Uskoro bi trebali početi s prilagodbom u jaslicama. A meni je muka. Do te mjere da moram hitno na wc ako puno razmišljam o tome. Bila mi je muka kad smo išli na upoznavanje i u razgledavanje, mislila sam, proći će... a sve je veća.
Jednostavno mi je neprirodno da ju tamo ostavim. Kad se sjetim one kakofonične zvučne zavjese koja mi je zujala u glavi još satima nakon posjete vrtiću, pa tužnog i razočaranog pogleda jedne curice iz jasličke grupe, koja je valjda svoju mamu očekivala, a vidjela mene... uf.
I pričam o tome s frendicom čija djeca su u tom vrtiću, kaže mi, razumijem te, ali ipak oni tamo puno nauče. Što to nauče, a da od toga zbilja imaju koristi na duge staze? Što to nauče, a da im gradi osobnost na bolji način nego što bi to mama ili baka napravile?
Promatram ju dok smo vani s drugim klincima... Ona voli djecu, obožava ići na igrališta gdje promatra vršnjake ili starije klince, oponaša ih, igra se, sudjeluje... hoću li ju za nešto zakinuti ako odlučim ostati doma?
A najgore mi je to što je velika cicoljupka. Dohrana je i dalje na razini igre... odvajanje mi izgleda tako nasilno.
I ne znam što da radim... sve brže se približava dan kad bi ja na poslu trebala tražiti mirovanje radnog odnosa... a ja sve manje znam što je ispravno.
U jednom trenutku pomislim na sve ono što ću propustiti ako ju damo u jaslice, na bespotrebne viroze... pa sam sigurna da ću ostati doma... u drugom trenu se saberem i kažem sama sebi da nek' se ne zaj... da se danas nije za zezati s poslom i da su jaslice jednostavno realnost i da moram ići natrag na posao...
I tako se klackam u mislima, a sredine nema... što da radim?
Ima li tko da je tražio mirovanje radnog odnosa? Kako vam ide / je išlo?