Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: izlet brodom iz Zadra

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno izlet brodom iz Zadra

Molim za preporuku izleta brodom iz Zadra, a da nisu Kornati.
    Tamo smo bili bez djece prije cca 10 godina i nije nam se svidjela organizacija, koja izgleda da je na svim ili većini brodova ista: kreće se ujutro, vozi se do podne i onda te po najvećoj vručini iskrcaju na plažu bez hlada, gdje se ostaje do cca 3.
    Ne treba biti organizirani izlet, može biti i trajektom ili katamaranom, samo je bitno da odemo negdje gdje ima prirodnog hlada na kojem bi mogli provesti popodne.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

moja preporuka bi ti bila da idete trajektom na Dugi otok,mislim u Božavu,odatle imate autobus koji vas odveze na Saharun,to je jedna od naših najljepših plaža,imaš brdo prirodnog hlada,zbog udaljenosti nije toliko gužva,a ima i neki kafić na samoj plaži,inače plaža je ko sa slika,uvala prekrasne plave boje,more čisto ,bijeli pijesak
    uživajte

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imas iz zadra katamaran koji ide na otoke Premuda, Silba, Olib, ali ne znam koliko je to prakticno za jedno popodne

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Preko na Ugljanu ili otok Iž - do oba otoka je vrlo jednostavno za doći i imaš više brodskih linija (za Preko trajekt, za Iž obavezno brod, trajektno pristanište je predaleko od mjesta)
    Dugi otok je predaleko i prekomplicirano za jednodnevni izlet. Vjerujte, probala sam...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    imas iz zadra katamaran koji ide na otoke Premuda, Silba, Olib, ali ne znam koliko je to prakticno za jedno popodne
    Zbog plovidbenog reda nije nikako. A i plovidba dugo traje, od Zadra do Silbe preko 2 h.

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala vam na informacijama. Zanima me ima li na Ugljanu, Pašmanu ili Ižu plaža sa prirodnim hladom gdje bi se moglo provesti vrijeme u doba najveće vrućine? Dugi otok je, kako ste i rekli, ipak malo predaleko i preskupo za jednodnevni izlet.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš mali otok Ošljak, na putu do Preka. Ne staje baš svaki trajekt tamo ali sigurno staje jedan ujutro, jedan popodne. Mi sno tamo često iz Tadra išli na kupanje. Ima i restoran

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mitri prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam na informacijama. Zanima me ima li na Ugljanu, Pašmanu ili Ižu plaža sa prirodnim hladom gdje bi se moglo provesti vrijeme u doba najveće vrućine? Dugi otok je, kako ste i rekli, ipak malo predaleko i preskupo za jednodnevni izlet.
    Ugljan, Preko - ima hlada na plaži Jaz (od trajekta od te plaže imate hoda cca 15 minuta, ili autom 3 minute, na plaži je besplatan parking)
    Tkon, Pašman - trajekt je iz Biograda ne iz Zadra, ima hlada, dapače popodne su sve plaže u hladu, plaže su na obje strane trajektnog pristaništa
    Veli Iž, otok Iž - od broda do plaže 2 minute hoda, to je hotelska plaža i ima puno borove šume

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Puno hvala!

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mitri,
    gdje ste na kraju bili?

Mi se dvoumimo između Pašmana i Ugljana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odakle ćete na trajekt?
    ako ćete iz Biograda, jedan dan odite bez auta na Pašman, a drugi put prevezite auto i obiđite i Ugljan...
    Ili obadva otoka u jednom danu

isplovite iz Zadra za Preko, provozate se preko Ugljana do Tkona na Pašmanu i vratite se na kopno preko Biograda
    ili obrnuto...

samo ne čekajte zadnji trajekt da ne ostanete na otoku ukoliko je gužva...

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Biograd nam je bliže, ali nam nije problem otići ni do Zadra.
    MM je skeptičan prema kombinaciji bez auta, on kao da se rodio u autu
    Još nismo ništa odlučili, mi sve nešto laganini...Moram još izviditi cijenu trajekta - ako netko zna, molim info.

Planiramo i do mjesta Vrsi vidjeti Divlji zapad, valjda ćemo uspjeti nešto i obići, ovako usporeni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prošle godine je trajek iz Biograda za Tkon bio 65 kuna, karta za odrasle mislim 15kn... ali najbolje provjeri na netu...

ako ćete uštedjeti onda odite u Tkon bez auta, ranije ujutro pa da pješice možete do udaljenijih ljepših plaža - mislim da ima oko 20-30 minuta hoda...

ali to će ti znati najbolje cure s Pašmana... ja<vit će se...

no, jel vam baš velika želja ići na izlet na otok?!
    na tom dijelu Jadrana ima toliko zanimljivih destinacija koje ne uključuju brod i trošak trajekta ...

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako ćete već ići na Pašman, svakako probajte uključiti Ćokovac

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    ako ćete već ići na Pašman, svakako probajte uključiti Ćokovac
    Mozete skroz do samostana autom.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Juroslav,
    hvala na preporuci, svakako ćemo otići do samostana.

Vrijeska,
    ovdje ljetujemo već osmu godinu i manje više smo obišli sve - Nin, Vir, Zadar, Sukošan, Sv.Filip i Jakov, Drage,Murter (ove godine se kupali u Betini, Kosirini i Jezerima), Turanj, Vodice, Šibenik, Primošten...Vransko jezero obiđemo svake godine.
    Što se tiče kupanja klincima je najdraža Crvena luka.
    Ovo ljeto ćemo još obići Pašman i otići do Vrsa, ali primam sugestije za iduću godinu

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa Vidi poruku
    ... otići do Vrsa, ali primam sugestije za iduću godinu
    Imaju li kakvu stranicu? Nalazim samo clanke na portalima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tko prvi ide u Vrsi neka, lijepo molim, napiše kakav je taj Divlji zapad.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kako je ove godine u Crvenoj luci, da li se moze uci ili su radovi? Da li ima kafica?

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Može se ući, parking se plaća, cijeli dan je 30 kn (mi odemo oko 12 i vratimo se oko 16).
    Talijani obnavljaju apartmane, parkirani se neki strojevi, ali nisu u pogonu, nema buke. Bojim se da je ovo zadnja godina našeg kupanja u Crvenoj luci, pretpostavljam da će iduće ljeto guštati samo Talijani.

Ima i kafić. Kava je fina i preskupa, sokovi su 15 kn. Imaju i škrinju sa Ledo sladoledom, cijene par kuna veće (Kontiki je inače 5 kn a tamo je 7).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje ostavite auto?!
    na onom starom-pravom parkingu?

ja sam u 6. mjesecu došla, čuvar me poslao okolo naokolo... našla sam neko mjesto gdje su bila dva-tri auomobila, ali se kroz šumu moralo do plaže... samoj s djecom mi se baš i nije išlo...

platit ću i 30 kuna jer su od ove godine počeli naplaćivati 20kn dnevnu kartu (i to nije prava dnevna karta, dakle ne možeš izaći i vratiti se poslijepodne, nego opet moraš platiti) ulaz na plažu Pilatuša (do sada je bilo 10kn po danu, i čuvar bi nas s istom kartom pustio i poslijepodne...)

jeste li išli brodom na Vrgadu?
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 09.08.2012. at 15:34

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, na starom parkingu. Striček napla
    ti, izda račun, uđeš i parkiraš.
    Šogorica kaže da je plaža bila prije 3 tjedna još zatvorena. Mi smo izgleda pogodili tajming.

Nije mi žao tih 30 kn - svi (osobito klinci) obožavamo tu uvalu. I nema hokeja i biljara za potrošiti dodatnu lovu, nema palačinki i kukuruza. Kupimo im slatkač i to je to.

Na Vrgadu ide MM sa klincima, vozi ih u brodici jedan lokalni striček i mužev prijatelj.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Trajektna linija Zadar- Preko. Neko je spomenuo otok Osljak. Fenomenalno je. Pa izlet u malo ribarsko mjesto Kali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, na starom parkingu. Striček napla
    ti, izda račun, uđeš i parkiraš.
    Šogorica kaže da je plaža bila prije 3 tjedna još zatvorena. Mi smo izgleda pogodili tajming.

Nije mi žao tih 30 kn - svi (osobito klinci) obožavamo tu uvalu. I nema hokeja i biljara za potrošiti dodatnu lovu, nema palačinki i kukuruza. Kupimo im slatkač i to je to.

Na Vrgadu ide MM sa klincima, vozi ih u brodici jedan lokalni striček i mužev prijatelj.
    Pa vi ste onda sve obišli
    Ili mijenjajte mjesto ljetovanja ili obilazite opet sve ispočetka

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mitri,
    gdje ste na kraju bili?

Mi se dvoumimo između Pašmana i Ugljana.
    Otišli smo trajektom iz Zadra za Preko, vozikali se po Ugljanu, kupali se na slatkoj plažici u Mulinama.... pa prešli na Pašman i uglavnom ga obišli cijelog, posjetili i samostan u Tkonu. Iz Tkona se trajektom vratili u Biograd pa cestom natrag za Zadar.
    Sve u svemu lijep izlet. Nama se Ugljan više svidio, plaže su ljepše i otok je zeleniji.
    Što se tiče Vrsi, po meni se nema baš što vidjeti. Na obali u Vrsi Mulo postoji plaža sa zgodnom šetnicom uz more. Pred kraj šetnice je mali parkić i parkić tipa vježbalište. I to je to.
    Na drugoj strani sela postoji plaža Ričina, koja je na jednom dijelu pješćana, a na drugom kraju su stijene.
    Na strani sela prema Pagu postoji uvala Draga do koje vodi makadam, koji zna biti prilično loš i ispran. Plaža je od krupnog kamena i ulaz je prilično nagli, odnosno brzo je duboko pa baš i nije za male, ali se sa okolnih stijena može skakati i more je prekrasno čisto i super je za roniti.
    Na Divljem zapadu (mislim da se zove Buffalo Bill city) smo bili još u lipnju.
    Napravljen je kao mali kaubojski gradić, ima saloon, zatvor, coca cola muzej, na sredini je bina (kad smo mi bili postavljali su instrumente, nismo dočekali svirku)...
    Plaća se ulaznica 20 kn za odrasle, djeca ne plaćaju (ne znam do koliko godina- naša nisu plaćala).
    Okolo postoji jahanje, karting, gađanje lukom i strijelom... i to se plaća- ne znam cijene, mislim da je jahanje 20kn krug.
    Postoji i bacanje potkova i to se curama najviše svidjelo (to se ne plaća).
    Za ostale cijene ne znam, samo se sjećam da nije bilo sladoleda i da nas je to baš iznenadilo. Ali mi smo bili malo nakon što se otvorio pa ne znam je li se što promijenilo od tada.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od danas ulaz/parking u Crvenoj luci - 50kn.
    E to mi je malo previše...
    Onda radije platim ulaz u Pine Beach (bivši Club Mediterranee...) gdje ima besplatnih sadržaja (ležaljke, tuš, stolni tenis, boćalište i sl.)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi bili prekjucer, sve ok, ali je voda prehladna.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U Crvenoj luci, nisam napisala.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi bili prekjucer, sve ok, ali je voda prehladna.
    iz tuseva?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kad dođete brodom na Ugljan u PReko (od Zadra je putnička povratna karta 18kn za odrasle i 9 kn za dijete), odite na otočić Galovec (ili Škojić) na kojem je pavlinski samostan. Otočić obiđete za par minuta, bogat je hladom. S jedne strane su stijene, na jednoj pješčani ulaz prilagođen djeci. Nema nikakvih komeracijalnih sadržaja, tako da se pripremite za piknik (ili naručite pizzu).Do otočića možete prehodati 80m relativno plitkog mora s torbom na glavi ili doći čamcem na vesla (5 kn po osobi), tako su vam stvari suhe. Barba stalno vesla, osim pauze za ručak oko podne. Nama je zgodono i često tamo odemo.Toplo preporučam za piknik izlet.
    Posljednje uređivanje od zika : 13.08.2012. at 09:51

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo obično stvari stavili na luftić i luftić plivajući gurali, kada nismo mogli dohodati do neke plaže.Isto ostane suho.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 17.08.2012. at 17:19

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Od danas ulaz/parking u Crvenoj luci - 50kn.
    E to mi je malo previše...
    Onda radije platim ulaz u Pine Beach (bivši Club Mediterranee...) gdje ima besplatnih sadržaja (ležaljke, tuš, stolni tenis, boćalište i sl.)
    Mi bili krajem 7mj i bilo je besplatno. Doduše, bilo je kao zatvoreno (na glavnom ulazu nas je vratio jer je zatvoreno) ali onda smo išli nekim okolnim putevima i isto tako došli do plaže. Parkirali odmah do plaže i svi ostali isto tako.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Crvena luka mi je najdraža plaža na tom potezu!!Mi smo bili od 7.7.-22.7. i pokušali ući a da platimo parking i čuvar nas nije pustio!
    Mislim da kad otvore neću imati novaca da platim ulaz,ako će se uopće moći platiti!

Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

A kolko je u pitanju novaca?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad je već tema dignuta iz prašine - ljetos ulaz u Crvenu luku - 300kn. Mislim da je čak po osobi bilo toliko... Nisam osobno probala jer kad sam čula cifru uopće mi se nije dalo voziti tih 5km do tamo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •