Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 90 od 90

Tema: Iskustva s E. coli u trdunoći (ili općenito)?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam imala E.Coli...prije jedno 7 godina.
    Prvo sam dobila upalu mokraćnih kanala, nisam dobro zaliječila i onda sam dobila simptome gripe...visoku temperaturu, jaku drhtavicu i to...Vukla sam to jedno 10-ak dana, dabi se nakon tjedan dana sve vratilo.
    Onda me dr. poslao na zaraznu i tamo sam ležala 3 tjedna zbog sepse koju je uzrokovala E. Colli. Naime, nakon upale mokraćnih kanala bakterija je otišla u krvi i sve se zakompliciralo.
    Od tada sam počela piti puno tekućine, 2-3 litre dnevno,vode i čaja od brusnice ili bilo što kiselo jer bakterija ne voli kiselo okruženje i ne lovi se za stijenke organizma kad je prisutna kiselost...Pila sam brusnicu u kapsulama, nakon i prije svakog odnosa popiti 2 dcl tekućine te se nakon odnosa popiškiti, nakon velike nužde se oprati od naprijed prema natrag, nikako obrnuto...
    U trudnoći nisam imala, Hvala Bogu vć jedno 4 godine uz ovakav tretman nemam problema sa beštijom.
    Pozdrav

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

d-manoza mi je pomogla da se bez antb rijesim

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Je li to ovo: http://www.d-manoza.com/ ?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, kupila sa u ljekarni. Skupa je, oko 200 i nesto kuna. Al pomogla mi je i otad se nije ponovila .

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

samo jedna mala opaska glede E.coli u trudnoći - nemojte se zezati s njom kako je već netko naveo zna izazvati prijevremene trudove i porod, desilo se frendici - izgubila blizance u 24om tt jer se otvorila i nisu joj uspjeli spriječiti porod, a sve zbog E.coli.
    Inače nisam imala nikada s njom problema, trenutno čekam nalaz UK i nadam se da je nema

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam malo neobičnu situaciju. Vjerojatno će mi cinici reći da šutim i budem sretna, ali ja moram propitkivati

Dakle, ovako, prije nekog vremena radila sam rutinsku urinokulturu (prvo tromjesečje). Pronađena mi je E. coli u enormnim količinama. Dobila sam antibiotik, samo OSAM dana. Neki čudni, pojma nemam kak se zove. Uglavnom, nastojala sam piti brusnicu, ali mi baš nije išlo zbog mučnina i tako...

Odradim ja tu turu antibiotika i tek tjedan dana nakon prestanka terapije odem napraviti novu urinokulturu (lokalni labos nije radio pa sam čekala pogodni dan) i sad mi dođe nalaz da je sve sterilno!

Cijelo vrijeme slušam da se E. coli praktički nemoguće riješiti i da su ponekad potrebni mjeseci... A ja sam uspjela nakon 8 dana antibiotika??

Sad si mislim da možda prvi nalaz nisam dobro dala (nisam bila doma, već u laboratorijskom wc-u) ili da su ovi nešto zeznuli s nalazima (jer sam prvi radila u privatnom laboratoriju, a drugi u državnom). Uglavnom, zbunjena sam.

Inače nikad prije nisam imala E. coli, barem ne dijagnosticiranu.

Je li netko od vas imao sličnu situaciju "ekspresnog" rješavanja ove napasti?

Hvala na sudjelovanju
    ja sam inače par godina zaredom obavezno imala cistitis bar jednom godišnje. kod mene bi to krenulo naglo, odmah krv i ugrušci, doslovno nakon što bi malo duže trpila za wc par dana.. pretprošle godine imala dvaput zaredom u dva tjedna. prvi tjedan dobila antibiotik koji mi je pomogao na par dana. nakon tjedan dana opet isto, u noći me probudi bol, pečenje, urin krvav, suze liju..
    sama sam zamolila doktoricu za urinokulturu (sestra sam a naša doktorica nije baš presavjesna) jer mi je to logično za uraditi kod ponvljanih upala.
    dala mi je antibiotik za svaki slučaj preko vikenda dok ne napravim nalaz.
    u par dana sam se nataaaakala vodom, urološkim čajem, prala sa acidi borici. u roku dva dana bila bolje a kad sam napravila urinoluluru došla sterilna! ???

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ako si pila antibiotike neposredno prije nego si dala uzorak (dakle, ako je između AB i uzorka prošlo manje od 7 dana - neki kažu čak do 10), to daje lažno negativan nalaz.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

inače sam imala e. colli.. a moguće je i da ti je nalaz bio kontaminiran kao što kažeš zbog lošeg uzimanja uzorka.
    tokom trudnoće sam se pazila pa nisam dobila upalu, inače jako je bitno piti puno tekućine, mislim da nije toliko bitno da je to čaj, bilo kakva tekućina, jer se bakterije prije isperu.
    i naravno ići na wc čim se osjeti nužda.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

mishekica imaš pravo! zanimljivo je kako to kod mene ekstra naglo krene i naglo prestane..

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    mishekica imaš pravo! zanimljivo je kako to kod mene ekstra naglo krene i naglo prestane..
    Evo, kaže žena što je njoj pomoglo pa probaj:

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

već duže vrijeme nemam problema pa se nadam da mi neće ni trebati

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam imala prije trudnoce i uzimala antb, vracala se po par puta. U trudnoci nista. Ali par mj nakon poroda uzasni bolovi, krv u mokraci i na UK opet esch.
    Uzela opet antb. Al opet se vratila, ali kako sam dojila nisam htjela stalno antibiotike pa sam kupila d-manozu. Proslo otad mislim oko 2 god, nema je vise

Mislim da je bitno ako je velika koncentracija (vise od 10 na 4) da se uzme antb, a kad se onda smanji na 10 na 3 da je se dotuce d-manozom.

Brusnicu nisam htjela piti, navodno taj koncentrirani prah moze promjeniti okus mlijeku pa radi malog nisam htjela riskirati.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovo je super info ali vidm da je nisi uzimala u trudnoći. Piše da nije štetna u trudnoći ali da se treba posavjetovati sa lječnikom ili dobavljačem oko doziranja, baš će moj gin. znati što je D-manoza, a vidjet ću ako antibiotik ne pomogne probat ćemo sa time

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    inače sam imala e. colli.. a moguće je i da ti je nalaz bio kontaminiran kao što kažeš zbog lošeg uzimanja uzorka.
    tokom trudnoće sam se pazila pa nisam dobila upalu, inače jako je bitno piti puno tekućine, mislim da nije toliko bitno da je to čaj, bilo kakva tekućina, jer se bakterije prije isperu.
    i naravno ići na wc čim se osjeti nužda.
    Ja u ovoj trudnoći nisam radila ništa drugačije nego u prvoj, pa eto mi cistitisa koji se i inače zna često javiti kod trudnica između petog i šestog mjeseca trudnoće zbog pojačanog pritiska maternice na mokraćni mjehur uslijed čega se on ne prazni do kraja kod svakog mokrenje i eto ti plodnog tla za razvoj bakterija.
    Kako si se pazila? Unos tekućine,da si dobro obučena, da ne hodaš bosa?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam kontaktirala uvoznika mejlom. Kaze da je bezopasno za djecu, trudnice i dojilje ( to je secer).

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam kontaktirala uvoznika mejlom. Kaze da je bezopasno za djecu, trudnice i dojilje ( to je secer).
    Dali si uzimala neku prilagođenu dozu dok si dojila ili klasičnu kako piše u uputama?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj blondi prvotno napisa Vidi poruku
    samo jedna mala opaska glede E.coli u trudnoći - nemojte se zezati s njom kako je već netko naveo zna izazvati prijevremene trudove i porod, desilo se frendici - izgubila blizance u 24om tt jer se otvorila i nisu joj uspjeli spriječiti porod, a sve zbog E.coli.
    Inače nisam imala nikada s njom problema, trenutno čekam nalaz UK i nadam se da je nema
    Ovo je strašna priča, to je ono čega se ja pribojavam. Dali ti je prijateljica znala da ima E.coli ?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Dali si uzimala neku prilagođenu dozu dok si dojila ili klasičnu kako piše u uputama?
    kako pise u uputi.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nabavila sam urološki čaj baš za urinarne infekcije u trudnoći, pa me zanima ako je itko to koristio koliko ste pile dnevno?
    na uputama piše 5oo/1 l, kakva su vaša iskustva da li je to dovoljno?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Smije li se znati naziv?

(nisam koristila, usput rečeno )

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Smije li se znati naziv?

(nisam koristila, usput rečeno )
    nema poseban naziv zove se "čaj za bakterije".
    surfala sam po netu i preporučuje se jer je napravljen baš za trudnice koje imaju problema s urinarnim infekcijama,našla sam ga i na stranicama poliklinike harni, dođe 32 kn, ja sam ga nabavila u dubravi u ljekarni.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ako je to ovo onda piše 4x dnevno po 2dl.
    Za svaki slučaj nazovi u ljekarnu (ili prošeći do tamo ako ti je usput) i pitaj magistre, one to moraju znati. Također ih možeš pitati da li imaju kakvu povratnu info o učinkovitosti.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    nema poseban naziv zove se "čaj za bakterije".
    surfala sam po netu i preporučuje se jer je napravljen baš za trudnice koje imaju problema s urinarnim infekcijama,našla sam ga i na stranicama poliklinike harni, dođe 32 kn, ja sam ga nabavila u dubravi u ljekarni.
    Mislim da znam koji je to čaj. Dilao se na mom radnom mjestu.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je strašna priča, to je ono čega se ja pribojavam. Dali ti je prijateljica znala da ima E.coli ?
    ne nije znala. Svi brisevi su joj bili uredni i urin... tek se kasnije kad su radili pregled pupkovine i posteljice vidjelo da je e.coli u pitanju... ko zna kad ju je i kako pokupila

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Tek sad vidim da imam tipfeler u nazivu teme.

Nego, upravo sam saznala da je frendičina beba dobila E. coli. Otkrili su je dva mjeseca nakon rođenja. Doktori "nemaju pojma otkud to i kako".

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Žene, e coli je standardna bakterija nastanjena u probavnom traktu (jedna od odgovornih za stvaranje govana - jbg. ne znam kako se kulturnije izraziti) u tzv. normalnim količinama koje nisu štetne po zdravlje. Uglavnom padom imuniteta dolazi do nekontroliranog razmnožavanja i širenja na druga područja u ljudskom organizmu i tu počinju problemi. Može se pokupiti i izvana - zagađene lokve, voda iz bunara i sl. ali uglavnom se kod ljudi proširi iz probavnog trakta. Obično ju ubijaju antibiotskom terapijom ali u podosta slučajeva pomaže i primarno dizanje imuniteta raznim "domaćim metodama" ili kod urinarnih infekcija čestim ispiranjem urinarnog trakta. Nije tema ali vrlo slična stvar je i s Gardnerellom vaginalis koja se iz guze obično preseli u vaginu.

Doktorski komentari tipa "Ne znam kak se to pokupilo" mi stravično idu na živce jer ispada kao da nisu bili prisutni na predavanju na kojem se govorilo o "prirodnim" bakterijama u ljudskom organizmu i njihovim staništima.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

g.... = feces ili stolica

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

mislila sam na čitavu frazu, ne samo na određen pojam

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

delitza, znam ja to što pišeš, no doktori su u ovom slučaju, kao, u šoku jer nisu sigurni je li bakterija prisutna od poroda ili se pojavila kasnije.
    A beba je imala simptoma i oni su uvjeravali roditelje da to nije ništa.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja imam e. coli prisutnu od 1.trudnoće i beba ju je pokupila porodu i bila u inkubatoru i na infuzijama. U 2.trudnoći sam si fino uz e. coli pokupila još i betahemolitički streptokok ali pred kraj trudnoće i bila na antibioticima najjačima (tak su dr. rekli) do kraja trudnoće, tj. poroda. E sad imam pitanjce- na početku trudnoće sam i prvi pregled imam tek za mj. dana. Mogu li te bakterija naštetiti sada u početku i mogu li tražiti od dr. opče prakse da mi da uputnicu za testiranje na te bakterija i mogu li ih se riješiti kojim drugim lijekovima, pripravcima??

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

S obzirom na prethodne dijagnoze, mislim da svakako možeš tražiti pretrage. U trudnoći je, nažalost, najbolje držati se antibiotika jer od njih u datom trenutku ima više koristi nego štete. S prirodnim pripravcima, kao što je brusnica, ne treba pretjerivati jer njihovo djelovanje u trudnoći nije dovoljno poznato...

Eventualno ovo:
    (http://www.d-manoza.com/)

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam e. coli prisutnu od 1.trudnoće i beba ju je pokupila porodu i bila u inkubatoru i na infuzijama. U 2.trudnoći sam si fino uz e. coli pokupila još i betahemolitički streptokok ali pred kraj trudnoće i bila na antibioticima najjačima (tak su dr. rekli) do kraja trudnoće, tj. poroda. E sad imam pitanjce- na početku trudnoće sam i prvi pregled imam tek za mj. dana. Mogu li te bakterija naštetiti sada u početku i mogu li tražiti od dr. opče prakse da mi da uputnicu za testiranje na te bakterija i mogu li ih se riješiti kojim drugim lijekovima, pripravcima??
    kresencija valjda si radila neke pretrage (urinokulturu) uz sve te silne antibiotike ili nakon popijene doze istih , zašto misliš da su te bakterije još uvijek prisutne?
    Od doktora opće prakse možeš tražiti uputnicu za urinokulturu

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Radila sam i nalazi su pokazali da su to "kolonije bakterija" tak mi je gin. objasnil i da su stalno prisutne. Zato me malo panika lovi, a 1.mj je jako daleko za mene paničarku

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Radila sam i nalazi su pokazali da su to "kolonije bakterija" tak mi je gin. objasnil i da su stalno prisutne. Zato me malo panika lovi, a 1.mj je jako daleko za mene paničarku

Urinokultura i antibiogram treba pokazati KOJE su bakterije u koloniji te na koji su antibiotik osjetljive. Ovo mi je besmisleni nalaz. Antibiotike treba uzimati ciljano.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

bok, ja sam friska trudnica , ne znam jel imam e.coli
    , tek cu napraviti uk
    ali posto sam sklona i uvijek mi s e vraca strah me ....pa me zanima jel smijem u trudnoci piti d-manozu od kala ?? imam je doma i gledam u nju ....eto ako tko zna 100 % jel se smije , hvala

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Antibiotike treba uzimati ciljano.
    Slazem se opcenito s tobom, no mozda uzima nekakav genericki antibiotik kao profilaksu?
    Nama se profilaksa (radi E. coli, ali kod E.) cesto ponavljala, dok se nije rijesila u potpunosti bakterije, cak i kad bi nalaz bio granican.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    bok, ja sam friska trudnica , ne znam jel imam e.coli
    , tek cu napraviti uk
    ali posto sam sklona i uvijek mi s e vraca strah me ....pa me zanima jel smijem u trudnoci piti d-manozu od kala ?? imam je doma i gledam u nju ....eto ako tko zna 100 % jel se smije , hvala
    Čestitam
    Mislim da smiješ piti. Imaš na ovoj temi priču o tome. S2000 je to spominjala.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Crvenkapice, mozda bolje da ne pijes dok ne napravis nalaze. Mozda ju imas, a d-manozom joj smanjis koncentraciju pa ti rezultati budu neistiniti. Ja bi na tvom mjestu najprije napravila nalaze, pa onda po potrebi pocela uzimati d-manozu (koja moze kod trudnica i dojilja).
    Npr ja sam ju cesto imala prije trudnoce. U trudnoci se nije pokazivala. A onda je par mj iza poroda opet buknila. Evo sad je nema odavno, kuc kuc.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kontala sam ako je i nemam da pijem jednu zlicu dnevno onak preventivno (jel moze tako ) jako sam joj sklona ,....a ako ne daj Boze imam e onda cini mi se se uzima i 3x dnevno i pitanje je jel se moze rijesit kod svakog ....
    ok, smije s e u trudnoci
    cekat cu nalaze , nemam simptoma , nadam se da je nemam

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma trudnoca lijeci rane sve misli pozitivno, ucini nalaze pa ces biti mirna. Ne valjda piti preventivno, em sto je prah skup, em ima tocno koliko dugo traje terapija i u kojoj kolicini.
    Izbjegavaj stres, jedi zdravo i misli pozitivno- di ces bolju preventivu

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •