Malo prije rođenja naše treće bebice, ponukani nekim lošim iskustvima kupovine jeftinijih kućanskih aparata, odlučili smo se uložiti nešto više novaca u stroj koji nam je svakodnevno neophodan - perilicu za rublje.
I tako smo kupili perilicu Miele W3241 sa saćastim bubnjem...
Mislili smo da ćemo na taj način izbjeći česte kvarove i biti zadovoljni rezultatom.
E sad, mehanički gledano, naša perilica izgleda i radi savršeno. Prilično je tiha, vrti ko luda i izgleda jako robusno i čvrsto.
Ali odjeća koja iz nje izlazi...
Ne znam jesam li ja luda ili s tim zaista nije nešto u redu. Rublje nakon pranja jednostavno ne izgleda dobro. I sad, teško je to objasniti, ali jednostavno nisam zadovoljna.
Rublje je jako zgužvano (iako ima saćasti bubanj koji bi trebao posebno njegovati rublje) i nekako "suho" na dodir (bez obzira što centrifugiram na puno manji broj okretaja - 900 ili čak 600 od mogućih 1400 koje koristim samo za platnene pelene). I čini se da jako gubi boju. Npr. sve svjetloplave stvari nekako su sivo-plave, od roze boje čini prljavo-rozu i slično. Sve je nekako sivkasto, suho, zgužvano. Odjeću ne peglam, ali kad izađe iz ove perilice moram. Uglavnom, ne znam kako bih to bolje opisala, ne bih rekla da ova perilica ne opere robu dobro, nego više kao da ju opere "predobro". Nakon jednog pranja novo rublje izgleda kao da je korišteno dvije godine i oprano pedeset puta.
Probala sam riješiti taj problem na uobičajene načine - smanjenjem okretaja centrifuge, dodavanjem više praška (što mi je totalno besmisleno, ali ajde) i slično. Perem uglavnom na onim osnovnim programima na 60 (bijelo) i 40 (šareno rublje) koji traju cca 2 sata. Opet mi nema smisla stavljati na neke kraće programe za osjetljivo rublje, kad bih onda trebala staviti max 2kg ili 3kg rublja.
Ima li netko ideju što ne valja s perilicom? Ili s mojim postupanjem? Nema mi smisla zvati mehaničara, kad je mehanika mašine bezprijekorna!?
Nigdje na forumu nisam našla drugo, doli riječi hvale za Miele strojeve, pa se pitam u čemu je kvaka!?