-
iskustvo s LEGOFER SIRUPOM
Pozdravljam evo obzirom da sam friška mama i beba je ranije rođena mjesec dana dr. u bolnici je preventivno propisala legofer sirup uz vitamin c.e sad znam da nije bebama preporučljivo davati vitamin c ali više me mući teško podnosenje tog sirupa molila bih mame koje imaju iskustvo s time da mi se jave i kako bebi olakšati grčeve i da li koriste biogaia kapi koje mi je preporučila teta u ljekarni.
-
Dojiš li ili je beba na formuli?
-
beba je stara 14 dana i samo je dojim fino napreduje do sada je dobila već 500 g i to računajući ovih zadnjih šest dana otkad smo došli iz bolnice samo teško podnosi to željezo kupila sam i biogaia kapi tek sam mu počela davati pa će mo vidjeti.Inače užasno ga teško i popije imam osjećaj da pola iscuri iako mu dajem na špricu.Njegovo željezo tj.hemoglobin i hematokrit nisu bili za nenakve agresivnije metode tipa transfuzije krvi već malo blizu donje granice pa eto dr.mu je dala preventivno da ne padne ispod normalnih vrijednosti.
-
Nađi pedijatra u domu zdravlja i obrati se za savijet.
Ako dijete dobro napreduje i ima nalaze unutar normalnih vrijednosti, a ti se dobro hraniš, stvarno ne vidim razlog za dodacima bilo koje vrste.
Samo doji na zahtjev i pazi na sebe. Pij dovoljno vode i jedi dobro.
Pitaj pedijatra u domu zdravlja možeš li samo prestati davati željezo ili moraš smanjivati dozu.
Posljednje uređivanje od MarijaP : 11.07.2012. at 21:27
-
Zamoli pedijatra da ti napiše recept za Aktiferin kapi, one su i predviđene za novorođenčad. Puno se bolje podnose, jedino što ih obično mora čekati oko 2 tjedna (to se po receptu naručuje iz inozemstva).
-
baš ću danas nazvati pedijatricu i savjetovati se s njome nekako sam razmišljala da bar izguramo ovaj prvi mjesec do kontrole pa da kontroliramo hemoglobin i kada bi bio u granicama normale dogovorila bih se snjom da li baš mora piti to željezo cure svejedno hvala i pitat ću je za te kapi
-
trebam savjet iskusnijih mama sa davanjem legofera. ako sam dobro shvatila 2 sata prije i 2 sata poslije ne bi smio konzumirati mlijeko. ja ne znam kako da sastavim 4 sata bez dojenja. kako ste to rjesavali?
-
Nikako i kod nas je to bio problem ali eto pokušaj barem sat vremena skombinirati tako smo i mi .
-
-
Pa sad beba ima 4 mj. i zadnji put smo kontrolirali u 2mj.i bilo je nisko i dalje nije se ništa popravilo ali je pedica rekla da su bebe do 4 mj.u fiziološkoj anemiji radi bržeg raspadanja eritrocita pa da će mo mu kontrolorati kad napuni 4mj a to je znači sutra na kontroli pa ću javiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma