Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Trebam savjet

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Trebam savjet

Kao što neki od vas znaju ja sam prošle godine izvadila štitnjaču radi karcinoma. Sad je sve super, jedino moram raditi svake godine konrolu, sa radiojodnom terapijom i body-scanom. Što znači da moram prestati piti hormone mjesec dana i onda otići u bolnicu na 7 dana i još oko 2 tjedna biti odvojena od djece.

Poslije operacije na tu kontrolu sam išla na Rebro, jer su mi tamo to i otkrili. Endokrinologu odlazim na kontorle privatno. Danas sam dobila poziv za novu kontrolu 09.05. Stvar je u tome da ja 13.05 imam jednu svadbu koja mi je jako važna i taj termin mi nikako ne odgovara. Zvala sam u bolnicu i vele da mi nikako ne mogu pomaknuti termin.

Imam neku vezu u Vinogradskoj koja bi mi mogla srediti da tu kontrolu obavim tamo. Što vi mislite, da mijenjam bolnicu ili ne? kakve mi to probleme može stvoriti?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a hoces u nekoj drugoj bolnici dobiti bolji termin? sto ako upadne usred ljeta? :/

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisala sam da imam vezu u Vinogradskoj. Možda mi može srediti bolji termin.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čisto sumnjam da će se ovi na Rebru uvrijediti ako im otkažeš jednu kontrolu, samo im svakako javi da nećeš doći. I onda opet nastavi kod njih (kao da si npr. bila u inozemstvu).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A da ih nazoveš 8. 5. i kažeš da si dobila crijevnu virozu? Ili da ti se čini da si trudna ali još nisi sigurna?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

isti slučaj je bio i kod nas prošle godine.MM ide na jodiranje obično u 6.mj. i također mu nisu htjeli prebaciti datum zbog svadbe međutim,kako se svake godine dobiva sve manje joda,tako je i njegov boravak u bolnici bio kraći.

ako primiš terapiju 9.ti komotno možeš otići iz bolnice na svadbu i ako je potrebno vratiti se opet.
    zašto si odvojena od djece 2 tj.?
    ja sam bila trudna 2 mj.kad je MM bio na jodiranju.2 dana nismo bili u kontaktu,a nakon toga smo se normalno vidjeli.
    pitali smo i doktora zbog rizika od zračenja,ali je rekao da nema bojazni.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam bila prošle godine dali su mi 42 (neznam kako se zove ta jedinica) tog radioaktivnog joda. 3 dana su oko mene naslagali olovne ploče da nekog ne ozračim i nisu me puštali iz sobe. Treći dan sam morala potpuno promjeniti obleku, oprati kosu. Držali su me još 4 dna tamo i rekli da je najbolje da budem još najmanje tjedan dana odvojena od djece.

Napominjem da radioaktivni jod dobivam isključivo za potrebe snimanja, ne za liječenje, jer štitnjaču nemam.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako si imala takve mjere opreza, sigurno si dobila dozu za liječenje, naime daje se za svaki slučaj ako se ipak posadila koja metastaza da je potuče (jer bi i one bile od tkiva koje skuplja jod).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tak je bilo i s MMom,al kao što rekoh ta se doza svaki put smanjuje do te mjere da te s vremenom više i ne stavljaju u posebnu sobu.
    ja svakako ne bi riskirala,ali smo se također savjetovali sa doktorima.

kao što ti je rekla i mamazika,jod se također dobiva i za liječenje baš iz tog razloga što štitnjaču više nemaš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •