Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Mama, ja bih pite!

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,727

    Početno Mama, ja bih pite!

    (Isprika moderatoricama, ali ne znam gdje bih stavila ovu anegdotu pa ju namijenih u ovaj podforum.)


    Moje predrago i premilo dijete, od nepune tri godine, usprkos svim kulinarskim delicijama kojima ju častim: hobotnica-brokulica-purica-oradice-teletina-a-la-ovo-ili-ono, sve češće me "razveseli" s izjavama:

    "Mama, ja bih pite!"

    &% )JH#"=!/(/ DFl#_?*/&


    Uglavnom, nastavimo li smirenijim tonom, moje dijete je čisti znanstveni dokaz da se s genetskim naslijeđem ne treba boriti nego da ga treba prihvatiti, i da MAMA MORA NAUČITI RADITI PITU!!!!!!

    Dakle, u doglednoj budućnosti, usprkos mom otporu koji sam stvorila u ranoj mladosti (jer je pita bila barem jednom tjedno na meniju) i ja ću krenuti u boj s krumpirušama, sirnicama, zeljanicama i inim vrlo nam znanim autohtonim receptima hrvatskoga i bosansko-hercegovačkoga podneblja.

    E, pa drage, forumašice, poželite mi sreću!
    Za početak, krenut ću s kupovnim tijestom

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,727

    Početno

    Zaboravila sam napisati da bi MM, djetetov otac, mogao živjeti na pitama
    što gotovo da i je, dok nisam došla ja i narušila mu koncepciju

    pa mi se sada vraća - dvostruko - napadaju me sa svih strana

  3. #3
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Mantraj: ja volim pite, ja volim pite, ja volim pite.


    (Ja stvarno volim pite. Pa i raditi. Samo što ne radim tijesto. To radi moja mama. )

  4. #4
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,501

    Početno

    krumpirusa..... njamiiiiiiiii :D

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    svicarska
    Postovi
    1,916

    Početno

    a bas na portalu fantastican recept...!!
    mljac!!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Postovi
    355

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    krumpirusa..... njamiiiiiiiii :D
    Jos kad ju netko drugi napravi, a ja samo dodjem jesti... :D

  7. #7
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    E baš sam danas stavila jedan fini receptić naše Marelice na portal. Znala sam ja da trebaš inspiraciju!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    177

    Početno

    Ima nas jos ovakvih:
    moje dijete je čisti znanstveni dokaz da se s genetskim naslijeđem ne treba boriti nego da ga treba prihvatiti, i da MAMA MORA NAUČITI RADITI PITU!!!!
    s tim sto moji vole osim pita (jeste li ikada probali pitu od tikvica i sira?!?!)i sve ostalo sto je iz rerne (tipa kljujusa, lisnato tjesto sa svim i svacim, meso....)

  9. #9
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    vidim ja nema mi druge nego držati tečaj

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    šta, u Rodinom gnijezdu?

  11. #11
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    hoće biti rerna?

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ne znam, kuhinja je u skladištu - nitko osim Marina je nije vidio 8)

  13. #13

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    kad se Zagrebom prosiri miris kljukuse :D

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    kad se Zagrebom prosiri miris kljukuse :D
    .. onda se zna da je snorki krenula na more i donosi forumašicama :D

  15. #15
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    ja nikad nisam probala ni krumpirušu ni kljukušu ni zeljanicu.

    tko će me pozvati na kavu i pitu?

  16. #16
    Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    Loch Bundek
    Postovi
    5,532

    Početno

    Sline mi cure na sam spomen krumpiruše, sirnice, zeljanice (nemam genetsko zaleđe na tim prostorima ali se jedna tatina teta udala u Sarajevo, kada bi dolazila k nama meni su počinjali blagdani. I danas sa mogu prisjetiti mirisa koji su se širili po kuhinji kada bi se ona uhvatila posla).
    Zahvaljujući White Musk koja mi je napisala super recept i ja se tu i tamo uhvatim pripremanja krumpiruše...

  17. #17

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Evo malo neobične pite-pizze (našla na jednom siteu susjedne nam države):
    7 kora za štrudlu (oko 500 g)
    250 gr praške šunke (isjeckati)
    250 gr sira (naribati)
    400 gr šampinjona (izdinstati)
    200 gr kečapa
    1 kiselo vrhnje
    2 jaja
    origano
    Priprema
    Umutiti vrhnje i jaja i onda početi pripremu na slijedeći način:

    I kora - prazna
    II kora - 100 gr kečapa
    III kora - 125 gr sira
    IV kora - praška šunka
    V kora - 2/3 smese jaja i vrhnja
    VI kora - dinstani šampinjoni
    VII kora - 100 gr kečapa i 125 gr sira

    Sve zajedno zaviti u štrudlu, staviti u podmazan pleh i preliti ostatkom jaja i vrhnja. Posuti origanom. Peći oko 30 min, dok ne dobije zlatnožutu boju.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    177

    Početno

    kljukusa (koju ja radim) je nesto najjednostavnije na svijetu i pravi se ovako:
    rendati krompir (malo ocjediti onu vodu) pa crveni luk
    u to dodati brasna, jaje, soli i bibera (puno). sve mjere su odokativne, s tim sto brasna treba da bude tek toliko da nije sve vodenasto.
    peci u rerni. kada je gotovo ja premazem pavlakom (kiselom) i onda se svi kompletno davimo.
    uz ovo nam se jako svidja zelena salata sa puno sirceta!

    mozda recept nije originalan, ali nama dobar.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    177

    Početno

    mi smo daleko od zagreba, pa nista od poziva.....


    a danas nam je u posjeti tetka (prvakinja svih pita na svijetu) i imamo za veceru zeljanicu.
    ja licno ne volim nista osim bureka sa jogurtom.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja nikad nisam probala ni krumpirušu ni kljukušu ni zeljanicu.

    tko će me pozvati na kavu i pitu?
    oj, grehote Dajte zeni da proba :D

  21. #21
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj tamy prvotno napisa
    kljukusa (koju ja radim) je nesto najjednostavnije na svijetu i pravi se ovako:
    rendati krompir (malo ocjediti onu vodu) pa crveni luk
    u to dodati brasna, jaje, soli i bibera (puno). sve mjere su odokativne, s tim sto brasna treba da bude tek toliko da nije sve vodenasto.
    peci u rerni. kada je gotovo ja premazem pavlakom (kiselom) i onda se svi kompletno davimo.
    uz ovo nam se jako svidja zelena salata sa puno sirceta!

    mozda recept nije originalan, ali nama dobar.
    Pitaj Dille jel to bas tako jednostavno

  22. #22

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja nikad nisam probala ni krumpirušu ni kljukušu ni zeljanicu.

    tko će me pozvati na kavu i pitu?
    dođi k meni.

  23. #23
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    mislim da je preskočena maslenica, meni osobno jedna od dražih. a ako bude tečaj molim da me se zapiše :D

  24. #24
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    ja ne znam napravit pitu ni sa kupljenim tijestom!!!

  25. #25
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    I kora - prazna
    II kora - 100 gr kečapa
    III kora - 125 gr sira
    IV kora - praška šunka
    V kora - 2/3 smese jaja i vrhnja
    VI kora - dinstani šampinjoni
    VII kora - 100 gr kečapa i 125 gr sira

    Koliko kora :shock:
    Taman sam pomislila kako bih mogla probat napraviti tako nešto, ali me ovo definitivno razuvjerilo.
    Ovo je skoro duplo više nego što naša zgrada ima katova!

  26. #26
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Ja sam sada na dijeti, pa ne jedem pite. Inače kada me uhvati želja skoknem do piterije u Selskoj, uzmem si krumpirušu i sirnicu i uživam doma u delicijama. I Tara obožava krumpirušu :D .

  27. #27

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    Citiraj tamy prvotno napisa
    kljukusa (koju ja radim) je nesto najjednostavnije na svijetu i pravi se ovako:
    rendati krompir (malo ocjediti onu vodu) pa crveni luk
    u to dodati brasna, jaje, soli i bibera (puno). sve mjere su odokativne, s tim sto brasna treba da bude tek toliko da nije sve vodenasto.
    peci u rerni. kada je gotovo ja premazem pavlakom (kiselom) i onda se svi kompletno davimo.
    uz ovo nam se jako svidja zelena salata sa puno sirceta!

    mozda recept nije originalan, ali nama dobar.
    Pitaj Dille jel to bas tako jednostavno

    Ja cekam Sarajevo.... pa da usporedim cija kljukusa je bolja - wm-ina, wewina, Njojzina ili ninetina.

    Nego, zene... dajte da jednu stvar dogovorimo. Umak od paradajza (rajcica, poma itd) koji ide u bilo kakvu pizzoliku kombinaciju NIJE kecap. Tu se smije koristiti samo i jedino najobisniji umak od paradajza, znaci -passata ili miksani pelati. Kecap je ona grozota koja se prodaje uglavnom u bocicama na kojima pise Heinz ili Thomy ili tkoznastovec i koristi se kao superzdravi i hranjivi prilog isto tako superzdravoj i hranjivoj hrani poput pomfrija i hamburgera!

    Znaci, jos jednom - NA PIZZU SE NE STAVLJA KECAP!!!

  28. #28

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Istina, u receptu piše kečap ali ga ja nikad ne stavljam već umak od paradajza - ukusi su različiti

  29. #29

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Brunda ma nije to toliko puno kora. Kupiš paket gotovih kora (mislim da ih bude u paketu oko 10ak) pa ti ostane par kora za recimo slatku štrudlu sa jabukama

  30. #30
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Brunda ma nije to toliko puno kora. Kupiš paket gotovih kora (mislim da ih bude u paketu oko 10ak) pa ti ostane par kora za recimo slatku štrudlu sa jabukama
    Da, da, još i to nakon svih onih katova! No way 8)

  31. #31
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    brunda - imaš ih za kupiti na Dolcu gotove, jedino kaj ne znam koje tebs kupiti, sa ili bez jaja, deblje ili tanje?
    Žene s iskustvom javite se!

  32. #32
    Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    MI
    Postovi
    1,456

    Početno

    Mejra uziva u sirnici. Pravim je bar jedanput sedmicno (radi nje jer dosta hrane nece da jede). Ustane ujutro pita "mama imal' pite?"

    Ja uzivam u zeljanici!

    Pita od kupovnog tijesta isto nije losa!

  33. #33

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,727

    Početno

    Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    "mama imal' pite?"
    ovo "imal`" mi je zakon! i vjerujem da je "pitee" s dugim "e" na kraju :D

    da idemo češće u južne krajeve malo bi nedostajalo da i moja tako

  34. #34

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Ja koristim gotove kore Clarum - one su mi se do sada pokazale najboljim.

  35. #35
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    ja danas napravila onu gibanicu sa portala...i pojela pola tepsije .Pojela bih jos, ali me same sram. Jednostavno, brzo, ukusno...mljac.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •