tema o pusenju

Neki dan naletih na ovo: http://m.tportal.hr/lifestyle/199186...acka-tuga.html
    Zanima me sto mislite hoce li kod nas porasti svijest da nije uvijek primjereno pusiti na otvorenom (djecja igralista kad je velika guzva, npr.)? Znam da ima puno pusaca koji na to paze, pa ako i zapale jakp paze da dim ne ide tamo nekoj bebi u kolica i izmaknu se pristojno ali jos je po mom misljenju previse onih kojima je svejedno i ne vide problem, sigurna sam da to rade jer ne razumiju, nikako ne namjerno.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

samo svratih da vidim o kakvom se pusenju radi

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nedugo sam bila u Berlinu i tamo na ulazu na dječja igrališta stoji znak zabrane pušenja i konzumiranja alkohola.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nedugo sam bila u Berlinu i tamo na ulazu na dječja igrališta stoji znak zabrane pušenja i konzumiranja alkohola.
    I u Beču je tako.

Meni ne smeta kad ljudi puše na otvorenom. Iznimka su ostakljena stajališta javnog prijevoza, kad sav dim ostaje u tom malom prostoru, a vrijeme je loše, pa se svi guraju na tih par kvadrata, uključujući i pušače.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

na ulazu na dječja igrališta stoji znak zabrane pušenja i konzumiranja alkohola.
    Pa naravno....
    Kakav bi to prizor bio da se klinci spuštaju niz tobogan i za njima ostaje trag dima od cigareta ili marihuane ili da sjede u pješčanicima s pivom u rukama..... (?)
    Posljednje uređivanje od mujica : 09.07.2012. at 13:58

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajmo pokrenut kampanju za takve znakove i kod nas - ali moze bit ograniceno - samo u vrijeme kas su djeca tamo, kako ces nocu zabranit opijanja i pusenje, ali danju jedan takav znak mnogima bi bio podsjetnik pa bi sigurno pazili

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    i ja se ponadala, ono došlo ljeto, vruće, lucia ellen poludila

a kad ono...hebemu vraga, ko da pušači imaju cigarete s dimom na precizno navođenje ka nepušačkom nosu, rakete zemlja-zrak su nula bodova. s posebnim programom za dječja kolica i nos beba. kakvo je to toliko natrpano igralište da dim ulazi u te noseve? il svi roditelji dime dok se djeca spuštaju po toboganu. oko tobogana. oko ljuljački.
    iako imam limitirano iskustvo kad je riječ o dječjim igralištima opet ne mogu zamisliti scenu zadimljenog parka.
    izbacili ste nas iz restorana, kafića, ok, nemam ništa protiv. al ovo u americi je fakat pretjerivanje. 20 m od zgrade. na kišu. đizs.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hahaha, mora da se u Americi svi pušači guraju da dobiju ulogu u Mad Men, da barem negdje mogu na miru zapalit .

Ne znam, ja sam nepušačica i silno su me živcirali ti pušači posvuda, ali sad mi ih stvarno dolazi već žao. Dok se štitimo od njihovog duhanskog dima, tvornica u susjedstvu dogovara spaljivanje cementnih pragova.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sanja ni meni ne smeta pusenje na otvorenom osim ako mi oko bebinih kolica stoji 5 pusaca a vjetar puse tako da dim ide bebi u kosaru...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nadam se da ovo ne vodi tome da se zabrani lakiranje noktiju u kafićima, na dječjim igralištima i parkovima

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja se nemrem puno maknut jet pazim na stariju koja izvodi vratolomijena penjalici...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i ja se ponadala, ono došlo ljeto, vruće, lucia ellen poludila

a kad ono...hebemu vraga, ko da pušači imaju cigarete s dimom na precizno navođenje ka nepušačkom nosu, rakete zemlja-zrak su nula bodova. s posebnim programom za dječja kolica i nos beba. kakvo je to toliko natrpano igralište da dim ulazi u te noseve? il svi roditelji dime dok se djeca spuštaju po toboganu. oko tobogana. oko ljuljački.
    iako imam limitirano iskustvo kad je riječ o dječjim igralištima opet ne mogu zamisliti scenu zadimljenog parka.
    izbacili ste nas iz restorana, kafića, ok, nemam ništa protiv. al ovo u americi je fakat pretjerivanje. 20 m od zgrade. na kišu. đizs.
    S guštom svimbam sve, osim dijela s iskustvom na dječjim igralištima-ja ga, naime, imam podosta

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    A ja se nemrem puno maknut jet pazim na stariju koja izvodi vratolomijena penjalici...
    Zar ona puši? Na penjalici?
    Posljednje uređivanje od mujica : 09.07.2012. at 14:05

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa ne vidim problem, fino zamoliš da malo maknu cigaretu jer ide dim prema bebi. Napravila sam to ne jednom, ne mogu svi mislit na moju djecu.

Uostalom, i ja sam pušač, ali ne gledam putanju svakog dima. Ako kome smeta nek kaže i svi sretni.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmo pokrenut kampanju za takve znakove i kod nas - ali moze bit ograniceno - samo u vrijeme kas su djeca tamo, kako ces nocu zabranit opijanja i pusenje, ali danju jedan takav znak mnogima bi bio podsjetnik pa bi sigurno pazili
    Eh da. Ovdje se parkovi (tj. dijelovi parkova u kojima su dječja igrališta) noću zaključavaju i iako imaju nisku ogradu koja se bez beda preskoči (zapravo, prekorači), u njima nema tih noćnih okupljanja. Ako se koji put i dogode, ujutro više nema nikakvih tragova da ih je bilo. Dakle, nema opušaka, čepova, razbijenog stakla i sl. Zaista ne znam idu li policajci u noćne ophodnje i naplaćuju li kazne ili su ljudi dovoljno disciplinirani da se drže pravila.

Razumijem te za cigarete i bebu. Neki ljudi zaista nemaju osjećaj za druge, a upozoravanje roditelja da ne puše pred tuđom ili, još gore, vlastitom djecom mi je otprilike na istom nivou kao i upozoravanje ljudi da bi trebali koristiti autosjedalice. Neobično je da drugi ljudi moraju brinuti o nečijoj djeci; u idealnom slučaju roditelji svojoj djeci žele sve najbolje i ponašaju se u skladu s tom željom. U manje idealnom slučaju, nepoznati ljudi više brinu o dječjoj dobrobiti nego njihovi roditelji.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Nije problem samo u dimu, veći problem su odbačeni čikovi (s preciznim navođenjem ka dječjim ustima).
    U našem parkiću djeca lopaticama i grabljicama premeću čikove sa primjesama šljunka.
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 09.07.2012. at 14:46

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pušim, sve manje jer ima sve manje mjesta gdje je dozvoljeno.

ali mi je totalno neprihvatljivo da itko puši na dječjem igralištu mada je to otvoren prostor i da baca čikove okolo.

meni je cigareta kao duda, jelte, ritual i neću pušiti ako se ne osjećam sigurnom da mi netko neće prigovarati i ako nema komociju da razvlačim tu cigaretu koliko dugo hoću.

doma pušim na balkonu , cvijeće se ne žali . za sada.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    U našem parkiću djeca lopaticama i grabljicama premeću čikove sa primjesama šljunka.
    i psećih go*ana.
    to je stvar kulture.
    ne podnosim te čikove. po plažama, npr. gnjusno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Eh da. Ovdje se parkovi (tj. dijelovi parkova u kojima su dječja igrališta) noću zaključavaju i iako imaju nisku ogradu koja se bez beda preskoči (zapravo, prekorači), u njima nema tih noćnih okupljanja. Ako se koji put i dogode, ujutro više nema nikakvih tragova da ih je bilo. Dakle, nema opušaka, čepova, razbijenog stakla i sl. Zaista ne znam idu li policajci u noćne ophodnje i naplaćuju li kazne ili su ljudi dovoljno disciplinirani da se drže pravila.
    Potpis. Baš mi se pred 2 godine žalila sestra iz STa, ono, napravili 2 nova parka (to je grad s totalnim manjkom parkova), a sve prekrcato čikovima. Naš park je isto - pun čikova, ali veći problem su razbijena stakla. Park je na ruti srednje škole, takvi su baš posebno "targetirani".

U stvari, moj najveći problem je to - klinci u parkiću (u noćnim satima). Na nekom topicu o romantici, napisala jedna forumašica (ne sjećam se više tko), ma, ne treba joj ništa, ništa skupo, samo da, kao nekad, noću po parkićima. Sigurna sam da njoj budi lijepa sjećanja, ali meni ne (ne toliko zbog mog djeteta, koliko zbog noćnog mi sna, a nemam sad love za PVC stolariju). U stvari, park mi je počeo izazivat sasvim druge konotacije... i mislim da ću za neki budući stan, ako skrpimo lovu, gledam stanove na prometnice, ma kako to debilno zvučalo, ili ću mjerit udaljenost klupica, iako sam s nekim supatnikom pričala i on je isposlovao od grada da mu maknu klupicu ispod prozora, jer se i diskretan razgovor ljeti čuje.

Oko pušenja i djeteta, meni je tu "olakotna okolnost", ma kako glupo zvuči, da mi mala ima astmu, pa se manje ženiram zamolit da ne puše (ni vani) njoj u blizini, ili je maknem, tj. odmaknemo se, jer i mene živcira ako mi se kosa nadimi, jer smo svi navečer u istoj sobi.

U stvari, pušenje je meni stvarno issue, tj. baš treba kompromisa i puno uviđavnosti i nalaska na "srednjem terenu". Tj., tu važem cost-benefit, pa mi mora baš bit nešto turbo fora i napeto, da idem u zadimljeno. Opet, takva mi je životna faza, a i sa starenjem se valjda elasticitet smanjuje, nemam pojma.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je zapravo kao bivšoj dugogodišnjoj pušačici (preko 20 g.staža) žao pušača i diskriminacije prema njima. Znala sam reć da je danas lakše biti alkos nego pušač, baš su diskriminirani npr. na poslu po raznim rupama i sl. Ovo s čikovima u parku - to su vjerojatno klinci, ne baca puno roditelja čikove djeci u domet igre...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je zapravo kao bivšoj dugogodišnjoj pušačici (preko 20 g.staža) žao pušača i diskriminacije prema njima. Znala sam reć da je danas lakše biti alkos nego pušač, baš su diskriminirani npr. na poslu po raznim rupama i sl. Ovo s čikovima u parku - to su vjerojatno klinci, ne baca puno roditelja čikove djeci u domet igre...
    Alkohol mi je posebna priča, ali nekako ne mogu se puno ufurat u diskriminaciju, kad se sjetim pred 10 godina mog posla i dima. Sjećam se da sam tad šizila kad bi neko puhnuo u mene na ulici jer je hodanje od stanice do posla bilo onih pola sata prije posla kad sam mogla bit smoke-free. Imala sam cimericu chain smokera, u garsonijeri, gaćice su mi smrdile na dim, a ona mi je vadila pjesme od Šimića nešto o romantici dima.I šeficu chain smokera. Možda me to oblikovalo, nemam pojma.Tad mi je to bilo mlado-ludo, nisam ni znala da me smeta, da me smetalo, biće bi rekla, iako, teško je bit "nepopularna štrebsi" i iskakat. I stari nas je dimio, a sad bi, mislim, rekao - baci taj otrov. Opet, svako ima svoje otrove, on je sad čovjek s pace makerom i ono... ne puši i živi kao svetac. Valjda bi kužila da mi je to gušt, ali ne želim da mi je to gušt. Svemirskom ironijom, moja mala će u puberetu meni i astmi postat pušač, kako to obično biva. Ali, dok ja imam utjecaja i izbora, nastojim je izmicat.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.07.2012. at 15:28

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, kako je u podlozi (kako to često biva) tepison... onda je, i kad nije bilo pušača, sve to poprimilo vonj i dim, ne možeš to prozračiti. Mislim da sam tad bila investirala 100 EUR u onaj pročistač dima pa sam ga bila instalirala na poslu, pa je onda došao zakon da se ne smije pušit, meni je tad svanulo, najiskrenije.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Zar ona puši? Na penjalici?

nemrem vjerovat, ti si meni zakon

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je pušenje jedna grozna navika, i ne znam zašto bi ja ili moje dijete trebali biti tolerantni prema pušaćima. Smatram da pušenje treba zabraniti i na svim otvorenim prostorima i da bi pušaći trebali pušti samo u svojim domovima, a ne da svuda truju zrak oko sebe.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

od sad ovako nekako zamišljam deaedi:

http://edge.ebaumsworld.com/picture/Hootto/SOUPNAZI.png
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 09.07.2012. at 16:22

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Šalu na stranu!

Dakle, ja bih pod obavezno zabranila pušenje u i oko dječjih igrališta i parkova, na stanicama i kolodvorima. To je za početak!

Sad ne stignem puno pisati, ali uključit ću se.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I kak ćeš njima objasniti da ne ostavljaju opuške u parku kad to rade i mame koje puše u parku za vrijeme dok se klinci tamo igraju?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    od sad ovako nekako zamišljam deaedi:

http://edge.ebaumsworld.com/picture/Hootto/SOUPNAZI.png
    Ne radi se tu o simpatičnosti i nesimpatičnosti, i, u stvari, ne znam koliko to pušači mogu pojmiti - ali to stvarno smeta. Meni su oči petkom, kad smo MM i ja izlazili, znale bit ono.. morala sam izlazit iz prostorija koliko su mi suzila zbog dima, pa onda 15 min malo zraka da se oporavim, pa opet unutra... pa svo ono zračenje robe koja je bila nužna, a, opet, ne možeš ful prozračit ono... moj ideal je da se može nekako guštat i bez toga. Kad se sad toga sjetim dođe mi nevjerojatno, ali opet. Alkohol mi je posebna spika. Možda sam ja isto neki nazi. Ali, moje je iskustvo da je svak drugome tu nazi, i da nazi skupine a ne razumi nazija skupine b.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da je nečija sloboda, tuđe ugnjetavanje. Kad se sjetim prije... koje šanse si imao u uredu, kao... ako ti smeta pa malo ćemo prozračit. Ma, ne može se to napravit. Sad su se samo, stjecanjem okolnosti, role promijenile. Pa su sad kao nepušači naziji, a pušači ugnjetavani. Sve je točka gledišta, koja ovisi o tome u koju skupinu spadaš. A što je objektivno i koji će nam novi trend doći, ko to zna. Meni ovaj sad paše, onaj prije mi nije pasao, i tako to.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.07.2012. at 16:36

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo s čikovima u parku - to su vjerojatno klinci, ne baca puno roditelja čikove djeci u domet igre...
    Ma jok...u parku iza naše zgrade...lopatom se mogu skupiti čikovi koliko ih ima. FUJ!

I sve mame po nekoliko čikova nabace, a mali park i nitko ne čisti...ma ne moram vam reći na kaj to liči.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja bi zabranila pušenje svagdje .
    Kad god sjednem na kavu, nečiji dim ide ravno prema meni, iste sekunde dobijem migrenu i povraća mi se.
    Nađem mjesto na plaži, prvo MM mora lopaticom premjestiti čikove da se djeca mogu normalno igrati .
    Desilo mi se da moram moliti ljude da maknu cigaretu od moje djece. Uopće mi to nije jasno. Ne bi mi nikad palo na pamet da sam pušać zapaliti na mjestu gdje ima djece, ma i drugih ljudi koji ne puše.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na žalost moramo se tolerirati: pušači nepušače i nepušači pušače. Pušenje na ljetnim terasama je također nezgodno za nepušače i malu djecu: ne možeš sjesti i popit kavu dok ti beba spava u kolicima jer je onda beba u oblaku dima. A pušači su revoltirani već što nigdje ne smiju pušiti pa se ti usudi nešto reći. I onda ne ideš na kave. Ili sjediš u zatvorenom pod klimom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

...i na kupalištima svih vrsta...to sam zaboravila. Ma sjetit ću se ja još!

I mišljenja sam da bi pušači trebali biti tolerantniji prema nepušačima, nego nepušači prema pušačima.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne pušim, ali tu i tamo popijem gutljaj-dva pive.

Deci je moj maksimum.

Lastane, smijem li ih popiti u dječjem parku ?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kafić u koji zalazimo je pušaćki, često i njemu bude više nepušaća nego pušaća,

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne pušim, ali tu i tamo popijem gutljaj-dva pive.

Deci je moj maksimum.

Lastane, smijem li ih popiti u dječjem parku ?
    Of kors, samo zbrini bocu i ne bacaj na pod, što sigurno radiš. Moj park je u tom smislu poseban, po kršu stakla - ali to je zbog klinaca, ne zbog odraslih ljudi (iako su oni sebi ziher odrasli, a ja im metuzalem).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ako prelijes u prihvatljivu ambalazu.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma nikada ništa ne bacam na pod!

Tako sam odgojena - ako mi papirić padne, poberem ga.

Marta, u što trebam preliti?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kad je već naslov teme tako širok, smijem li pitati uvažene forumaš(ic)e, pušač(ic)e i nepušač(ic)e, kako biste vi mlade od tipa 14-15 godina pokušali uvjeriti da ne puše, a da ne zvučite sami sebi ko idiot?
    Ja sam pokušavala sa "to sad izgleda kul, ali nakon nekog vremena postaje ovisnost koja vam prilično komplicira život", ali mislim da 15-ogodišnjaci ne mogu svoje ponašanje ravnati prema tako dalekoj budućnosti (ni prema kraju školske godine, a kamoli nečemu za 10 godina).

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tangerina, primjerom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja samo mame i tate vidim da ostavljaju čikove po parkovima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao i obicno pusaci kao svaki pravi ovisnik odmahuju rukicama i ne kuze koliko maltretiraju svijet oko sebe

ja bih povisila zdravstveno osiguranje, povisila cijene cigareta. za sve bolesti koje su cesce kod pusaca jednostanvo bih im odbila platiti lijecenje iz osiguranja

a sto i ocekivati od ekipe koja dimi doma vlastitoj djeci, pa se cude astmama i bronhitisima kod svoje djece. rizik djece pusaca za dobijanje rakcina i leukemije

http://www.healthy.net/scr/article.aspx?Id=2738

http://jnci.oxfordjournals.org/content/89/3/238.full

http://www.nytimes.com/1990/09/06/us...f-smokers.html

http://cebp.aacrjournals.org/content/13/9/1528.abstract

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja samo mame i tate vidim da ostavljaju čikove po parkovima.
    Da, ja to zaista ne mogu shvatiti.
    Gledam mamu kako puši i onda čik ugasi ispod klupice na kojoj sjedi, a koš za smeće joj je na 3 koraka udaljen i onda dođe dijete i igra se sa kanticom i lopaticom i uz šljunak skuplja i čikove

U našem parkiću ima strašno puno čikova, jako je zamazano, čak ima grupica mama koja sjedi na klupi, donesu si kavice, sokove, grickalice i naravno puše, još ni jednom ih nisam vidjela da su čikove ugasile i otišle baciti u koš za smeće.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Kad je već naslov teme tako širok, smijem li pitati uvažene forumaš(ic)e, pušač(ic)e i nepušač(ic)e, kako biste vi mlade od tipa 14-15 godina pokušali uvjeriti da ne puše, a da ne zvučite sami sebi ko idiot?
    Ja sam pokušavala sa "to sad izgleda kul, ali nakon nekog vremena postaje ovisnost koja vam prilično komplicira život", ali mislim da 15-ogodišnjaci ne mogu svoje ponašanje ravnati prema tako dalekoj budućnosti (ni prema kraju školske godine, a kamoli nečemu za 10 godina).
    Iskreno, nemam pojma, a nije da o tome nisam razmišljala (kao i o svakoj odgojnoj dilemi). Kad pogledam malo, često djeca izabiru i kontra-primjer, tako da mi primjerom nije nikakva garancija. Konkretno, naši su roditelji pušili, nas je to nerviralo, sisterica je mami rezala cigarete na pola. Možda baš moja mala propuši jer joj to bude kul i to bude bunt kontra staraca, ali neću sad ići pušiti da bi joj omogućila da napravi kontraprimjer. Sigurno onaj droga sport marketing "droga ne, sport da"... nije baš nešto popularan. Nemam pojma kako, osim što se ponašam kako se ponašam i govorim joj što joj govorim, opet, važno mi je da tu ne bude ono... neke prečvrstoće... jer mislim da s time neću nešto postići. Opet, vjerojatno će je izmijesit društvo u kojem se budekretala. O tome ću kasnije, imam puno vremena dotad, sad sam još na izgovoru s-c-z i singulair flixotide za astmu, a nadam se da ćemo sve to prerasti . A ostalo gledam svoju sestru, njeni su stariji, pa gledam druge primjere i probat ću vidit što pali, ako tako nešto uopće postoji.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.07.2012. at 18:59

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Obiteljska kampanja protiv pušenja i odgoj djece temelje se na rečenici "Zašto plaćati za bespovratno uništavanje vlastitog zdravlja?" Ne znam za druge, ali nadam se da će kod moje djece upaliti.

Imamo jednog susjeda koji je notorni pušač i iz njegovog stana jako smrdi, pa je to dodatak priči.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.07.2012. at 20:01

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod mladih ce prije upaliti financijska argumentacija, zdravstvena je za starije generacije, rekla bih

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

No, svaka je argumentacija u obiteljskoj kampanji protiv pusenja bez pokrica ako nije popracena primjerom nepusenja.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

No, svaka je argumentacija u obiteljskoj kampanji protiv pusenja bez pokrica ako nije popracena primjerom nepusenja.
    U mojoj obitelji su oba roditelja pušila , a moje dvoje braće i ja -nikad. Izgleda da je primjer (loš) bio dovoljan i bez kampanje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je isto doslovno svanulo kad je zabranjeno pušenje u uredima, mada nisam ni prije prešutila, jasno sam rekla da mi smeta, ali sad me barem ne gledaju poprijeko.

U mojem stanu nema pušenja, može se pušiti vani ili na balkonu.

Pušenje (cigareta) u parku mi nije toliki problem, jer kod nas nema šanse da se skupi puno ljudi u parku, pa to nije neka koncentracija dima.

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •