-
Trebam savjet
Kao što neki od vas znaju ja sam prošle godine izvadila štitnjaču radi karcinoma. Sad je sve super, jedino moram raditi svake godine konrolu, sa radiojodnom terapijom i body-scanom. Što znači da moram prestati piti hormone mjesec dana i onda otići u bolnicu na 7 dana i još oko 2 tjedna biti odvojena od djece.
Poslije operacije na tu kontrolu sam išla na Rebro, jer su mi tamo to i otkrili. Endokrinologu odlazim na kontorle privatno. Danas sam dobila poziv za novu kontrolu 09.05. Stvar je u tome da ja 13.05 imam jednu svadbu koja mi je jako važna i taj termin mi nikako ne odgovara. Zvala sam u bolnicu i vele da mi nikako ne mogu pomaknuti termin.
Imam neku vezu u Vinogradskoj koja bi mi mogla srediti da tu kontrolu obavim tamo. Što vi mislite, da mijenjam bolnicu ili ne? kakve mi to probleme može stvoriti?
-
Osoblje foruma
a hoces u nekoj drugoj bolnici dobiti bolji termin? sto ako upadne usred ljeta? :/
-
Napisala sam da imam vezu u Vinogradskoj. Možda mi može srediti bolji termin.
-
Čisto sumnjam da će se ovi na Rebru uvrijediti ako im otkažeš jednu kontrolu, samo im svakako javi da nećeš doći. I onda opet nastavi kod njih (kao da si npr. bila u inozemstvu).
-
A da ih nazoveš 8. 5. i kažeš da si dobila crijevnu virozu? Ili da ti se čini da si trudna ali još nisi sigurna?
-
isti slučaj je bio i kod nas prošle godine.MM ide na jodiranje obično u 6.mj. i također mu nisu htjeli prebaciti datum zbog svadbe
međutim,kako se svake godine dobiva sve manje joda,tako je i njegov boravak u bolnici bio kraći.
ako primiš terapiju 9.ti komotno možeš otići iz bolnice na svadbu i ako je potrebno vratiti se opet.
zašto si odvojena od djece 2 tj.?
ja sam bila trudna 2 mj.kad je MM bio na jodiranju.2 dana nismo bili u kontaktu,a nakon toga smo se normalno vidjeli.
pitali smo i doktora zbog rizika od zračenja,ali je rekao da nema bojazni.
-
Kad sam bila prošle godine dali su mi 42 (neznam kako se zove ta jedinica) tog radioaktivnog joda. 3 dana su oko mene naslagali olovne ploče da nekog ne ozračim i nisu me puštali iz sobe. Treći dan sam morala potpuno promjeniti obleku, oprati kosu. Držali su me još 4 dna tamo i rekli da je najbolje da budem još najmanje tjedan dana odvojena od djece.
Napominjem da radioaktivni jod dobivam isključivo za potrebe snimanja, ne za liječenje, jer štitnjaču nemam.
-
Ako si imala takve mjere opreza, sigurno si dobila dozu za liječenje, naime daje se za svaki slučaj ako se ipak posadila koja metastaza da je potuče (jer bi i one bile od tkiva koje skuplja jod).
-
tak je bilo i s MMom,al kao što rekoh ta se doza svaki put smanjuje do te mjere da te s vremenom više i ne stavljaju u posebnu sobu.
ja svakako ne bi riskirala,ali smo se također savjetovali sa doktorima.
kao što ti je rekla i mamazika,jod se također dobiva i za liječenje baš iz tog razloga što štitnjaču više nemaš.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma