Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: neredovite plaće i naknada

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno neredovite plaće i naknada

imam pitanje u ime susjede-naime zadnjih 7 mj je neredovito primala plaću tj. događalo se da dva-tri mj ne primi uopće plaću, pa onda i u jednom mj primi dvije odjednom i tako..Sad je 6,5 mj trudna i mora na komplikacije (do sad je radila), pa ju zanima kako će se ta neredovita isplata plaća odraziti na naknadu?U računovodstvu su joj rekli da će joj naprvaiti prosjek zadnjih 6 plaća ali ne i kako će to izgledati s obzirom da je bilo mj bez isplaćene plaće i mjeseci s trostukom plaćom..Ima li netko saznanja o tome?

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    imam pitanje u ime susjede-naime zadnjih 7 mj je neredovito primala plaću tj. događalo se da dva-tri mj ne primi uopće plaću, pa onda i u jednom mj primi dvije odjednom i tako..Sad je 6,5 mj trudna i mora na komplikacije (do sad je radila), pa ju zanima kako će se ta neredovita isplata plaća odraziti na naknadu?U računovodstvu su joj rekli da će joj naprvaiti prosjek zadnjih 6 plaća ali ne i kako će to izgledati s obzirom da je bilo mj bez isplaćene plaće i mjeseci s trostukom plaćom..Ima li netko saznanja o tome?
    Važno je da na toj listi od isplate plače zadnjih šest mjeseci,budu barem dva mjeseca napaisana,ukoliko je jedna ili nijedna plaća pada na minimum komplikacija 831,00 kn!U slučaju dvije ili više plača unazad 6 mjeseci obračunava se prosjek!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma na listi ce biti 6 placa rasporedenih po mjesecima tako su joj rekli u racunovodstvu.jer ti mjeseci kad je dobivala duplu placu tocno je naznaceno da je to placa za npr 4. i placa za 5. mj.lista ce biti ok,no ono sto ni meni ni njoj nije jasno kako hzzo gleda na to i ima li uvid da place i doprinisi nisu bili redovito uplacivani mjesec za mjesecom nego tako skupno za par mj

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma sve ce biti ok. Bitno je da je zaposlena. Cak i oni koji nisu dobili placu jer im poslodavac ne isplacuje dobiju naknadu prema iznosu kojeg su trebali dobiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da ali kaj joj se može dogodit u najgorem slučaju, da ima isplačene recimo 3 ili 4 plače prije , a oni to protegnu na 6mjeseci, pa dobiva manji prosjek.

kakve je prihode imala prije (jel ima kontinuitet od godinu dana) , bilo bi dobro da iskoristi go, i da komplikacije počnu tek iza 1.8.( napose ak su joj tek sada sjelakoja zaostala plača). Vodi se onome da se računa prosjek do mjeseca prije nek ide na bolovanje ili komplikacije.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ima kontinuitet..tri g s prekidom od dva mj negdje u sredini cini mi se.trenutno koristi go u nadi da ce poslodavac uplatiti jos dvije zaostale place i onda bi to bilo isplaceno sve zaostalo sto je trebalo biti redovno placeno..nadam se da ce unatoc poslodavcu ostvariti naknadu kakvu zasluzuje jer nije ona kriva za kasnjenje placa i neizvrsavanje obveza poslodavcana a na zalost nije ni jedina..ima ih koliko god hoces takvih...
    .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a može li se znati kolko ima godišnjega, i dal može molit poslodavca da ovaj mjesec uplati bar nekaj,

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

godisnjeg ima tri tjedna a poslodavac je obecao ovaj mj uplatiti sve zaostatke..dal ce to tako biti ne zna i ne moze utjecati na to jer ih u firmi ima 10 i ne moze samo njoj uplatiti,mora skupiti za sve..sta ako ne uplati?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma dobit ce sve kako treba. Tako je bilo 2010. Nisam cula da su mijenjali.
    Na er-1 obrascu ima opcija da se upise ZA koji mjesec je bila uplata. I za koliko sati. Sve ce se zbrojiti i nema frke.

I moze samo jedan zaposlenik dobiti lovu. Mm-u bas sjelo. Poslodavac je obavijesten da ce ili isplatiti ili dobiti inspekciju za vrat..... A mm je sklon tuzakanju pa mu je isplatio.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije mi jasno kako je tm mogao jedini dobiti plaću kad se doprinosi uplaćuju skupno za sve zaposlenike koliko ja znam.Možda je njegov poslodavac uplaćivao doprinose a neto plaću nije, onda ok, to može samo nekome, ali za doprinose mislim da mora skupno na rsm obrascu za sve zaposlenike..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja mislim da se mora pisat točno kolko je sati ne može on napisat 80 ak je radni mjesec 160, osim ak je bila na polovičnim vremenu, nek uplati, ona nek odguli go, pa onda na komplikacije

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi jasno kako je tm mogao jedini dobiti plaću kad se doprinosi uplaćuju skupno za sve zaposlenike koliko ja znam.Možda je njegov poslodavac uplaćivao doprinose a neto plaću nije, onda ok, to može samo nekome, ali za doprinose mislim da mora skupno na rsm obrascu za sve zaposlenike..
    Naravno da nije uplatio doprinose. Za to slijedi tuzba.

Ni prvi ni zadnji nepismeni biser od poduzetnika.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa da..to su nove fore današnjice

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nastavno na temu ovako je hzzo odreagirao..njoj su u firmi ispunili 6 mj place kako je po platnim listama,no to su vratili i trazili da za one mjesece kad placa i doprinosi nisu isplaceni pise 0 a onaj mj kad su isplacene place skupno za par mj da tu pise ta skupna cifra..natezanje je i oko togada hzzo ne priznaje one mjesece u radni staz za koje nije uplaceno mirovinsko tako da znate ako idete na komplikacije a poslodavac neredovito uplacuje placu dobro se raspitajte da nebi izvisili...opcenito mene to ljuti jer nitko od nas nije kriv zbog takvog poslodavca koji ne uplacuje redovito obveze..na kraju opet strada radnik unatoc novodonesenim zakonima i pravilima

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Do nedavno su sve priznavali. Sad opet preko leđa radnika rješavaju probleme koji postoje desetljećima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

očito svako čita kak mu paše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •