Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
Današnja situacija me potakla da otvorim ovaj topic. Naime, Fiona ide na neki program za djecu (od 7 godina nadalje), dječje sveučilište, na kojemu "predavanje" traje 90 minuta i danas kad smo došle na mjesto događaja, vidjela sam da je od preko stotinu djece bila jedino dijete bez ruksaka (što mi je nekoliko puta, tada i kasnije, ljubazno spomenula ). Dakle, djeca su bila opremljena kao za omanju ekspediciju, iako su bila bez roditelja, ponavljam, 90 minuta (sat i pol, je l'). Nakon predavanja ih obavezno pokupe roditelji/bake i djedovi/čuvalice, znači, djeca nisu prepuštena sama sebi cijeli dan.
Jesu li sva ta djeca imala baš hranu u torbama? Nisu imala nešto drugo, vodu, bilježnice, neke druge potrepštine?

Ja bih je isto pustila bez ičeg, jedino razumijem da bi joj bilo bed u trenutku kad bi svi ostali jeli. Ali na pamet mi ne bi palo da joj dajem hranu za sat i pol provedenih bez mene, pogotovo ako je upravo jela.

To me podsjeća na moju sveki koja je svom sinu i meni (tada smo još bili mlađi ali itekako punoljetni) radila sendviče s pohancima, kuhanim jajima i salatom za put vlakom koji je trebao trajati sat vremena.