Pokazuje rezultate 1 do 50 od 257

Tema: Tema o pusenju

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Kad je već naslov teme tako širok, smijem li pitati uvažene forumaš(ic)e, pušač(ic)e i nepušač(ic)e, kako biste vi mlade od tipa 14-15 godina pokušali uvjeriti da ne puše, a da ne zvučite sami sebi ko idiot?
    Ja sam pokušavala sa "to sad izgleda kul, ali nakon nekog vremena postaje ovisnost koja vam prilično komplicira život", ali mislim da 15-ogodišnjaci ne mogu svoje ponašanje ravnati prema tako dalekoj budućnosti (ni prema kraju školske godine, a kamoli nečemu za 10 godina).
    Informacijom, usput, bez prevelike važnosti, uz obavezno "no to je tvoja odluka". I istinom. Ja učenicima obavezno kažem neko svoje iskustvo - kao bivši pušač, tipa "bolje prestani dok još nisi navučen, jer to ti je ovisnost za život, meni i sad, nakon 10 godina nepušenja zna faliti cigareta kad je kakva dobra fešta, a želudac me ubijao dok sam pušila."
    Dečkima uvijek ubacim jednu zgodnu, istinitu informaciju: od katrana (kojeg ima u cigaretama te još više u marihuani) se zakrčuju krvne žile, od toga može doći do moždanog ili srčanog udara te do teškoća erekcije. Ovaj zadnji dio mi se čini njima najvažniji. Curama dodam priču o žutim noktima, zubima i smradu. Sve istina, samo malo birano. No sve bez pritiska, samo iznesen činjenice ili svoj stav i dalje ne tupim po tome. Stavovi se nikad ne mijenjaju direktnim udarom, već pomalo.
    Posljednje uređivanje od tanjads : 15.07.2012. at 23:13

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •