Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Tapete za vrata... ili?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Tapete za vrata... ili?

Dakle,
    moram srediti vrata s malo para....
    Ne da mi se farbati jer to uvijek ispadne smiješno

Zujim po shopovima već par dana i nikako da nađem tapete za drvo, da budu samoljepive i decentne.
    Za vrata imaju samo s tisuću uzoraka koji meni nikako ne odgovaraju. Bilo koja boja pastelna mi paše a nikako da nađem...

Ima li tko iskustva....?
    Ili neki drugi savijet za uređenje vrata?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ovisi koji si đir i kakva su vrata, meni je fora kaširanje i bezbojni lak.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ima u Merkuru normalnih boja tapeta za drvo.....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

trampolina može malčice detaljnije?

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bilježim se na temu....
    ja sam svoja smeđa drvena vrata i štokove htjela pošmirglat i pofarbat u bijelo i prelakirat nakon toga,al nekak nemam vremena ni volje...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Radila sam to par puta na drvu (ne doduše na vratima), drvofix razrijediš vodom (odokativno), premažeš površinu i po njoj nabacuješ papir raznih boja (meni najdraži salvetni). Onda opet malo premazuješ, pa malo nabacuješ itd. Kad se osuši, lakiraš.
    Ovisno o tome koliko si vješta može biti ravno ili reljefno, ma meni baš zabavno izgleda (nemam sliku nažalost).

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ali u stvari je možda jednostavnije klasično bojanje, mi smo lani prefarbali sva vrata i štokove bojama na bazi vode za smiješnih stotinjak kuna, baš je ok ispalo.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nisam ja za farbanje vrata.... uvijek mi ostaje onaj dio boje koji se cijedi i tak zasuši :D
    ovo s kaširanjem mi je prihvatljivo osim lakiranja... ok vrata mogu baciti na terasu na luftanje, kaj sa štokovima?

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ali u stvari je možda jednostavnije klasično bojanje, mi smo lani prefarbali sva vrata i štokove bojama na bazi vode za smiješnih stotinjak kuna, baš je ok ispalo.

kak? isto ste ih prvo pošrmirglali pa farbali? kistom ili? mene strah kak bi ispala tamana vrata prefarbana u bijelo..da nebi smeđa boja probijala pa na kraju dobim

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ako su vrata premazana onom socijalističkom bijelom (ne znam kako da bolje objasnim) ne znam kako ide. Ja sam kaširanjem radila jednu staru policu, dobro se drži za sada. Prošla sam brusnim papirom, ne znam bi li se moglo bez. A štokovi...nemam pojma.

Lucas, zašto ne izbrusite vrata? Tad sigurno neće probijati. Naša su bila drvo pa je bilo ok - osim onih koje je MM pituravao, tu se cijede potočići . Čekam bolja vremena da ih popravim.
    Posljednje uređivanje od trampolina : 12.07.2012. at 15:15

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma to su neka stara vrata koja, nemam pojma kak da to objasnim, kao da su cijela umočena u tu tamno smeđu boju..kao da su od tamne šperploče il nečega.... a probat ću na unutarnjoj strani od špajze pa kak ispadne....hodnik nam je mali,uski,tamni i još ta četvora tamna vrata...užas....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    kak? isto ste ih prvo pošrmirglali pa farbali? kistom ili? mene strah kak bi ispala tamana vrata prefarbana u bijelo..da nebi smeđa boja probijala pa na kraju dobim
    lukas imala sam smedja vrata u stanu, i jedna sam pobojala u bijelo.
    prvo sm ih posmirglala
    potom impregnirala
    a onda obojala bijelom bojom
    bojanje sam radila s malim spuzvenim valjcicem. stavila sam ih vodoravno, da bude sto ravnomjernije
    bila su super. meni su stokovi bili bijeli pa nisam morala i njih bojati.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    ma to su neka stara vrata koja, nemam pojma kak da to objasnim, kao da su cijela umočena u tu tamno smeđu boju..kao da su od tamne šperploče il nečega.... a probat ću na unutarnjoj strani od špajze pa kak ispadne....hodnik nam je mali,uski,tamni i još ta četvora tamna vrata...užas....
    slicna su i moja, taj gornji dio kao da je od furnira, ali se dao lijepo pobojati, nakon smirglanja i impregniranja

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

e,da...od furnira... đizus kak mi mozak ne radi.... super, hvala na savjetu....

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo prije par godina farbali sva unutarnja vrata u bijelo. I prije su bila bjelkasta ali je to s vremenom potamnilo. Kako su već bila nekoliko puta bojana i boja je na nekim mjestima bila oštećena popucana, odlučili smo sve skinuti u kućnoj radinosti. Ne bih preporučila nikome. Puno prašine dok se skida, puno fizičkog rada. Možda smo trebali samo dobro pošmirglati. Štokove smo šmirglali, a one vanjske letvice koje su bile jako oštećene smo skinuli i kupili nove. Važno je da se najprije stavlja temeljna boja i da vrata skinete i bojate vodoravno da nema cijeđenja. Štokove sam bojala kistom i malim valjčićem a vrata velikim valjkom i to ide dosta brzo, puno vremena treba za ovo skidanje.Na kraju smo dobili prekrasna vrata, zamijenili i kvake, ko nova su, ali naradili smo se ko majmuni i mislim da se više ne bih upustila u tako nešto.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Boja se može skidati dosta "uredno" sa onim fenom za skidanje boje. Ali to mora ići pažljivo da ne skurite vrata. Tak je radio moj brat.
    Ja sam naša pobrusila električnom brusilicom (na dvorištu), položila vodoravno i farbala valjkom. Nema cijeđenja, ali su mi se stvarali mjehurići koji su, kad su popucali i posušili se, dali vrlo zanimljivu teksturu.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Jel zna netko neki web shop ili mjesto gdje bi mogla vidjeti i kupiti tapete za vrata, stavila bi neki zanimljivi motiv s unutarnje strane kupaonice da ju podignem malo a nigdje ništa ne pronalazim.. ne mora biti ni web shop, ali barem da pišu cijene..

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Jel zna netko neki web shop ili mjesto gdje bi mogla vidjeti i kupiti tapete za vrata, stavila bi neki zanimljivi motiv s unutarnje strane kupaonice da ju podignem malo a nigdje ništa ne pronalazim.. ne mora biti ni web shop, ali barem da pišu cijene..
    ima tu
    http://www.fototapeta.hr/zidne-nalje...jepnice-za-zid
    http://www.emmezeta.hr/uredenje-doma...r_by=3#content
    ima i u kiki

koliko kuzim, sve te naljepnice za zid mogu i na vrata

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam uzela farbu i valjčiće, i pofarbala štokove i vrata. bez šmirglanja i ostalih gluparija. ispalo je odlično.
    nema šansi da bilo kaj brusim, premazujem i sve ostalo.

najduži dio je bio sušenje - no i to je za jedan dan bilo gotovo. onda drugi sloj - i finito.

ne bih se upustila u to - da nisam vidjela kod susjeda. a farbu su mi preporučili maleri.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podizem temu!

Da li je netko ljepio tapete na vrata i kako ispadne?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja ljepila bas neki dan na vrat kod malog u sobu, samoljepljova tapeta i super ispalo

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj leptirići prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ljepila bas neki dan na vrat kod malog u sobu, samoljepljova tapeta i super ispalo
    Gdje si ju nabavila?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Brat radi u tiskari tako da mi je on napravio.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Najbolje otic u neku tiskaru, ima u bauhaus i oko 300 kn su, sto je preskupo, za to kupim vratno krilo....mozda bi u tiskari bilo jeftinije?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajmo sada preporuke...jel to rade po dimenzijama?

Moja su sva vrata različita

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •