Citiraj nijntje prvotno napisa Vidi poruku
evo da javim da je sve ok i da je s dohranom krenulo puno bolje, najbolje do sada!! ali moje dojenje sto duze dojim sve je nekako ljepse i sve sam uvjerenija da je uzasna i preuzasna steta ne dojiti. gledam koliko uziva, koliko se raduje, kako ga umiri... skroz sam postala neko ko u dubini duse (bez da govori na glas) smatra da je zlocin prema djetetu ne uraditi sve da mozes da dojis. slamam se kad pomislim na bebe koje nemaju to iskustvo
Drago mi je da voliš dojenje. Ja sam strašno ponosna što sam tako "dugo" dojila. I nisam to radila niti radi zdravlja , niti radi hrane , niti što sam negdje pročitala da je to jedino ispravno. Dojila sam dok je išlo, bez razmišljanja o tome da li nekom smeta ili ne i dojila sam dok smo osjećale potrebu i ona i ja. Normalno je išla u vrtić s godinu dana, ja na posao. Mi smo se na taj način "hranili,mazili, nadopunjavali, rasli" 2,5 godine. Kad smo obje bile spremne zabaviti se drugim temama i ta "faza" odrastanja je završila. A završila je prekrasno bezbolno i jednostavno.
I to je jedno prekrasno iskustvo koje ću zauvijek nositi sa sobom. U mom slučaju je trajalo baš koliko je trebalo za nas dvije i to zadovoljstvo nam nitko nije mogao pokvariti. Nas dvije smo bile u svom svijetu i imale smo krasan način zbližavanja(i svega ostalog već navedenog). Sad se zbližavamo tako da ja guštam u njezinom pranju muholovke u zahodskoj školjci ili kad tati kaže : "Kad budeš mama , naučit češ!" ili kad složi od kockica konjića i da mi pusu kad odlazi u vrtić, pa čak i kad kaže da neće jesti poriluk jer sam i ja isto tako ne jela poriluk.
Želim ti još puno ljepih trenutaka u odrastanju!
I svim dojiljama i ne dojiljama isto.