-
Naotečeni krajnici
Primjetila sam da moja curka već tjedan dana ima naotečene krajnike sa strane. Nije crveno ne žali se da je boli grlo, nema temperature , ne kašlje , nema zaštopani nos. Baš ništa ! Kako se ne žali ninašto nisam išla s njom kod doktorice, ali me ipak kopka zašto su joj naotečeni. Da ipak odem da joj se grlo pogleda?
Mislila sam da je možda angina ali nema bijelih čepova. Jedino što sam primjetila je da povremeno hrče po noći a to bi bio znak da postoji treća mandula?
Jel imao tko takav slučaj?
-
Osoblje foruma
definitivno trebate otići da liječnik pogleda
-
Nama se ista situacija dogodila prošle zime.
Primjetila sam da V. ima ogromnu desnu mandulu. Nije imala temperature, nije kašljala, dakle nikakvih simptoma osim mandule veličine rafaelo kuglice.
Odvela sam je pedijatrici, ona kaže grlo čisto, ali neka ipak napravimo bris grla. Bris isto tako ispao čist.
Pričekali smo još nekih 2 tjedna, čekajući da se to povuče, nije se povuklo.
Otišli smo kod otorinca. Rekao je da, eto, kod neke djece, nakon preboljene infekcije, mandule jednostavno ostaju povećane i ne vrate se u normalu.
Otorinac nas je naručio na ponovni pregled iza ljeta pa ćemo tada odlučiti što dalje.
Mandula je i danas, nakon 7 mjeseci jednako velika.
Otorinac kaže da mandula sama po sebi nije problem, ali da se onda na njoj znaju zadržavati i ostaci hrane i da postoji veća sklonost infekcijama pa bi možda trebalo vaditi.
Moja V. zasad nema nikakvih problema, zdrava je, čak niti ne hrče, a nakon ljeta ide ponovno na pregled pa ćemo odlučiti vaditi ili ne.
Odvedi malecku svakako na pregled pa ćeš znati sa sigurnošću što i kako.
-
Osoblje foruma
Tako sam se i ja iznenadila kad sam gledala grlo maloj. Pa sam shvatila da joj mandule zapravo tako stalno izgledaju, razrovano i veliko (5-6 streptokoka ove sezone).
-
-
sonci
sto ona ima nateceno?
krajnike (u grlu)
ili limfne cvorove ( izvana, na vratu)?
-
E i ja sam mislila da su mandule! Bilo je poprilicno veliko i tvrde na dodir, nije nista njega boljelo i kad je digao glavu bas se vidjelo! Prepala sam se jako! Bila kod pedice i ona je posumljala na mononukleozu, vadili krv iz vene, jetrene probe i sve ok! Na kraju nistaa! Imunitet mu radi bio je bolezljiv!
Btw! Izvadili smo trecu mandulu zimos i bilo mi je cudno da bi ove iskocile a bile su super ! Na kraju limfa! Kaze ped da to tako do puberteta divlja!
-
U grlu baš ima naotečeno i s lijeve i desne strane . Pipala sam joj izvana onako sa strane i ništa ju ne boli i dala mi je da joj ispipam cijeli vrat i uha dala da joj diram . I ništa se nije žalila i odmakivala. Inače kad je boli grlo onda neće otvoriti usta da joj pogledam ,a kad je imala upalu uha nije dala ni blizu da joj diram uha jedva sam joj znala nakapat kapi. Otiči ću svakako ovaj tjedan kod dr. ali sam baš htjela čuti dal ima ko takav slučaj. Baš me zabrinulo
Ove zime je baš dosta bila bolesna (viroze, temperature, jako kašljala.......)sad opet nešto! Baš sam tužna!
-
Mom sinu su krajnici nakon prve infekcije s tri godine ostali trajno ne povecani, nego ogromni.
Bili smo kod otorinca i moramo ih vaditi, ali ne zbog toga sto su veliki, nego stoga sto je imao nodozni eritem navjerovatnije uzrokovan streptokokima.
Taj eritem mu se takodjer dogodio nakon prve angine, poslije nije imao problema ali dr se boji da mu u buducnosti upala ne ode na zglobove ili nedaj Boze srce, pa je zato rekao da mora vaditi sva tri krajnika.
Eto, to je nase iskustvo.
Da budem iskrena ja jedva cekam da ih izvadi jer stvarno izgledaju zastrasujuce veliko.
I taj nodozni eritem nam je bio koma, nogice pune crvenih plikova i sedimentacija 80.
Bio je na Ibuprofenu mjesec dana, uzas zivi.
-
moja starija ima natečene krajnike, i temp. 37,5 danas jucer je bila 39 bili smo kod dr, ali nasa je na godisnjem a zamjena kaže da nije sigurna jeli bakterija ili virus pa nam za svaki slučaj dala klavocin, ali kad sam izlazila iz ordinacije veli ona meni vi sami odlučite!!!! e sada ja nisam dala antibiotik i ona je cijelu noć bila bez temperature, ali me sada ova temp. od 37, 5, 6 zbunjuje pa ne znam trebam li joj ipak dati klavocin.
inace njezina dr, nija ta od dijeljenja antibiotika nego nas pošalje na bris ili vađenje krvi, a ova ne. što da radim...
-
Ma svasta, pa kako ti da odlucis?
Hm, mislim da bih ja ipak otisla vadit bris privatno ako ima temp.
Mom sinu je tako jednom bris bio pozitivan a temp. malkice povisena 37.3.
Ili makar leukocite pogledati, to moja ped. uvijek napravi ako nije nacisto.
-
Ja još nisam otišla kod dr. J nema nikakvih simptoma ,super se osjeća , nema temperature. Otići ću ipak u ponedjeljak jer se naša dr. vraća sa godišnjeg.
-
Nemamo privatnog lab. inace temp.se povukla i sve 5 i nije imala temp.sve do sada evo opet.sutra idem opet i ne micem se dok nam ne da uputnicu za bris ili vadjenje krvi
-
I da sada mene pece savjest da sam joj ipak mozda trebala dati antibiotik. ali ono dr.da ja odlucim....
-
-
riješeno. grozno mi je to što ponekad moraš biti zločest da bi te netko saslušao.
uglavom vadila krv, dala urin i sve ok. Viroza
a, moji živci i ostalo e to nitko ne može nadoknaditi
-
Eto dobro je ispalo sto nisi dala atb. Ja bih vjerovatno dala od straha zbog komplikacija.
Uglavnom srecom imam blizu privatni lab u kojem CRP vade iz prsta bezbolno, pa uglavnom odem tu.
-
Mi smo konačnooooooooooo napravili bris grla. Velim konačno zato jer nije bilo hitno ako nema drugih simptoma tako da smo čekali našu dr. sa godišnjega.
Za 2 dana nalazi pa ćemo vidjeti.
-
Mi smo prije dva i pol tjedna imali situaciju sa povećanim limfnim čvorovima na vratu, grlo upaljeno i crveno (ranjavo), temperatura malo povećana ili skoro normalna ovisno o aktivnosti, noćno hrkanje i loše spavanje i odveli ga doktorici, uzela bris - streptokok. Terapija silapen i normalno probiotik. Sad smo radili kontrolni bris i čekamo nalaz.
-
Na žalost i moje su se sumnje potvdile bris je pokazao pozitivno na streptokok.
Terapija isti Silapen 10 dana. I onda opet kontrola.
-
Podižem temu. Curica, skoro tri godine. Krajnici natečeni mjesec i pol sa crvenim kapilarama po njima. Najprije popila Amoksicilin pa posto je grlo izgledalo isto, napravili nalaze koji vise upućuju na virozu, bris uredan, ali dobiva Zinnat 10 dana. Slini, ne kašlje, teze guta veće komade hrane,temp tek jedan dan 37,9 najviša. Sutra ističe 10dan, a krajnici su normalne boje, ali jos uvijek prošarani kapilarama crveno-ljubičaste boje. Brinem se. Krajem tj bi trebali kod ORL. Ipak, ima li netko slično iskustvo? Dok spava hrče i često zna namjerno izvodit s glasom, naprezati se-ne znam kako objasniti. Pomagajte, panicarim. Hvalaaaa
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma