Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Nezadovoljstvo perilicom rublja MIELE - upomoć!

Nataša T. avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Nezadovoljstvo perilicom rublja MIELE - upomoć!

Malo prije rođenja naše treće bebice, ponukani nekim lošim iskustvima kupovine jeftinijih kućanskih aparata, odlučili smo se uložiti nešto više novaca u stroj koji nam je svakodnevno neophodan - perilicu za rublje.
    I tako smo kupili perilicu Miele W3241 sa saćastim bubnjem...

Mislili smo da ćemo na taj način izbjeći česte kvarove i biti zadovoljni rezultatom.

E sad, mehanički gledano, naša perilica izgleda i radi savršeno. Prilično je tiha, vrti ko luda i izgleda jako robusno i čvrsto.

Ali odjeća koja iz nje izlazi...
    Ne znam jesam li ja luda ili s tim zaista nije nešto u redu. Rublje nakon pranja jednostavno ne izgleda dobro. I sad, teško je to objasniti, ali jednostavno nisam zadovoljna.
    Rublje je jako zgužvano (iako ima saćasti bubanj koji bi trebao posebno njegovati rublje) i nekako "suho" na dodir (bez obzira što centrifugiram na puno manji broj okretaja - 900 ili čak 600 od mogućih 1400 koje koristim samo za platnene pelene). I čini se da jako gubi boju. Npr. sve svjetloplave stvari nekako su sivo-plave, od roze boje čini prljavo-rozu i slično. Sve je nekako sivkasto, suho, zgužvano. Odjeću ne peglam, ali kad izađe iz ove perilice moram. Uglavnom, ne znam kako bih to bolje opisala, ne bih rekla da ova perilica ne opere robu dobro, nego više kao da ju opere "predobro". Nakon jednog pranja novo rublje izgleda kao da je korišteno dvije godine i oprano pedeset puta.

Probala sam riješiti taj problem na uobičajene načine - smanjenjem okretaja centrifuge, dodavanjem više praška (što mi je totalno besmisleno, ali ajde) i slično. Perem uglavnom na onim osnovnim programima na 60 (bijelo) i 40 (šareno rublje) koji traju cca 2 sata. Opet mi nema smisla stavljati na neke kraće programe za osjetljivo rublje, kad bih onda trebala staviti max 2kg ili 3kg rublja.

Ima li netko ideju što ne valja s perilicom? Ili s mojim postupanjem? Nema mi smisla zvati mehaničara, kad je mehanika mašine bezprijekorna!?
    Nigdje na forumu nisam našla drugo, doli riječi hvale za Miele strojeve, pa se pitam u čemu je kvaka!?
    Posljednje uređivanje od Nataša T. : 21.07.2012. at 22:05

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja susjeda ima tu Miele sa saćastim bubnjem i jako ju hvali...

Jesi proučila uputstva?

Nataša T. avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa pogledala sam malo.
    Ma što tu ima proučavat? Stavim robu, stavim prašak, odaberem program i centrifugu i uključim.
    Joj, stvarno me to muči...

Enchi, hvala na brzom odgovoru, možeš li susjedi opisati moj problem i pitati ju za mišljenje?

Nataša T. avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Beti3, upravo sam pročitala tu temu od početka do kraja i tamo svi uglavnom hvale perilice Miele, pa sam odlučila otvoriti novu temu. Za one koji ih ne hvale...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pitati ću susjedu pa ti javim, nema problema!
    Ja bih se požalila direktno u Miele Hrvatska, možda nisi jedina nego nešto ipak ne štima s mašinom...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako laički, rublje koje je izgubilo boju, koje izgleda iznošeno... meni se čini kao da je oprano na previsokoj temperaturi. Možda ti se pokvario (opet laički) termostat, pa ti se sav veš pere na istoj temperaturi, bez obzira koji program odabrala. Pitaj na servisu je li takav kvar moguć.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žali se.
    Moja nova perilica posuđa nije dobro prala pa sam zvala servis i riješili su problem.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da se javim na temu... imam bas taj model miele perilice, i bas taj problem... rublje izgleda kao da je noseno deset godina! izadje iz perilice ostro,kruto i izblijedjelo...a nikada ne perem preko 40, probala sve prorame tipa svila, osjetljivo rublje, centrifuga na minimum (400-600) i rezultat je isti...mislila sam da sam luda jer je perilica nova pa sam svoje rublje odnijela oprati kod prijateljice u perilicu srednje klase i cijene sa mojim praskom i rublje je izaslo mekano i lijepo (a to sve naravno bez omeksivaca, koji ne koristim ni u svojoj perilici). mislim da sa tom masinom nesto nije u redu. mislim, mozete zamisliti da kupite novu stvar i bojite se je oprati jer znate da ce se pokvariti i izgledati iznoseno? a to sve za toliku cijenu!
    i mene zanima ima li nas jos... molim javite se ako vas ima... a korisnice miele perilica koje su zadovoljne njima, mozete opisati kako izgleda vase rublje kada izadje iz iste? hvala.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pitala sam susjedu - jako se čudi, ona je prezadovoljna, njezina snaha isto. Nije imala slično iskustvo ali i nažalost nema ideju zašto se to događa.

Nataša T. avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala enchi, pokušat ću nazvati servis.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam mislila da je miele (san svih domaćica) nepoderiva mašina bez premca. Meni ju je davno kupila frendica i roba iz njezine mašine izgledala je kao iz dućana nakon mnogo pranja,uf što sam slinila na nju i sanjala o njoj. S vremenom sam je preboljela al me ova vi,jest iznenadila.
    Zovi servis i nek je srede odmah kako nam se ne bi poljuljalo povjerenje u dobri stari miele.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zovi servis, ali jos mozda prije da vidis kako voda dolazi u perilicu, mozda dovod vode nije kako treba (palo mi je na pamet s obzirom da pricate o suhoci rublja)

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    zovi servis, ali jos mozda prije da vidis kako voda dolazi u perilicu, mozda dovod vode nije kako treba (palo mi je na pamet s obzirom da pricate o suhoci rublja)
    dobila sam na dar novu posteljinu koja vrijedi 250kn (jastucnica i navlaka za poplon) i to x 2. znaci 500 kn stavim ja u tu perilicu, biram program- osjetljivo rublje, na 30, centrifuga na 400 okretaja.... bojim se za svoje rublje dok se pere...i s pravom! rublje izaslo isprano! tamo gdje je smedja crta na posteljini, ono vise nije smedje, nego isprano! onako, vidi se bijelo, boja je izblijedjela, rascufano sve, i tako, kao da posteljina ima 10 godina! i to vidim da je slucaj i kod Natase T. a imamo istu perilicu! ima li nas jos?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Nataša T. i alga puno bimi značilo kada bi mi neka od vas dvije odgovorila da li je uspjela rješiti svoj problem vezan za perilicu rublja Miele.
    Nažalost,prije mjesec dana sam kupila njihovu perilicu rublja WDA 111 WSC i imam problem identičan vašem.
    Upomoć

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mkurilj prvotno napisa Vidi poruku
    Nataša T. i alga puno bimi značilo kada bi mi neka od vas dvije odgovorila da li je uspjela rješiti svoj problem vezan za perilicu rublja Miele.
    Nažalost,prije mjesec dana sam kupila njihovu perilicu rublja WDA 111 WSC i imam problem identičan vašem.
    Upomoć
    Tek sada vidim ovaj post, pa ako nije kasno, da odgovorim: nisam riješila problem- kupila sam novu perilicu, neku duplo jeftiniju, i skroz sam zadovoljna, dok skoro nova Miele skuplja prašinu u podrumu, pa stoga je ne mogu baciti, a nisam je mogla niti oglasiti da je se riješim jer ne bi mogla nikome dati nešto sa čime nisam nikako zadovoljna.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Hvala Vam puno na odgovoru.
    U međuvremenu smo uspjeli dogovoriti s Elipsom,gdje je perilica kupljena,zamjenu za drugi uređaj.Kako više nakon lošeg iskustva nisam željela Miele perilicu,uzeli smo Bosch.E sad,da li ja nakon 10 godina više ne znam prati veš ili su ove nove perilice prejake,ne znam.Naime,ova nova Bosch mi na nekim stvarima radi rupice kao da su moljci izgizli i izvlači konac na šavovima.Centrifugu ne koristim jaču od 800 iako ima 1200.Da li bih to opet trebala reklamirati,mislit će da sam luda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •