-
Djeca s posebnim potrebama u prehrani i vrtići
javljam se nakon jednog neugodnog iskustva (koje još nema svoj epilog, ali hoće vjerojatno ubrzo) s našim dječjim vrtićima
naime, moj mali je alergičar (na dosta toga: pš. brašno, kr. mlijeko, jaja, teletina, svinjetina...) i ja sam na SRV
nakon predavanja papira za vrtiće, poziv na Povjerenstvo za djecu s PP; ok, odem, tamo me izrešetali pitanjima o tome koliko se pazi na prehranu, navodi se da "nekad nemaju uvjeta da zadovolje te potrebe" i sl.
jasno mi je k'o dan da nastoje izbjeći kuhanje ručka ("nemaju kapaciteta")
to se i desi... izađemo na listi pri vrhu, ali smještaj poludnevni - do 13.30 max (dakle, korištenje vrtića cca 5-6 h)
ok, jasno mi je: zadovoljili su zakon (ne smije dulje od 8h zbog SRV)
prešutna činjenica je da nema toplog obroka jer se većina ne odlučuje za isti (dosta djece čije su mame "doma" ili djeca na baka-servisu)
zanima me postoji li neka odredba zakona /pravilnik ili sl./ koji nalaže da se djeci s posebnim potrebama u prehrani MORA osigurati topli obrok ako borave cca 6-7 h
neću ni spominjati činjenicu da sam htjela da vrtić drukčije (čitaj: bolje) našim potrebama, ali je to odbijeno (dolazak nakon doručka za kojeg mislim da je kompliciranije pribaviti namirnice nego za ručak, boravak ujutro i ručak, spavanje koje mu JAKO treba cca od 9 ujutro do 15h - 6h)
kako su vaši vrtići fleksibilni s ovakvim stvarima?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma