Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
Imam malo neobičnu situaciju. Vjerojatno će mi cinici reći da šutim i budem sretna, ali ja moram propitkivati

Dakle, ovako, prije nekog vremena radila sam rutinsku urinokulturu (prvo tromjesečje). Pronađena mi je E. coli u enormnim količinama. Dobila sam antibiotik, samo OSAM dana. Neki čudni, pojma nemam kak se zove. Uglavnom, nastojala sam piti brusnicu, ali mi baš nije išlo zbog mučnina i tako...

Odradim ja tu turu antibiotika i tek tjedan dana nakon prestanka terapije odem napraviti novu urinokulturu (lokalni labos nije radio pa sam čekala pogodni dan) i sad mi dođe nalaz da je sve sterilno!

Cijelo vrijeme slušam da se E. coli praktički nemoguće riješiti i da su ponekad potrebni mjeseci... A ja sam uspjela nakon 8 dana antibiotika??

Sad si mislim da možda prvi nalaz nisam dobro dala (nisam bila doma, već u laboratorijskom wc-u) ili da su ovi nešto zeznuli s nalazima (jer sam prvi radila u privatnom laboratoriju, a drugi u državnom). Uglavnom, zbunjena sam.

Inače nikad prije nisam imala E. coli, barem ne dijagnosticiranu.

Je li netko od vas imao sličnu situaciju "ekspresnog" rješavanja ove napasti?

Hvala na sudjelovanju
ja sam inače par godina zaredom obavezno imala cistitis bar jednom godišnje. kod mene bi to krenulo naglo, odmah krv i ugrušci, doslovno nakon što bi malo duže trpila za wc par dana.. pretprošle godine imala dvaput zaredom u dva tjedna. prvi tjedan dobila antibiotik koji mi je pomogao na par dana. nakon tjedan dana opet isto, u noći me probudi bol, pečenje, urin krvav, suze liju..
sama sam zamolila doktoricu za urinokulturu (sestra sam a naša doktorica nije baš presavjesna) jer mi je to logično za uraditi kod ponvljanih upala.
dala mi je antibiotik za svaki slučaj preko vikenda dok ne napravim nalaz.
u par dana sam se nataaaakala vodom, urološkim čajem, prala sa acidi borici. u roku dva dana bila bolje a kad sam napravila urinoluluru došla sterilna! ???