BB dobro zbori.
To što si išla privatno država ne broji, za njih ti si na nuli.
Posljednje uređivanje od Mojca : 13.07.2012. at 12:28
ja ne mogu vjerovati da jedan saborski zastupnik ne zna koja je drzava prva priznala hrvatsku
pa trebao bi postojati nekakav test, ako ne opce kulture, onda bar osnova poznavanja hrvatske povijesti
Ne mia, za tebe vrijedi 4+2 jer si išla privatno, al za one koji su išli na teret države broje se oni postupci koje su iskoristili, znači od 6 dosada stimuliranih koliko su iskoristili, taj broj oduzmu od 4 koliko će sad moć iskoristiti, i onda ako šta ostane to je broj koliko puta još mogu ići na teret države. Npr. iskoristili 3 stimulirana, znači 4-3=1 još za iskoristiti. Ja mislim da je tako.
Jel je tako BB?
Ma mislim da još nisu rekli ništa o brojanju prethodnih postupaka..
Uf..evo upravo sad su rekli..ono "na dan stupanja" mijenjaju u "do dana stupanja.." Tako da mislim da se stari postupci broje.. Ali neka me netko ispravi ako griješim.. Da ne bi bilo panike bez veze..
mislim da su promijenili clanak 62, al pada mi vec koncentracija...
A nisu promijenili ono da se zametak vraća u jajovod?!?! Pa je to moguće?!?
ja isto nisam sad skužila
upravo cekam da prokrvarim nakon druge biokemijske iz cetvrtog stimuliranog i nadam se da nece biti kiretaze. joj gade mi se! kako mogu dolaziti tako nepripremljeni i baljezgati gluposti. pa da bar terminologiju svladaju. jadne nam drzave.
Bajs je suzdržan u glasanju... koji licemjer.
U prijedlogu zakona šta sam si ja skinila već piša "na dan"..znači da su promjenili u "do dana"..
ma to je nebitno, jer su u biti trebali cijeli članak izbrisati, sto ocigledno nisu ucinili.![]()
nisam polovila koja je izmjena i posljedica amandmana na članak 62
mia74: nadam se da ne misliš da sam te uvrijedila ili da mislim da ti ne shvaćaš
ja uvijek mislim da napišem tako komplicirano da me netko ne shvaća, zato sam mislila ajmo ispočetka....
Posljednje uređivanje od BigBlue : 13.07.2012. at 12:51
88 za 45 protiv 2 suzdrzana
Posljednje uređivanje od S2000 : 13.07.2012. at 12:51
Članak 62.
(1) Svi uredno evidentirani postupci medicinski pomognute oplodnje koji su na dan
stupanja na snagu ovoga Zakona bili u fazi pripreme ili već započeti, dovršit će se prema
medicinskoj metodi kojom je predviđeno da budu obavljeni ako stranka postavi takav zahtjev.
(2) Postupci medicinski pomognute oplodnje koji su provedeni na dan stupanja na snagu
ovoga Zakona ubrajaju se u ukupan broj postupaka iz članka 10. stavka 6. ovoga Zakona.
Rekli su da će "na dan" promijeniti na "do dana".
A sad, da li će se mijenjati samo u prvoj rečeici ili i u drugoj?!
Zakon je izglasan!
Dakle, još jednom, postupci se ne resetiraju?
Ne mogu vjerovat, ovo je pretužno.
Znači ne znamo sa sigurnošću resetiraju li se postupci ili ne?
oni se cerekaju, odradili su svoje, jedva čekaju da sve završi da mogu na kavicu. :/
A što je s prirodnjacima? Hocemo imati pravo na 2 pošto se oni do sada nisu računali na teret HZZO-a?
eto zakon je izglasan ali tko ce nam ga sad pojasniti
jel se broje ispocetka postupci ili ne , moze li tko to saznat ali da je 100% tocno
Po meni, ne zna se sa sigurnošću da li se resetiraju ili ne.. Jer ako ostave drugi stavak ovakav kakav je, onda se neće resetirati..
Posljednje uređivanje od Lalala : 13.07.2012. at 12:56
Kada bi se zakon trebao početi primjenjivati?
I što će biti s privatnicima, sad će nas i oni odbijati jer imaju premalo zaposlenih?![]()
spominjali su drugi stavak
sve je bilo prebrzo da bi mogla registrirati
sumnjam da su ludi da na taj nacin daju legitimitet milinovicevom zakonu i da riskiraju ustavnu tuzbu
Poželim da osim filozofskog kutka, na ovom forumu postoji kutak za psovanje.
Ministar je izjavio da će se člank 62 mijenjati ili definifati podzakonskim aktima. Nemam izvor, ali sjećam se toga negdje s neta...
ako je netko registrirao što su spominjali drugi stavak---
dovoljno bi bilo da su rekli kratko da se drugi stavak ukida/briše
ako je u njihovom amandmanu bilo da se brise, onda je amandman prihvacen i brise se
jer je on rekao - ovaj amandman sdp-a se naravno prihvaca
na sto su se svi nasmijali
bilo je da se brise
znaci postupci su resetirani