Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Iskustva s E. coli u trdunoći (ili općenito)?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno Iskustva s E. coli u trdunoći (ili općenito)?

Imam malo neobičnu situaciju. Vjerojatno će mi cinici reći da šutim i budem sretna, ali ja moram propitkivati

Dakle, ovako, prije nekog vremena radila sam rutinsku urinokulturu (prvo tromjesečje). Pronađena mi je E. coli u enormnim količinama. Dobila sam antibiotik, samo OSAM dana. Neki čudni, pojma nemam kak se zove. Uglavnom, nastojala sam piti brusnicu, ali mi baš nije išlo zbog mučnina i tako...

Odradim ja tu turu antibiotika i tek tjedan dana nakon prestanka terapije odem napraviti novu urinokulturu (lokalni labos nije radio pa sam čekala pogodni dan) i sad mi dođe nalaz da je sve sterilno!

Cijelo vrijeme slušam da se E. coli praktički nemoguće riješiti i da su ponekad potrebni mjeseci... A ja sam uspjela nakon 8 dana antibiotika??

Sad si mislim da možda prvi nalaz nisam dobro dala (nisam bila doma, već u laboratorijskom wc-u) ili da su ovi nešto zeznuli s nalazima (jer sam prvi radila u privatnom laboratoriju, a drugi u državnom). Uglavnom, zbunjena sam.

Inače nikad prije nisam imala E. coli, barem ne dijagnosticiranu.

Je li netko od vas imao sličnu situaciju "ekspresnog" rješavanja ove napasti?

Hvala na sudjelovanju

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je savjetovano da pricekam 14 dana od prestanka uzimanja antiobiotika prije nego ponovim nalaz. Ako se prerano napravi moze biti i lazno negativan zbog antibiotika u tijelu.

Da li si radila UK tri dana zaredom? Nekad joj koncentracija varira, a u tri dana se ne bi smjelo dogoditi da se "sakrije".

Mozda ti je prerano za veseliti se, jer ona se zna pritajiti, ne izolira se u UK i onda se odjednom opet aktivira... (nakon par mj ili godina).

A postoji i mogucnost da je kriv nalaz (zamjena uzoraka)-dogodilo mi se jednom s papom.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja mama je dobila neki lijek na recept koji se doplacivao i koji je rijesio problem u samo par dana. Nazalost se ne sjecam imena.

Prije toga je probala razne klasicne antibiotike i svastanesto, no E.coli nije imala namjeru nestati iz organizma.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa nije E. coli uvijek i svakome tvrdokorna. Budi sretna što je nalaz ok, i svakako ga ponovi opet za cca 3-4 tjedna.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je prošla u trudnoći nakon jedne ture antibiotika.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja sam ju imala u ranoj prvoj trudnoći, puno tekućine sam pila, naravno i antibiotik i nakon jedne kure je prošlo, ne sjećam se točno koji je bio morala bih provjeriti. Nakon 10tak dana nakon antibiotika isto sterilno, prije nikad ju nisam imala (bar koliko znam)

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je savjetovano da pricekam 14 dana od prestanka uzimanja antiobiotika prije nego ponovim nalaz. Ako se prerano napravi moze biti i lazno negativan zbog antibiotika u tijelu.

Da li si radila UK tri dana zaredom? Nekad joj koncentracija varira, a u tri dana se ne bi smjelo dogoditi da se "sakrije".

Mozda ti je prerano za veseliti se, jer ona se zna pritajiti, ne izolira se u UK i onda se odjednom opet aktivira... (nakon par mj ili godina).

A postoji i mogucnost da je kriv nalaz (zamjena uzoraka)-dogodilo mi se jednom s papom.
    Uzela sam samo jedan uzorak. Doktorica mi nije rekla da trebam više Nikad do sada nisam imala nikakvih problema s mjehurom (čak sam za urinokulturu prvi put čula prošle godine ).
    Pitala sam koliko treba pričekati između antibiotika i novog uzorka... Rekoše mi tri dana. Na netu sam našla 5-6 dana pa sam ja pričekala 7. Zapravo, lažem. Htjela sam ići 7. dan, ali labos nije radio, tako da mi je na kraju prošlo 9 dana.

Dobro, ako se pritajila, samo nek tako ostane još koji mjesec ili godinu

I ne mogu vjerovati za zamjenu uzoraka Kako si skužila??

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mama je dobila neki lijek na recept koji se doplacivao i koji je rijesio problem u samo par dana.
    Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je prošla u trudnoći nakon jedne ture antibiotika.
    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam ju imala u ranoj prvoj trudnoći, puno tekućine sam pila, naravno i antibiotik i nakon jedne kure je prošlo, ne sjećam se točno koji je bio morala bih provjeriti. Nakon 10tak dana nakon antibiotika isto sterilno, prije nikad ju nisam imala (bar koliko znam)
    Ajde, drago mi je da ima još pozitivnih slučajeva. Cijelo vrijeme samo neke mračne priče slušam

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije E. coli uvijek i svakome tvrdokorna. Budi sretna što je nalaz ok, i svakako ga ponovi opet za cca 3-4 tjedna.
    Ponovit ću definitivno jer će mi tada ionako naići sljedeća runda redovitih pretraga. Hvala

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je zadnje pomogla d-manoza.

A zamjenu uzoraka za papu sam skuzila kad su me poslali dalje na kolposkopiju i ostale pretrage i sve bilo u savrsenom redu (a papa bio uzasan, a prije nikad problema).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dovoljno si čekala od zadnje tablete do urinokulture tako da oko toga ne moraš brinuti da si prerano išla na urinokulturu

ja sam nakon 2. poroda imala E.coli (više od 10x5) uz grozne simptome, prošla 10 dana cefalosporina intravenozno i ostala je u toj koncentraciji, onda još tjedan dana ciprofloksacina i mjesec dana brusnice i tek je onda prošla

u 3. trudnoći sam konstantno imala enterokoke u urinu, ali bez simptoma i uz ostale nalaze urina normalne
    svaki mjesec sam radila UK i nalaz je uvijek bio isti - i nisam to liječila u trudnoći (vrebali smo hoće li se pojaviti E.coli)
    nakon 3. poroda opet E.coli (ovaj puta više od 10x4 ali manje od 10x5) uz blage simpotme
    radila sam UK svaki put u istom privatnom labosu
    nakon prvog nalaza ordiniran mi je antibiotik ali nisam uzela nego sam narednih 7 dana pila puuuno tekućine (ali ništa specijalno jer sam dojila, nikakvi uvini čajevi itd), ponovila UK nakon tih tjedan dana i bila je sterilna, nastavila sam još mjesec dana brusnicu i puno tekućine i nisam imala simptoma

dakle, nije pravilo da se E.coli nemože potamaniti jednom kurom pravilno odabranog antibiotika (čitaj, prema antibiogramu), a to je bio kod tebe očito slučaj
    pij puno tekućine, uzimaj brusnicu i redovito radi UK svakih mjesec dana (ja sam tako radila cijelu zadnju trudnoću) kako bi se moglo reagirati na vrijeme
    E.coli se u trudnoći uvijek liječi antibiotikom

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ma meni je bilo čudno što sam, kao, imala užasno puno E. (10^5) i dr. se šokirala kad je vidjela, a ja nisam imala nikakve simptome. Nikakvo peckanje, nelagode, bolovi pri mokrenju... ništa.
    Zato sam pomislila da možda taj prvi uzorak nije bio dobro uzet, tj. da se E. coli pojavila u uzorku izvana. Ne sumnjam u te ljude i njihov rad, da ne shvatite krivo, već samo u okolnosti u kojima sam dala uzorak

S2000, to onda znači da je neka jadna žena imala loš nalaz, a oni su joj rekli da je sve super?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam ti isto imala 10 na 5 i to bez simptoma. ali to nije užasno puno, to je granica za popit antibiotik, za manje ne treba.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

imala sam na početku prve trudnoće, rješila se uz klavocin. došla je opet, a nisam ni skužila, nikakvi simptomi, oko 33 tt pa sam imala prijevremeni porod, u bolnici su mi dali novocef (ili tako nekako),spojili me na tokolizu ali mi je pukao vodenjak. predlažem da češće kontoroliraš da se ne bi neprimjetno vratila

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    ...A postoji i mogucnost da je kriv nalaz (zamjena uzoraka)-...
    ovo se i meni dogodilo!

nikad, ali nikad nisam imala problema sa bakterijama u urinu niti sa upalama mokraćnih puteva
    na početku zadnje trudnoće sam radila UK, na nalazu E-coli i ZLATNA BAKTERIJA!!!
    to je mom giniću bilo ful čudno pa sam ponavljala UK, ali u drugom labosu i nalazi sve ok

inače prvi labos koji je bio u igri je Breyer koji btw. sve što se tiče urina šalje na obradu u bolnicu SD...ne zna se tko je od njih dvoje kontaminirao ili zamijenio uzorak

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    S2000, to onda znači da je neka jadna žena imala loš nalaz, a oni su joj rekli da je sve super?
    Pitala sam to doktora, on uopce nije htio o tom pricati. Mislim, sto ga je kostalo da provjeri kome je jos taj dan uzet uzorak. A opet ne znas je li zamjena u ordinaciji ili laboratoriju.. I je li uopce zamjena ili neka greska...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nađena mi je e.c. i to 10 na 6. dobila sam antibitotik (novocef 500mg, 2x1 tbl.). rečeno mi je da se antibiotici trebaju piti barem 14 dana, a tableta je u mom slučaju za 10 dana.
    dr. kod koje vodim trudnoću preporučila je da popijem ovu kuru, sačekam 5 dana, i onda ponovim još jednu kuru antibiotika.
    što vi mislite o ovome?

ne sviđa mi se ovakva količina antibitoika u trudnoći, a opet se bojim da se neću moći rješiti bakterije.
    kakve mi probleme uopće može napraviti glede trudnoće i kakva je mogućnost da završi u maternici i našteti bebi?

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam gore napisala što mi se desilo kad nisam liječila e.coli jer nisam znala da je imam, otvorila sam se, dobila trudove, završila u bolnici i pukao mi vodenjak te sam imala prijevremeni porod. e.coli je nešto što treba liječiti. bolje uzeti dozu atb i izliječiti to nego da se desi nešto. može li završit na krivom mjestu nemam pojma, ali znam još par slušajeva gdje je došlo do otvaranja zbog e.coli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prema posljednjim smjernicama E.coli se u trudnoći uvijek liječi antibiotikom, ne čeka se da je preko 10x5
    Izvan trudnoće te osoba koje nisu u rizičnoj skupini mogu čekati s antibiiotikom.

Breyer ne šalje UK na SD nego u drugi privatni lab.
    I nisu zdravstveni radnici ti koji uvijek kontaminiraju uzorak, u velikom broju slučajeva smo to mi koji ga ne uzmemo pravilno.

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam jako dugo vukla E.coli, sva sreca da tada nisam bila T jer je borba trajala oko 9 mjeseci, a soj uopće nije bio rezistentan već moja doktorica nikada nije propisala terapiju dulju od 10 dana. na kraju sam promijenila doktoricu i ova mi je propisala antibiotsku terapiju od 14 dana i još 30 dana uroantisetika i više se nikada nije pojavila, pa ni kada sam bila T. ja sam nakon svake kure antibiotika imala sterilan urin (radila sam dovoljnu stanku između antibiotika i urinokulture) i onda bi se vrlo brzo opet javila, tako da svakako treba ponoviti urinokulturu!!

Ayan nemoj izbjegavati popiti antibiotik jer možeš napraviti veću štetu, nego korist, a koja je vjerojatnost da završi u maternici, pa s obzirom da je završila u urinu, a ni tu nije smjela, vjerujem da je velika, a sve o posljedicama ti je napisala nevenera, samo ti poslušaj svog doka i sve će biti ok!!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam ti isto imala 10 na 5 i to bez simptoma. ali to nije užasno puno, to je granica za popit antibiotik, za manje ne treba.
    Sad mi fakat nije jasno zašto se ova moja prenerazila

Ayan, nisam stručnjak i ne mogu reći da sam nešto pretjerano puno pročitala (što se i vidi, jel ), ali ono što sam svugdje pročitala je ovo što je kolimoli rekla - pij antibiotike i riješi se toga jer možeš napraviti više štete ako to ne učiniš. Ja sam isto bila sva zbedirana i u panici kako ću SADA uzimati antibiotike... A, eto, moraš. Probala sam i nešto alternativno - Citrofit - ali sam od njega jako povraćala pa sam odustala

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Našla sam jedan članak iz kojeg izdvajam: Ni u debelom crijevu, niti u rodnici neće uzrokovati nikakvih poteškoća i ondje njezino prisustvo ne treba liječiti. Ta bakterija je najčešći uzročnik urinarnih infekcija.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

cure,ne bi vas htjela plašiti,ali ipak bi upozorila. ja sam imala super trudnoću,ali sam zadnje tromjesečje navukla E.Coli koju su igrom slučaja otkrili,isto nisam imala nikakve simptome,a moja ginićka je još govorila kak to nije ništa strašno,kao svaka trudnica ju dobije i blabla... inače sam stvarno protivnik antibiotika,ali sam svejedno odlučila piti,eto tak da se zna popila sam 3 ture do poroda,plus enormne količine vode i brusnice i ništa,nalaz i dalje 10x5...žao mi je ko psu,jer je na kraju maleni pokupio u porodu i dobio koma infekciju radi koje smo zadržani 10 dana u bolnici.nije mi žao mene, ali dan danas mi je toliko žao kako se izmučio s injekcijama i iglama tih dana....
    tak da bolje lječite,nego da bebići pate,od dva zla antibiotik je manje u tom slučaju

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala na pomoći.
    nadam se da ću se rješiti ovoga, baš me zabrinulo. dobra strana u onoj lošoj kad sam završila na hitnoj zbog bolova izazvanih ovom beštijom, je da su mi odmah napravili pretrage urina, a doktorica je inzistirala na urinokulturi. tko zna koliko već to vučem i kaj bi bilo kad bi bilo, ali neću razmišljati sad o tome.
    samo mi je važno da bebica bude u redu.

pijem puno tekućine i kupila sam si tbl. od brusnice, ne znam kaj bi još bilo dobro.
    koliko često treba onda kontrolirati urin kroz trudnoću?

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

kako sam poslije čula to bi trebalo ići redovno 1x mjesečno (ono kad ti mjere kilažu,tlak i trebalo bi i trakicu u urin),moja to iz nekog razloga nije prakicirala.ja sam samo 2 puta vadila onaj klasični test-urin na analizu.nisam upućena,ali na tom se valjda ne kuži upala.
    navodno je super čaj od lista brusnice,ali on se naravno kao i većina preparata ne preporučuje trudnicama ni dojiljama,nema baš puno izbora,barem koliko sam ja tražila

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

moje iskustvo s e. coli - bez trudnoce - mjesecima vukla urinoinfekciju - nalaz urinkulture uvijek pokazivao e. coli (ne sjecam se tocnih brojki),nikako je se rijesiti,nit antibioticima, nit uvin h cajem, brusnicom, nista. zavrsila na hitnoj gdje mi je sestra rekla da bih trebala napraviti bris uretre - i stvarno - nadjena ureaplasma. cim sam se rijesila ureaplasme, otisla e.coli. ne kazem da je kod svakog slucaj, ali mozda nekom pomogne. objasnjeno mi je kasnije da se e.coli veze na ureaplasmu i dok se ne rijesi ureaplasma, ne moze se rijesiti ni e.coli.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

cervikalni brisevi su mi svi uredni, radila sam ih u 4-om mjesecu.
    pitat ću dr. da li ih trebam ponoviti, pošto sam prvu bebu vjerojatno izgubila zbog infekcije u maternici.
    još ću vas samo ugnjaviti s jednim pitanjem, da li e. coli može utjecati na način poroda, pošto Iris veli da je njezin bebač imao problema, da li se žene porađaju vaginalno, ili to nema veze?

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nevenera ti je gore pisala o prijevremenom porodu,a ja sam rodila vaginalno,ali mi je induciran porod radi prenesenog termina. na sam porod meni osobno nije utjecao,ali je beba pokupila E.Coli prolaskom kroz porođajni kanal,iako mi je pedijatar rekao da je moguće i da je već bila izložena bakteriji u plodnoj vodi i prije samog poroda.tako da ne brigaj,biti će to sve u redu, ali važno da ju liječiš do poroda.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Znam i za slučaj kad je beba pokupila E. coli u porodu, a mama nije bila zaražena jer je došlo do zamućenja plodne vode i još nekih komplikacija... Hoću reći, uvijek se nešto može dogoditi i ne možeš na to utjecati. Možeš se (ako si vjernik) moliti da sve bude OK. Ako nisi vjernik, možeš samo nastojati biti pozitivna.

Mislim da druge nema. U protivnom bismo svi mogli eksplodirati od brige...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je neka preporuka raditi UK jednom u tromjesečju, nisam sigurna. Kako sam ja imala svakakvih iskustava i problema s uroinfektima a privatno sam pratilatrudnoću, tražila sam od doktorice opće medicine da mi da svaki mjesec uputnicu za UK i složila se s tim.

Ja sam u drugi porod išla s E.coli u cervikalnom brisu, UK uopće nisam radila jer sam imala jako ležernog ginekologa i treći dan nakon poroda završila na nefrologiji.
    Zato sam u trećoj trudnoći stvarno vodila brigu i o brisevima i o UK i nije bilo problema.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    ...Breyer ne šalje UK na SD nego u drugi privatni lab.
    I nisu zdravstveni radnici ti koji uvijek kontaminiraju uzorak, u velikom broju slučajeva smo to mi koji ga ne uzmemo pravilno.
    Breyer šalje na SD
    1.jer je to pisalo na mojem nalazu
    2.dobila sam za to potvrdu sa više strana
    možda to više ne rade, ali eto radili su 5/2010

a što se tiče kontaminiranja...da slažem se da postoje slučajevi da se uzorak nepravilno uzme, ali to nije bio u mojem slučaju...
    zlatna bakterija nije nešto što postoji na svakoj plastičnoj čaši za uzorak ili na našem vanjskom dijelu splovila pa da slučajno završi u urinu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

U lipnju 2010. Su slali u brazdu. Znam, jer su mi savjetovali da odnesem sama ako zelim brzi rezultat.
    Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    Breyer šalje na SD

a što se tiče kontaminiranja...da slažem se da postoje slučajevi da se uzorak nepravilno uzme, ali to nije bio u mojem slučaju...
    zlatna bakterija nije nešto što postoji na svakoj plastičnoj čaši za uzorak ili na našem vanjskom dijelu splovila pa da slučajno završi u urinu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    Breyer šalje na SD

U 06/2011 su slali u Brazdu
    a S. aureus je čest stanovnik naše kože i nosnica, prepona, pazuha ... nije uopće rijedak ali problem predstavljala u op.sali a ne na intaktnoj koži

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

e.coli sam otkrila par dana prije rađenog testa za trudnoću. popila sam već dvije ture antibiotika-neki efox-ne smijem penicilin jer dojim prvu bebu (evo prestali prije par dana dojiti). i dalje je nalaz 10na 5. ima li koja mam da je vukla e.colli cijelu trudnoću i da je sve bilo ok? sad sam 15tj trudna

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni otkrili e. coli poslje poroda. praktiki na izlasku s bebicom doma, sestra trcala zamnom s nalazom.
    kako sam alegicna na penicilin a i dojim, dobila sam novocef i po njemu se osula drugi dan uzimanja.
    Sad ne pijem nista samo se tankam vodom i triput nevno uvin h caj. doktorica je na cudu.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prema vašim saznanjima drage mamice dali je dopušteno piti Uvin H čaj u trudnoći?
    Mislila sam uzeti i brusnicu ali u čajevima od "brusnice" ima očajno malo same brusnice pa sam odustala od tog nauma.
    U prvom tromjesječju rađena mi je UK i bila je uredna , sada sam 22 tj. trudna i osjećam lagane tegobe (česte baš u ovom razdoblju trudnoće) , tražit ću od ginekologa da mi se napravi UK ali do pregleda bi pila uvin čaj pošto mi je nakad davno pomogao kod cistitisa

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Meni su rekli da ne smijem piti Uvin H.
    Brusnica je najbolja, samo što ja nisam našla neki fini čaj.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

XENA meni je ginekolog rekao da prije nego napravim uk ne smijem uzimati nikakvu terapiju niti piti čajeve, jer uk onda neće pokazati pravo stanje.
    isto imam problema s urinarnim infekcijama od kad sam trudna, uvin čaj se navodno ne preporučuje, svoj problem sam riješila nakon 3 ture antibiotika.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 05.10.2012. at 10:01

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Odoh u utorak po uputnicu za UK, Ayan ovo mi je prvi glas što se tiće ne pijenja čajeva prije uzimanja UK, natak ću se tekućinom do utorka.
    Malo sam googlala i mišljenja o uvinom čaju su oprečna, jednima je ginekolog preporučio baš njega drugima nije, ali bolje spriječiti nego liječiti ja ga neću piti, naći ču neki dobar čaj od brusnice.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

meni su tako rekli, da jedno 10 dana prije uk treba biti pauza od bilo kakve terapije.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo da se i ja javim sa svojim iskustvom o e.coli, sad smo 27+3 već 2. put mi je u urinu pronađena e.coli svaki put pila antibiotik i sad drugi puta ninur poslije antibiotika, koji sam dobila kad sam ležala u bolnici. Malo sam švrljala po netu kako rađe da ja to prirodno riješim. Jučer sam dobila novi nalaz urinokulture i e.coli izolirana manje od 10 na 3, ne treba terapija više Ovako u litri vina prokuhala sam 60 češnja češnjaka svakakve veličine (prerezati ih po duljini), to se kuhalo cca 20-30 min ( na kraju dobila oko 7,5 dcl mix-a), kad zavri smanjiti na najmanju vaatru. Ohladila sam to i pila 0,3 prije doručka, ručka i večere barem 10-15 min prije, piti puno obične vode i/ili čaja od brusnice, a jako su zdrave i borovnice koje možete grickati. Ne znam dal ih sad ima za kupiti. Nije da je baš okus vina i češnjaka super ali eksnete i malo čajeka na to i super je . mješavina je odlična za sve uroinfekcije jer je češnjak i tako poznat kao prirodan antibiotik. Ja ću nastaviti piti i dalje jer mi je ostalo tog mix-a, ali jednom dnevno čisto preventivno. negdje sam čitala da se popije cijela šalica toga, evo meni je i ovo bilo dovoljno. Naravno prestala sam piti 3 dana prije ponavljanja urinokulture. Možete probati i to u kombinaciji s antibiotikom, ne škodi u svakom slučaju a alkohol iz vina ispari prilikom vrenja tako da nećete biti pijane ) Škoditi ne može evo a meni je pomoglo. Sretno!!!
    Posljednje uređivanje od bili : 18.10.2012. at 14:49

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bili koja vrsta vina ide, crno ili bijelo?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Napokon pronašla pravi čaj od brusnice, radi ga Encian, može se pronaći mislim u svim trgovinama, sastav je 100% brusnice ,cijena oko 35 kn.

bili 60komada (iako je tvoj post jasan) češnja češnjaka? I mene isto zanima koje vino ide u mix

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Napokon pronašla pravi čaj od brusnice, radi ga Encian
    Kak ti izgleda čaj kad ga skuhaš? Ja sam kupila taj od Enciana i odvratan mi je. Kad ga skuham, bude skoro proziran, onako bljutavo roza i uopće se ne otapa dobro.
    Pomislila sam da je možda istekao rok (kutiju sam bacila čim sam ga otvorila)...

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja sam stvaila bijelo vino, mada sam negdje pročitala da može i crno, kasnije sam češnjak izvadila van (procjedila) i trošila ga za kuhanje. Stavila sam ga u plastičnu posudicu i u frižider. Da, 60 onih malih polumjeseca odnosno češnjeva (neznam koliko mi je to lukovica češnjaka ispalo, jer imam domaći pa su bile kojekakve veličine)
    p.s. nemojte to piti baš neposredno prije nego izlazite van ili se trebate s nekim naći.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Meni su rekli da ne smijem piti Uvin H.
    Brusnica je najbolja, samo što ja nisam našla neki fini čaj.
    Ja sam imala E.Colli u 20.tjednu i izlječila ju sa antibioticima za 14 dana ali je beba sa 6 tj.dobila urosepsu uzrokovanu sa E.Colli.Rekli su mi da nema opasnosti za bebu tako da nikome nije palo na pamet da nas uputi na urinokulturu.Njegovo liječenje se zakompliciralo jer je bio premali.U drugoj trudnoći ista stvar ali smo ranije reagirali tako da se sve brže i lakše odvijalo.Pa ti kad rodiš svakako što prije traži da napravite urinokulturu za bebaća

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala na savjetu.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kak ti izgleda čaj kad ga skuhaš? Ja sam kupila taj od Enciana i odvratan mi je. Kad ga skuham, bude skoro proziran, onako bljutavo roza i uopće se ne otapa dobro.
    Pomislila sam da je možda istekao rok (kutiju sam bacila čim sam ga otvorila)...
    Kada se skuha čaj izgleda blijedo roza, gorči kao što bi i trebao gorčiti, nema ti se tu šta otapati pošto je to sušena mlijevena brusnica, ne cedevita tako da ti je to to, baš kako treba biti , ja zasladim šalicu sa dvije žlićice smeđeg šećera i mogu ti reći da mi je ukusan.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj bibba1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imala E.Colli u 20.tjednu i izlječila ju sa antibioticima za 14 dana ali je beba sa 6 tj.dobila urosepsu uzrokovanu sa E.Colli.Rekli su mi da nema opasnosti za bebu tako da nikome nije palo na pamet da nas uputi na urinokulturu.Njegovo liječenje se zakompliciralo jer je bio premali.U drugoj trudnoći ista stvar ali smo ranije reagirali tako da se sve brže i lakše odvijalo.Pa ti kad rodiš svakako što prije traži da napravite urinokulturu za bebaća
    Dali su ti doktori rekli da je bebina urosopsa povezana sa time što si ti imala E.colli u trudnoći?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Dali su ti doktori rekli da je bebina urosopsa povezana sa time što si ti imala E.colli u trudnoći?
    da

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Kada se skuha čaj izgleda blijedo roza, gorči kao što bi i trebao gorčiti, nema ti se tu šta otapati pošto je to sušena mlijevena brusnica, ne cedevita tako da ti je to to, baš kako treba biti , ja zasladim šalicu sa dvije žlićice smeđeg šećera i mogu ti reći da mi je ukusan.
    Meni je baš odvratan. Al' dobro, ja čajeve ne šećerim.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •