Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Koljeno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Koljeno

Prije neka tri ili četiri tjedna opala sam na stepenicama na koljeno.
    Svom svojom težinom, a udarac je bio tim jači jer sam poletila s Elom na rukama i padala tako da nju zaštitim i dočekala se na to jedno koljeno!

Mene dodir na to koljeno još uvijek jako boli. Znači ne dok hodam, svaki dan sam na biciklu i nikaj me ne boli!
    ALI...ako jače dodirnem, ako me klinci lupe na to mjesto, a pogotovo ako se ne daj bože kleknem na to koljeno kad se zaboravim...bol je neizdrživa! Doslovno kao da me neko nožem reže na tom mjetu. I ne prolazi! Istim intenzitetom boli u navedenim slučajevima evo već skoro mjesec dana!!

Pretpostavljam da bi bilo najbolje otići dokotru, ali....jednostavno trenutno nisam u situaciji ići po doktorima. (druga tema)

Ima li netko pojma što bi to moglo biti?

Kaže kolega na poslu tetive i da to dugo dugo treba da zaraste, zacijeli....uglavnom da ne boli. Ali kaže isto tako da bi me trebalo boliti stalno a ne samo na dodir.
    Vidi se da je taj dio i malo natečen. Da je pukla kakva kost, pretpostavljam da bi isto bolilo stalno, vjerojatno ne bih mogla hodati.

Ima li itko kakvu ideju!? Osim naravno da odem kod dokotra, biće da će to dočekati jesen ako do tada ne prestane bol.

E da. i da dodam, ponekad taj dio kao da mi je utrnut!

Posljednje uređivanje od ana.m : 19.07.2012. at 21:46

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam tako lani 3 tjedna hodala okolo sa slomljenim stopalom, pa završila u gipsu do koljena

stopalo nije bilo natečeno prejako, nije jako bolilo i ja nisam išla doktoru, pa kad sam otišla .......

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam tako lani 3 tjedna hodala okolo sa slomljenim stopalom, pa završila u gipsu do koljena

stopalo nije bilo natečeno prejako, nije jako bolilo i ja nisam išla doktoru, pa kad sam otišla .......

Joj da, sjećam se toga!! O shit...

I baš te nikaj nije bolilo?

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam prije nekoliko godina upala na betonskom mostiću.U Crikvenici,ako znate onaj mostić kod hotela Kaštel.Ko ga izmisli da mi je znati!U obliku je luka,sa strane su stepenice,a kroz sredinu je beton,mislila sam da je za kolica,invalide ili slično.Vidim ljudi hodaju po tome pa krenem i ja.A ono kao da sam stala na najklizaviji led!Obadvije noge mi se poletiše i ja svom snagom padnem na guzicu.Svi se valjaju od smijeha,a ja hoću povraćati od bolova.Udarila sam onaj rep od kičme,repnjaču,završetak kičme.

Uglavnom,znam da dugo nisam mogla normalno sjediti.Zato što pritisnem to mjesto.Bolilo me dugo dugo,možda i naredna 2 mjeseca.Nisam otišla doktoru.
    Vjerovatno si oštetila kost,treba joj vremena da se oporavi,obnovi.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja bih isto rekla da je kost a ne tetiva, jer istegnuta tetiva bolucka stalno, a okrhnuta kost kad diras.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma koji dijagnozu ti mi postavile, ima da sutra zorom odeš doktoru!! Troje djece treba odgojiti, a to nećeš moći sa krivo zaraslom nogom (ili nečim sličnim)...
    Nemoj se ljutiti na mene, ali moram malo zazijati (zavikati u prijevodu), jer zdravlje je najvažnije, s njim se nije igrati. RTG i sve će se znati.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Obzirom da ti se "glupost" (mislim na pad i ozljedu) već dogodila, kaj te košta otići na pregled i vidjeti na čemu si. Ako radiš nešto što ti dodatno oštećuje koljeno, povreda se može još i pogoršati tako da će kasniji zahvat imati manji efekt. Nedaj bože trajno... Prije nekoliko godina sam operirala koljeno. Ortoped me savjetovao da to napravim bez odgode, ako budem čekala da će me koljeno boljeti bez obzira na operaciju.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisam čitala sve postove, samo uvodni
    prije 10-12 godina sam u firmi potrčala i naletjela na dio svježe opranog hodnika, nekako sam iz zraka pala na zglobnu čašicu, jese kaže patela?
    bila sam u draškovićevoj, nosila sam longetu, gips mi nisu stavljali
    bilo je jako bolno na dodir, ali sam bez posebnih poteškoća hodala, čak i u to prvo vrijeme
    i sjećam se osjećaja utrnutosti, godinama sam ga osjećala baš jako
    nakon toga, evo koliko je vremena prošlo od tada, na to koljeno ne mogu kleknuti ako dotičem točno to mjesto, i dalje je bol prodorna
    ne toliko intenzivna kao prvih mjeseci i godina, ali fajn jaka
    ne mogu se svom težinom pridržati tim koljenom od kadu dok perem kosu, od parket dok perem pod, bilo kakav čvršći doticaj s tvrdom podlogom
    kad ispod stola prebacujem nogu preko noge pa slučajno malo kvrcnem (samo tim kvadratnim centimetrom na koji sam pala) o rub stola, ma sve zvijezde vidim
    očito povreda na toj koščuri tako boli, a šta tu ima toliko boljeti, nemam pojma, naučila sam živjeti s time

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ana.m otiđi kod dr.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja znam da ja moram kod dr. Ali kao prvo ja nemam pojma kam da idem..Ok i da znam. Radim do pol 4 a onda moram po cure koje su kasnije sa mnom. MM je na terenu!
    Ok, mogla bih kidnuti s posla sat dva ranije, ali bi li biloa gotova do bar pol 5! Ako recimo odem u 14h. I kam da idem. Kaj bu mi ova moja napravila to bi morala u Draškovićevu na hitnu ili kaj? I da, to je jedini izbor da idem ranije s posla pa dok ne moram pokušpiti cure iz vrtića. A kaj ak mi stave nekaj na nogu, kaj bum onda?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Daj zamislite, dopleljam se biciklom do Draškovićeve a oni meni stave longetu!!

I da, dale ste mi misliti i "malo" me splašile!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nego, može par glupih pitanja...

Imala sam dopusnko preko firme (oni su nmam to plaćali) i onda su nam uzeli klasično dopunsko i dali nam Basler!
    Ak ja odem na Hitnu, kaj oni to nekaj naplate ili?? Nemojte mi se smijati stvarno pojma nemam. Taj Basler imam tek godinu ili dvije a nikad mi nikaj nije trebalo. I nemam pojma.

Ili idem na uputnicu...ili kak?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zadnje ti ne znam, ali po sluhu mi se čini da ne trebaš dodatno plaćati

za ove ranije dileme, draškovićeva ili ne:
    draškovićeva svakako, možda je neka ozbiljna povreda
    ali obzirom na situaciju s poslom i djecom, ja bih tamo pitala kakve su mi mogućnosti, a da ne ugrozim nogu
    ako moraš strogo mirovati, moraš-nema ti druge, ali možda ti stavljaju longetu "reda radi", meni jesu
    zato pitaj, reci da te noga/koljeno prilikom gibanja uopće ne boli, samo na mjestu udarca i to na dodir

nestručnog sam mišljenja da vjerojatno ne bi mogla hodati i kretati se da je povreda ozbiljna
    a iskustvo mi govori da čašica od koljena jako boli kad ju pošteno trkneš ali da je ta bol na dodir jedina komplikacija
    zvuči čudno ovo zadnje, ali tako nekako

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nazovi basler i pitaj ih s kim oni imaju ugovor i gdje bi, za svoj probem, mogla najbrže dobiti pomoć

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    nazovi basler i pitaj ih s kim oni imaju ugovor i gdje bi, za svoj probem, mogla najbrže dobiti pomoć
    Hvala ti, ovo mi je bio jako koristan savjet.
    Nazvala sam ih i saznala da imam pravo na 2 spec.pregleda godišnje i dogovorili smo se da prvi bude kod ortopeda, pa me budu nazvali kad dogovore gdje i kad, mada ono, imaju termine oko 17h. Pa kak ću to s curama izvesti ne znam...ali ok, to je drugi problem koji ću valjda nekako riješiti! Čekam da me zovnu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ponesi papira za crtanje, olovaka, kupi im štapiće, sokiće, odvedi ih prije na wc i posjedni u čekaonicu.
    pretopstavljam da ideš u privatnu ordinaciju
    kaži sestrama da ih drže na oku
    bit će ti dobre

ja sam sa svojih troje znala i kod gin... lakše mi ih je bilo posjesti u čekaonicu nego organizirati čuvanje...
    sretno!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Smiju cure s tobom kod ortopeda.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A izgleda da će i morati jer su mi dogovorili pregled u 20:30 u utorak u Palmotićevoj kod dr. Miškulin.
    Čak mi je pokriven i uzv ako bude potrebno. A vidjet ćemo kaj budu rekli. Očito ćemo imati izlet u grad u utroak! I to ni više ni manje nego u Centar!!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 20.07.2012. at 13:39

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a samo rengen ne bi ti ništ pomogal??

tak sam ja davno pala prek kožzlića na tjelesnom, i stalno me boleleo koljeno, a kad sam putoivala morala sam stavit neku krpu da bi mi bilo ok, nakon xyz godina otiđem ja rengerirat to jer me već izludilo, kad ono ništ, ali od tad je i bol prestala.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bojim se da takav udarac u koljeno prilikom pada čitavom težinom tijela ostavlja trajne posljedice.
    Tako je i kod mene. Hodala sam ulicom, nisam vidjela ulegnuće ispred sebe, lijevom nogom sam stala u tu udubinu, tijelom poletila naprijed i desnim koljenom cijelom težinom udarila u asfalt.
    Jako mi je naoteklo, boljelo je dva dana non stop, danima mijenjalo boje od ljubičaste do žute...
    Kad je sve to prošlo, ostala je bol na pritisak. Već je prošlo više od 10 godina, ali ja nesmijem kleknuti na to koljeno jer me zaboli kao da mi je netko zabio nož u koljeno.
    Liječniku nisam išla, jer sam tad imala obrt i završavala jedan posao kad sam morala biti stalno u pokretu. Otišla sam tek nakon 8 mjeseci, ali na rentgenu se više ništa nije vidjelo.
    Zato, svi koji se tak ozljede nek bježe doktoru čim prije, možda ih zaobiđe ova moja doživotna boljka. Teško je prati pod klečeći samo na jednom koljenu

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam prije nekih 8-9 godina na taj način pala na koljeno, udarila cijelom svojom težinom
    koljeno mi je nateklo i jako je boljelo, šepala sam 3 tjedna
    nisam išla doktoru (sad mi nije jasno zašto). uglavnom, prošlo je i nemam nikakvih posljedica.

ana, nadam se da je sve ok!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

znači da ima i sretnih završetaka
    baš mi je drago

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam hodala po stepenicama i nosila Elu, požurila sam zadnjih par stepenica, a sandala koju sam imala na nozi mi se odljepila na đonu sprijeda što ja nisam vidjela niti skužila i to mi je zapelo za stepenicu.

Ne idem na rtg iz gore nabrojanih razloga..ali ozbiljno razmišljam da si sama plažam dopunsko preko HZZO! Uz ovaj Basler.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 20.07.2012. at 16:55

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sretno i javi kak si prošla

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i jel si živa i sve ok

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Živa jesam, koljeno me skoro više uopće ne boli, a bila nisma jer nisam mogla. Tj. Kako me koljeno piuno manje boli, mogu čak i kleknuti,a kako sam ovaj tjedan radila dugo, pa jurila po cure, pa sto stvari, otkazala sam termin, možda radije taj specijalistički iskoristim za nekaj korisnije. Osim ako me za još tjedna dan ne prestane boljeti u potpunosti onda idem, i muž bu doma pa bum mogla.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hop.

Pred tjedan dana sam pala, pa onda dan iza toga opet.
    Oba puta na isto koljeno, koje sad ne smijem niti dotaknuti. Boli točno kako su cure opisale.
    Što je to?
    Da, ići ću kod dr, ali ne mogu prije srijede.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Hop.

Pred tjedan dana sam pala, pa onda dan iza toga opet.
    Oba puta na isto koljeno, koje sad ne smijem niti dotaknuti. Boli točno kako su cure opisale.
    Što je to?
    Da, ići ću kod dr, ali ne mogu prije srijede.
    Možeš, itekako, u hitnu kiruršku ambulantu.
    Rade i danas.
    Imaš na Rebru, a i u Novoj bolnici.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma nije to hitan slučaj.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za ove koje ne vole k doktoru imajte doma Alverde ulje od arnike (dm 29nesto Kn). Odlicno je za oporavak potkoznih tkiva nakon padova i udaraca. Mojoj je to preporucio dr sportske medicine nakon sto je natukla prst igrajuci odbojku.

Ali ako boli jako, otekne, pocrni, itd - odite doktoru.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jao mojca nas dvije sve neke slične boljke.
    jučer sam se dva puta udarila u isto mjesto na koljenu i to od nogu stola
    prvi puta me malo zabolilo, nakon minute ustajem se i puknem svom snagom u isto mjesto.
    prebrojila sam sve zvijezde, mozak me zabolio.
    cijeli dan nisam mogla hodati, a imam samo malu modricu.
    danas mogu hodati, ali nakon dužeg sjedenja ili bilo kakvog mirovanja, jedva se ustanem.
    i ne mogu ni uz ni niz stepenice.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja u klubu ranjenih..opala na klizanju prije osam dana. Mogu hodat, danas sam i trcala,ali na dodir uzasno boli, probat cu tu arniku..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Arnika je najbolja ako se aplicira odmah.

Ima i homeopatski pripravak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •