Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 52

Thread: Smrznuta jela za muškarca samog kod kuće - što, kako...?

  1. #1
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default Smrznuta jela za muškarca samog kod kuće - što, kako...?

    Daklem... imam grižnju savjesti, Smjehuljica i ja stalno nekud gibamo, putujemo, a dragi ostaje doma i radi. I ništa ne jede... eventualno si ispeče jaja ili skuha kobasice. I juhu iz vrećice.

    Danas stigle s mora, za tjedan dana opet putujemo, pa sam naumila ovaj tjedan kuhati po malo više i svaki dan smrznuti po jedan obrok. Nikad nisam ništa od skuhanih jela smrzavala, osim šalše ako bi nam ostalo, pa molim za sugestije. Što je fino i kad se odmrzne? Imajte na umu da od mesa ne pripremam ništa osim piletine i puretine.

  2. #2
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Nama ama bas nista, osim eventualno sarme, nije fino kad se odmrzne. Moj muz jos moze i pojesti, ja ne mogu. Sve sto sam ikad smrznula (a da je kuhano) s namjerom da cemo kasnije pojesti, bacila sam u smece, ili eventualno nahranila rakune.

  3. #3
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    meni isto ništa ne valja odmrznuto

    ali probaj s punjenim paprikama i grah varivom, npr.
    dosta ljudi kaže da im je to ok

  4. #4
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    može i gulaš i bolonjez

  5. #5
    tonili's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    4,018

    Default

    Mojca pa ako spremaš za cca tjedan dana samoće - onda možeš nešto staviti u zdjelicu s poklopcem i u frižider, ne mora nužno sve u škrinju, a možeš i nešto napraviti onak polugotovo - tipa ispanirana piletina, knedle su ok zamrznute (imaš na receptima prefine brze knedle od marelica), juhe više shuhaš, a bistru pospremiš u fridž (tak ja ovih dana za cure) i tak...

  6. #6
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,295

    Default

    tjedan staru juhu ja ne bi jela iz frižidera nikako.
    a damu uplatiš gablec?

    moj da ostane doma, samo bi mlatil po krumpiru i juhi, koju bi sam napravil, i da još salate.

  7. #7
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,295

    Default

    sad ovisi kolko imaš leda, evo ja jučer napravila nešto kao pureće faširance i onaj brzi kolač od voća ( jer su klinci alergičari, i ne mogu baš sve nać tam gdi idem) i sad su u ledu to je za more da jedemo na plaži, pećem sad piceka i ostatak kaj ostane ide isto u led,

  8. #8
    Teta Eta's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    471

    Default

    Meni ne smeta jesti smrznuti bolonjez (zdinstano, pa kad se odmrzne dodati zacine i paradajz), saft, sataras (pa na njega bacis ili jaje, ili rizu, ili tjesteninu). Ponekad, smrznem i juhu ako vidim da necemo moci pojesti, pa ju dotjeram kad ju odmrznem (to jedemo kad se nepredvidjeno negdje zadrzimo pa nemamo nista doma, a bas bi nam pasalo toplo i jusno). Sarma je sasvim ok smrznuta. Cesto smrznem i zblansirano povrce, tako da u strci mogu nabrzaka napravit cuspajz kad nemam svjezeg povrca kod kuce.

  9. #9
    tonili's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    4,018

    Default

    Nisam ni mislila tjedan dana, al 2 dana može ziher. I ak za 2 dana ima u frižideru, 3 dana u škrinji, jednom si čovjek ispeče jaja i prođe tjedan.

  10. #10
    klara's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Kraljevica
    Posts
    2,362

    Default

    Ja puno zamrzavam jer nemam vremena kuhati svaki dan.
    Moj tata obozava grah i kiseli kupus, to se moze zamrznuti bez problema pa mu slozim porcije. Punjenu papriku uvijek kuham za tri puta ( to je fino s mjevenom puretinom). Variva od povrca su ok odmrznuta, samo krumpir treba staviti naknadno. Umaci za tjesteninu svihnvrsta, kolaci, strudle...

  11. #11
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Sataras mi je, zapravo, bila jedna od gadnijih stvari koje sam skuhala, smrznula i onda s vremenom htjela pojesti. Kad se odmrznuo, u posudi sam imala bezveznu i bezokusnu kasu. Bljak; odletjelo je u smece. Inace kuham jako dobar sataras.

    Kuham i odlican chili, con carne i bez carne i razne varijacije na temu. Par puta sam smrznula i sve takodjer bacila. Kasasti grah, bezokusno povrce. Opet bljak.

    I bolonjez je bio bezvezan. Mozda tek neznatno vise jestiv od ovih ostalih stvari. Jedino mi ta sarma uspijeva odmrznuta, njoj stvarno nista ne fali.

  12. #12
    Teta Eta's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    471

    Default

    Vidis, meni se na satarasu ama bas nis ne osjeti. Mama smrzava i pecene paprike, one crvene rog paprike, zacinjene uljem i cesnjakom, i meni su super.

  13. #13
    rossa's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,338

    Default

    ja pravim nekakve curryje po receptima Jamie Olivera i budu mi izvrsni kad se odmrznu. istina to je samo meso bez nekog povrća (osim luka) i hrpetina začina tako da se nema šta raskašiti. zamrznem i šalšu i umake od mesa.

  14. #14
    borka's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    671

    Default

    Uz malo truda, sve se može, govorim iz iskustva, s time da je muž bio sam doma sa djetetom od 2,5 godine.

    Za svaki dan u tjednu sam mu napisala recept, detaljno, iako on ne bježi od kuhinje, nije tip da zna samo ispeči jaje, ali sam ipak išla u detalje.

    Trudila sam se da to budu neka jednostavnija jela.
    Za svaki dan sam napisala jedan jednostavan recept, moraš voditi računa o tome da ono što se tebi kao uhodanoj kuharici podrazumijeva, nekome tko ne kuha svaki dan i ne.

    Primjer:
    - pureći šnicl na naglo sa kuhanim povrćem
    - tjestenina sa jajima i salata
    - tjestenina sa umakom od paradajza i sitno nareza nim pilećim komadićima
    - krumpir sa pečenim batkom
    - pečeni batak sa kuhannim povrćem
    - varivo od razne vrste povrća može sa mesom, a može i bez
    - riža sa povrćem ili riža sa kockicama puretima i piletine ili riža sa puretinom na naglo i salata

  15. #15
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Bofrost.
    Imaju svih vrsta jela kad ne stigneš ili ne želiš kuhati.U katalogu npr. strana 30-33. Imaju i jela bez glutena, bez mlijeka, bez jaja...
    http://www.bofrost.hr/index.aspx

    Donesu ti doma. Sladoledi i povrće je vrhunsko. Od gotovih jela smo probali samo pizzu. Jedino što treba naručiti tjedan ranije.

    No, ako oni smrzavaju, valjda bi trebalo biti u redu smrzavati i takve domaće obroke. Ne smrzavam pa nemam iskustva.

  16. #16
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Ja bi radije tjedan dana jela samo salatu,nego odmrznutu hranu. Jednostavno mi ništa smrznuto pa odmrznuto ne valja. Ali to sam ja.

  17. #17
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ma ne stiže on ništa osim podgrijati. I još bi ga morala svako jutro podsjetiti da si izvadi iz zamrzivača.
    Radi non-stop i nije od onih koji vole i moraju jesti, pa ga nije briga. Ako preskoči obrok, to je njemu super, a ja se rušim od gladi. On često do navečer ništa ne jede. Jer nije gladan.

    Od navedenog mislim da bi prošla pileća juha, grah varivo, neki saft (recimo šalša).
    Može li se piletina u saftu smrznuti? To znam napraviti, s puno češnjaka, senfa i malo zgusnem mrvicama.

    Gulaš je dobra ideja, to je od junetine? Morala bi mesara zamolit da mi sve nasjecka (hoće li oni to napravit, ili bi me poslao nekamo?) i onda dalje zatvorenih očiju.

    Može li se rižoto smrznuti? Mislim meni je grozan i podrgrijan, ali ako uzmem paraboiled rižu, ona je nekako čvršća.

  18. #18

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,687

    Default

    Ja sam MM u takvim situacijama znala smrzavati bolonjez umak (moze i od puretine), gulas, pileci paprikas, poriluk i kelj cuspajze samo bez krumpira, cistu juhu bez rezanaca, povrca..., i sve je bilo OK. Samo si je morao skuhat prilog. Meni su sva ta jela fina i odmrznuta, ne vidim veliku razliku od svjeze skuhanog. Pogotovo mesni umaci...

  19. #19
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Ma ne stiže on ništa osim podgrijati. I još bi ga morala svako jutro podsjetiti da si izvadi iz zamrzivača.
    Radi non-stop i nije od onih koji vole i moraju jesti, pa ga nije briga. Ako preskoči obrok, to je njemu super, a ja se rušim od gladi. On često do navečer ništa ne jede. Jer nije gladan.

    Od navedenog mislim da bi prošla pileća juha, grah varivo, neki saft (recimo šalša).
    Može li se piletina u saftu smrznuti? To znam napraviti, s puno češnjaka, senfa i malo zgusnem mrvicama.

    Gulaš je dobra ideja, to je od junetine? Morala bi mesara zamolit da mi sve nasjecka (hoće li oni to napravit, ili bi me poslao nekamo?) i onda dalje zatvorenih očiju.

    Može li se rižoto smrznuti? Mislim meni je grozan i podrgrijan, ali ako uzmem paraboiled rižu, ona je nekako čvršća.
    za gulaš od junetine su ti ok juneće šnicle, samo ih narežeš na trakice
    ja stavim luk, mrkvu, junetinu, proso i začine (trebaš recept?) proso stavljam umjesto krumpira, da mogu idući dan podgrijati

    piletinu u saftu ja ne bih smrzavala, mislim da bi se meso raskašalo

    ne bih ni rižoto smrznula. ali možeš smrznuti umak za rižoto (npr. izdinstani luk, paprika, rajčica, patliđan) pa si on može samo skuhati rižu, umiješati u odmrznuti umak pa sve još malo prokrčkati na štednjaku, da se sjedini

  20. #20

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,687

    Default

    Rizoto mislim da nije dobro smrzavat...nisam probala ali to je inace jelo koje ne podnosi dobro stajanje.
    Salse od raznog povrca sam isto smrzavala i bile su dobre.

  21. #21
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ma ne treba ti ništa dulje za podgrijati nego ispržiti filetino ili pljeskavice...

    Moj muž isto nije od kuhanja, pa evo njegovih recepata:
    - jaja pečena na razne načine
    - kobasice pečenice u tavici, ćevapčići ili pljeskavice - sve u istom loncu
    - pileće bijelo meso na naglo (čak je počeo i marinirati u soja umaku)
    - zamrznuti fileti oslića ili riblji štapići
    - paradajz juha a la apricot (iz tetrapaka u lonac, razrijedi se po želji, doda se soli i papra i gotovo...)
    - roštilj (sve vrste mesa + povrće tipa patlidžani, tikvice i slično) - varijanta za mm-a dok je sam je električni roštilj (ja to mrzim prati, ali njemu nije teško)

    Ostalo:
    Hladna juha od krastavaca (u multipraktiku se izmiksa oguljeni krastavac i jedan jogurt, posoli se i popapri po želji)
    Grčka salata (krastavci, paradajzi, paprike, masline, feta sir na kockice - malo posoliti i dodati 2 žlice maslinovog ulja)

    Ideje za zamrzavanje (iako mi uglavnom zamrzavamo zamska jela tipa sarma, kiselo zelje i slično):
    - punjene paprike, ćufte, bolonjez i slično
    - već spomenuti gulaš, ali možeš i to napraviti od mljevenog mesa pa ne treba ništ rezati na kocke, ali ako je rezanje problem, kupi paket već izrezanih gulaš kocki u bilo kojem velikom dućanu
    - pileći paprikaš
    - od variva: grah i sve druge mahunarke (ili pašta fažol, fantazija i chilli con carne), ričet, mahune... ide i drugo ali nije mi baš fino ako je unutra krumpir ili mrkva.

    Inače, dobitna kombinacija za nas kad idemo na more je pečeni but odojka (malo većeg). Ne mora biti baš but, ali tamo ima najviše mesa. Ne pečem sama nego odnesem u pekaru. To ne treba smrzavati, stoji dulje vremena na hladnom. Predlani smo glodali to meso malo pomalo valjda tjedan dana. Nije ga trebalo ni smrzavati ni grijati. Inače, svako pečeno meso odlično podnosi zamrzavanje, ali to rijetko radim. MM i djeca kad su sami češće kupe već pečene piceke ili svinjetinu ili slično (Mercator, Diona, Superkonzum, većina tržnica).

    Ostale ideje: ako i pojede koji put grah s kobasicom iz konzerve ništ mu ne bude ako se time inače ne hrani stalno.

  22. #22
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    haha, morala bih javiti sveki da dođe na ovu temu, ona je majstor u zamrzavanju hrane za muškarce same kod kuće - da ode na dva dana već zamrzne punu škrinju

    inače, ja juhe i variva ostavljam 2-3 dana u frižideru bez problema. Starije od toga ipak ne bih jela.

  23. #23

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG,R. Pešćenica
    Posts
    2,190

    Default

    moj ne bi odmrzavao hranu ni pod razno, prelijen je.
    njemu je pogodnije ostaviti popis mjesta gdje može nabaviti hranu.
    šta god ja napravila on završi na sendvičima i jajima.

  24. #24
    MarijaP's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Twin Peaks
    Posts
    2,066

    Default

    Zamrznutu hranu iz leda bacam u prokljucalu vodu/zagrijanu pecnicu. Nikad ne odmrzavam polako.
    Npr. bolonjez skuham gusto pa na malo prokljucale vode i to kuham poklopljeno na laganoj vatri dok ne pripremim rezance i salatu.
    Ne primjetim razliku.

  25. #25
    klara's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Kraljevica
    Posts
    2,362

    Default

    Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Sataras mi je, zapravo, bila jedna od gadnijih stvari koje sam skuhala, smrznula i onda s vremenom htjela pojesti. Kad se odmrznuo, u posudi sam imala bezveznu i bezokusnu kasu. Bljak; odletjelo je u smece. Inace kuham jako dobar sataras.

    Kuham i odlican chili, con carne i bez carne i razne varijacije na temu. Par puta sam smrznula i sve takodjer bacila. Kasasti grah, bezokusno povrce. Opet bljak.

    I bolonjez je bio bezvezan. Mozda tek neznatno vise jestiv od ovih ostalih stvari. Jedino mi ta sarma uspijeva odmrznuta, njoj stvarno nista ne fali.
    Nitko nije rekao da je odmrznuta hrana fina kao i svježe kuhano. Ali ako jedan dan zamrznute hrane meni znači sat-dva koja mogu provesti u šetnji jer taj dan ne moram kuhati, to je sasvim dobar kompromis. Muškarcu koji ne zna kuhati znači to da neće jesti sendviče.
    Kad smo mm i ja bili sami nisam smrzavala hranu, tada mi je to bila smješna ideja. Sad kad nas je 5 izmišljam sve i svašta da uštedim vrijeme.

  26. #26
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    E Peterlin, kad bi moj bio ko tvoj... ne bi ja ovakav topic otvarala.

  27. #27
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,295

    Default

    a kaj ne postoji seoska birtija u blizini s gablecom?

  28. #28
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Quote Originally Posted by klara View Post
    Nitko nije rekao da je odmrznuta hrana fina kao i svježe kuhano. Ali ako jedan dan zamrznute hrane meni znači sat-dva koja mogu provesti u šetnji jer taj dan ne moram kuhati, to je sasvim dobar kompromis. Muškarcu koji ne zna kuhati znači to da neće jesti sendviče.
    Kad smo mm i ja bili sami nisam smrzavala hranu, tada mi je to bila smješna ideja. Sad kad nas je 5 izmišljam sve i svašta da uštedim vrijeme.
    Meni, u slucaju setanja ili neke druge obaveze, puno vise odgovara pojesti salatu. Smrznuto mi stvarno ne valja, no ne tvrdim da drugi to ne jedu, ili da im nije fino.

  29. #29
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    a kaj ne postoji seoska birtija u blizini s gablecom?
    Postoji, ne znam koje zlo bi ga natjeralo da tamo jede.

  30. #30
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    ma pusti ga neka preživi
    ja bih mu savjetovala da si napravi češće neku salaticu i da ne jede samo suho, ostavila bih mu kilo paradajza u frižideru, a dalje bih ga prepustila njegovoj sudbini

  31. #31
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Prošli put sam mu ostavila 3 glavice salate iz vrta, oprane. Trebao je samo listove nasjeckati na manje komade i začiniti.
    3/4 te salate me dočekalo kad sam se vratila.

    Imaš pravo Pomikaki, briga me. Nek se snađe. Ako njega nije briga nije ni mene.
    Danas sam ljuta na njega. Doš'o mi tvoj post k'o naručen.

  32. #32
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    kod mene je na snazi "snadji se druze" (za odrasle)
    ako je gladan, nek si slozi
    ako nema doma, neka kupi
    ako su mu ok sendvici i pecena jaja - i meni je ok

  33. #33
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Imaš pravo Pomikaki, briga me. Nek se snađe. Ako njega nije briga nije ni mene.
    Danas sam ljuta na njega. Doš'o mi tvoj post k'o naručen.
    lol
    kad ti opet zatreba sličan, samo pitaj

  34. #34
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,876

  35. #35
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default


    Prešlo se na promašaje prethodne generacije.

  36. #36
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,295

    Default

    a kaj s onom tepsijom lazanja kaj si jučer radila, ni valjda da si sama smazala

  37. #37
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Nego!

    Šalim se, nisam... ručali smo zajedno...

  38. #38
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    ovaj post si trebala linkati
    http://forum.roda.hr/threads/74763-R...t=#post2192047

  39. #39
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Pomikaki, pa to mi je štivo za ostatak popodneva....

  40. #40
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    ali edukativno

  41. #41
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ok, ok... dat ću si truda.

  42. #42
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,295

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Nego!

    Šalim se, nisam... ručali smo zajedno...
    a ja nadobudno mislila da si ipak stavila u veću, i pola stavila u led

  43. #43
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ma kud bi s njima u škrinju kad su bile tako fine. A ja majka dojilja!

  44. #44
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by pomikaki View Post
    Pročitala. Odličan post, no kod nas je drugačiji "problem". MD je od onih koji sebe stavljaju na zadnje mjesto (da pojednostavim), pa je i to da mu hrana nije toliko bitna posljedica toga.
    On zbilja radi sve po kući, jedino ne kuha, ali se inače super snalazi u kuhinji. Brine o puno toga, savjestan je i vodi računa o svemu, ako vidi da je perilica puna opranog veša, izvaditi će ga i objesiti... kod nas sam ja ta koja će ostaviti nešto za sutra, on neće.

    Moja potreba da mu smrznem klopu nije zato jer on to traži ili očekuje, već zato jer želim da nakon što cijeli dan radi, dođe doma i ako već nema nas dvije doma, da bar ima tanjur nečeg jestivog. Pa i počela sam s "imam grižnju savjesti".

  45. #45
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,876

    Default

    Quote Originally Posted by pomikaki View Post
    Ma onaj je trebao biti samo navlakuša na temu

  46. #46
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Pročitala. Odličan post, no kod nas je drugačiji "problem". MD je od onih koji sebe stavljaju na zadnje mjesto (da pojednostavim), pa je i to da mu hrana nije toliko bitna posljedica toga.
    On zbilja radi sve po kući, jedino ne kuha, ali se inače super snalazi u kuhinji. Brine o puno toga, savjestan je i vodi računa o svemu, ako vidi da je perilica puna opranog veša, izvaditi će ga i objesiti... kod nas sam ja ta koja će ostaviti nešto za sutra, on neće.

    Moja potreba da mu smrznem klopu nije zato jer on to traži ili očekuje, već zato jer želim da nakon što cijeli dan radi, dođe doma i ako već nema nas dvije doma, da bar ima tanjur nečeg jestivog. Pa i počela sam s "imam grižnju savjesti".
    Pa zapravo, kad sam sama doma ni ja si ne kuham. Ne jedem nikad samo suho cijeli dan, ali maksimalno što ću si napraviti je jaje na oko ili griz na mlijeku. I to ne zato što mi je dosta kuhanja (nekad jest) nego i kad sam bila bez obitelji nikad mi nije bilo do toga da skuham cijeli ručak samo za sebe, jednostavno kad sam sama za stolom nemam volje puno jesti. Ali mi to nije ništa loše, zapravo uživam kad se nađem sama doma i ručam neko jaje i pomidor, ne izgubim puno vremena na to i sve mi je nekako opušteno.
    Pa ako njemu ne smeta, mislim da se ne moraš ni ti brinuti. Razmisli što bi se moglo ostaviti u fižideru da je jednostavno za pripremiti, a da nije nezdravo (preporučam jogurte, to je dobro za probavu ako se jede nešto suho i mogu dugo stajati) i da on to voli, ostavi da se nađe, ali računaj i na to da je on odrasla osoba pa će se već pobrinuti za sebe.

  47. #47
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Isto tako i ja, puno sam preko ljeta sama doma, a ne da mi se kuhati za sebe samu. Jaje, tortelini, juha iz vrećice - to mi je vrhunac.
    Eventualno pojedem vani.

  48. #48
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    btw. ima i jako puno gotovih jela za kupiti (nisma probala, samo primjećujem) - vidjela sam da čak i Alnatura sad ima neka gotova jela u konzervici (neki čušpajz od leće, raviole i još nešto).

  49. #49
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    btw. ima i jako puno gotovih jela za kupiti (nisma probala, samo primjećujem) - vidjela sam da čak i Alnatura sad ima neka gotova jela u konzervici (neki čušpajz od leće, raviole i još nešto).
    Vidjela sam i rižota.

  50. #50
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    muka i prilika me natjerale da dođem na ovaj topik

    dakle, imam tri dana da nakuham jela za 13 dana
    ne pitajte
    ne jedemo zamrznuto/odmrznuto, ali trenutno nemam izbora

    pomagajte s prijedlozima jela što ih mogu danas i sutra skuhati, zamrznuti (kako se to radi, u vrećicama ili kako) i ponijeti na GO

    evo što meni pada na pamet: grašak, slanutak, leća, bolonjez, mladi grah s povrćem, ječam s povrćem
    i tu staje moja mašta
    ok, jedan dan možda mogu kupovne torteline i neku juhu

    šta još?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •