Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Jačanje imuniteta jasličara

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Jačanje imuniteta jasličara

Mali se vraća u jaslice u rujnu i voljela bih pojačati njegov imunitet.
    Netko mi je preporučio matičnu mliječ i to neku određenu, a zanimaju me vaša iskustva.

Je li matična mliječ ok i ako da, koja vrsta? Dajete li im nešto drugo?
    Inače, mali je cijepljen onim cjepivom Prevenal, ali je isto podložan razno raznim prehladama, virozama i sl.

Unaprijed hvala na pomoći

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moj ti je svojedobno pio Imunoglukan kad je bila frka, ali to se navodno ne daje na dulje staze...

mi smo prvu godinu pregrmili sa medom (neka mjesavina sa maticnom mlijeci, sa Dugog otoka), c-vitaminom (pijem ga i ja dodatno u zimskim mjesecima pa sam i njemu davala), ponekad multi-vitaminom ali sam to vecinom zaboravila davat...

i bio je bolestan, nema garancije da ti nece bit bolestan... mi nismo cjepljeni, moje iskustvo je da su cjepljena djeca (Prevenar) relativno bolje prolazila... nas su obicno zadesile nosne bakterije, jednom upala uha, jednom crijevna viroza (3 dana), jednom obicna viroza...
    ja smatram da smo dobro prosli

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja je pila sve što se moglo - oš razne propravke za imunitet, oš vitamine, oš matičnu mliječ i slične pčelinje za dob dozvoljene proizvode, i naravno hrpe voća i povrća i svježe cijeđenih sokova od istog.........stalno je bila bolesna. Za nju su sve te tvorevine bile bacanje (puno) novaca. Netko u ustanovi pokupi sve, drugi ništa. Popravi se kad odrastu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi slično kao čokolada.
    Ja dajem povremeno riblje ulje i vitamin C (to kad počne da je hvata nešto). To više da imam utisak da nešto preduzimam.
    E sad, ove godine smo probali ehinaceu (mislim da ona ide od treće ili četvrte godine) i tok bolesti se vidno skratio i bolesti su se proredile. Ali da budem iskrena to je možda i zato što je sad starija.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a vidis nama je pomoago petrovicev med za imunitet ali to smo uveli tek sa 3 godine a prosou zimu nam je homeopata smuicako nesto za imunitet i to nam je bas pomoglo....to samo potvrdjuej ono sto je cokolada napisala svak dijete prica za sebe

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nama je pedijatrica preporučila za jačanje imuniteta probiotike. Počela sam mu davati negdje oko druge godine prolife pastile (jednu dnevno), stalno je bio na njima do negdje četvrte godine i stvarno su pomagale nije bio često bolestan kao prije. A tete u ljekarni su nam rekle da bi i za odrasle bilo dobro uzimati probiotike za jačanje imuniteta. Jedini nedostatak je što su prilično skupi.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala vam puno!
    Konzultirat ću se s MM za homeopata, a probiotik imamo, doduše ne u pastilama nego tekući (biogaia) i isto mu dam kad vidim da bi moglo nešto...
    A znam da je to tako dok ne stekne imunitet, ali opet bih voljela poduzeti sve što mogu da ga bar malo zaštitim..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sunshine Shoot, ne znam djeluje li na tebe placebo, pa nemam pojma hoću li ti odmoći ili pomoći svojim postom, ali kako si tražila sva iskustva - here it goes. Iz moje perspektive - te mliječi, imunoglukani itd. su placebo... za roditelje (ali, moraš znati da ja ne vjerujem u homeopatiju, to mi je isto placebo). Mojoj su pomogle konkretne stvari - tipa vađenje mandula za streptokokne angine i(a prije je išla kura s matičnom mliječi, ali, po meni je to ono... "šećerna vodica") i tako. Kako je nadobivala dijagnoza (astma itd.) i konkretne terapije (tipa ništa od onih kako se ono zove onaj sirupić sa žabicom na slici, zelene boje, nego konkretno - inhalacijski kortići) bivalo joj je bolje. Opet, možda je to i moja mantra, možda bi joj i samim rastom bolje bilo.

Bottomline - ako ti je dijete takvo da se ne razbolijeva toliko da nakon godine dana razmišljaš o ispisu - it's ok, djelovat će onda i imunoglukani, to znači da je dijete reletivno otorn(ije). Kao neka teorija kaže da se dijete imunizira tek nakon 3 godine boravka u kolektivima - barem po dr. Jovančeviću. Probiotike smo pili samo uz antibiotike i tako.

Sretno! Ono što ti ja želim reći je da na to ne možeš puno utjecati, to ti je više kako ti je grah pao. Ako je za tvoj feel good bolje da mućkaš nešto od tih pripravaka - go for it.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.07.2012. at 12:09

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, kako me to dugo mučilo, dok nisam prihvatila da se tu ne može ništa napravit (a i mala je izrasla, pa je nešto lakše... možda), svašta sam proučavala i našla da je svejedno boravi li jasličar / vrtićarac u kolektivu pola sata ili 10 sati - ako je sklon razbolijevanju, skupit će u tih pola sata jednako kao i u 10. OSIM vezano za upale uha, tu dijete benefitira od kraćeg boravka, jer se doma stiže puhat nos koliko se u vrtiću ne stiže.

Postoje i neke teorije kao odmah djetetu nakon kolektiva čaja dati, oprati ruke octeniseptom, dobro ispirati svaki dan fiziološkom... ništa od toga nam se nije pokazalo kao nešto.

Evo i članka nekog koji je dosta sukladan mom iskustvu (ali ja imam osjetljivo na kvadrat, zbog astme):

http://www.salveopharma.hr/hr/recent...-vrticke-dobi/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ni ja nisam za te placebo/bacanje novaca/da bi se mama bolje osjećala pripravke.
    Probala sam, bez koristi.
    Probiotik djeci sa normalnom stolicom, bez probavnih problema i bez antibiotika stvarno ne treba.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja nisam za te placebo/bacanje novaca/da bi se mama bolje osjećala pripravke.
    Probala sam, bez koristi.
    Probiotik djeci sa normalnom stolicom, bez probavnih problema i bez antibiotika stvarno ne treba.
    Ovako to stoji, i po meni, objektivno. Ako nekog "veseli" to... pilule za lilule, ne može štetit, osim po novčanik ili u nekom pretjerivanu stila... ne želim zli antibiotik/homeopatijom tretiram uroinfekt. U stvari je tu cost-benefit sljedeći - veseli li roditelja više to što kao nešto daje ili boli li ga više novčanik. That's all there's to it, po meni.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.07.2012. at 12:31

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A-joj, probiotik...kad se samo sjetim. Moja mlađa je kao beba, od rođenja pa do trećeg mjeseca imala strašan osip (na kraju se ispostavilo
    da je ono famozno "čišćenje" samo je kod nje to bilo baš jako izraženo). Ja izbacila sve kravlje iz prehrane (dojila je),
    pedijatrica preporučila nekakav "panda" probiotik. (a pitam se i zašto) Znate koliko to košta -skoro 300kn! Muž kupio a ja se skoro
    srušila kad mi je rekao cijenu. Ništa joj nije bilo bolje od toga-jednostavno je s vremenom prošlo.
    Tako da je po meni probiotik čisto bacanje novca!
    Posljednje uređivanje od Dijana : 25.07.2012. at 12:50

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja nekako mislim da je to ona stara psihologija i očekivanja pacijentska pa onda i doktorsko ponašanje - nekako, nije čovjek hepi ako nešto ne dobije kad izađe preko vrata. Isto ono koje je u podlozi razmišljanja, stila, eto, barem sam dao ovo/ono... i nešto sam "napravio". Mene nekako tu najviše centrirao dr. Jovančević, najviše mi je..."svjetonazorski legao" - što da, što ne itd., iako su mi brojne njegove bile neprovodive (ispis iz vrtića), ali onako... barem sam imala osjećaj da znam popu pob, bobu, bob, od svih tih preporuka koje se tuču jedna s drugom, a ne znaš što je marketing ("placebo-neće smetat"), a što stvarno treba, od slanih soba, preko homeopatskih prirpravaka za grlobolje, pa nadalje... tu isključujem svu silu starijih i mlađih parkovsko-susjedskih savjeta rubrika "petrovićev med".

Ono, iz moje perspektive - ako pomaže "petrovićev med" (ne mislim konkretno na to, nego na plejadu takvih stvari, tipa kozje mlijeko itd. itd.) - onda malome/maloj, u biti, nije ništa.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.07.2012. at 13:03

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku
    Mali se vraća u jaslice u rujnu i voljela bih pojačati njegov imunitet.
    Netko mi je preporučio matičnu mliječ i to neku određenu, a zanimaju me vaša iskustva.

Je li matična mliječ ok i ako da, koja vrsta? Dajete li im nešto drugo?
    Inače, mali je cijepljen onim cjepivom Prevenal, ali je isto podložan razno raznim prehladama, virozama i sl.

Unaprijed hvala na pomoći
    Najtoplije ti preporučujem citrofit! To je ekstrakt sjemenki grejpa.
    Skuplji je, veća bočica je oko 200 kn, ali jaaaaaako dugo traje jer se dozira u kapljicama.
    Nije za malu djecu - zapravo za djecu ispod tri godine, međutim, ja sam ga počela svojoj curici davati sa 2 godine i cca 4 mjeseca. Iako je dojena do tog razdoblja, kako je jadna s 9 mjeseci krenula u jaslice (jer i MM i ja moramo raditi), na nju su se jednostavno ljepile boleščuge. I onda nakon Petrović-meda i ostalih pripravaka za dizanje imuniteta, od moje mame smo dobile citrofit - i to nas je spasilo! Doslovno su bolesti stale kao rukom odnešene. Odlučila sam se da joj dajem i prije navršene tri godine jer je visoka i jača (17 kila s 2,4 mjeseca, 110 cm), da je sitnija možda i ne bih...

Ali, nemoj samo meni vjerovati, na netu imaš puno informacija o citrofitu!! Također, i ja ga pijem kad pokupim neku bolest, odmah ozdravim!

E sad....citrofit ima ooooodvratan okus. Kiselo-gorki na potenciju JEDINA stvar koja mu ubija okus (ali ne i djelovanje) je kravlje mlijeko. Ja nisam bila sklona davati maloj kravlje mlijeko (a nije joj ni trebalo jer je tako lijepo i dugo dojena) ali sam počela: dec mlakoga mlijeka, doza citrofita (oko 10 ili 15 kapi sam ja davala) i žličica meda.

I još ovo: nakon tri mjeseca uzimanja treba načiniti pauzu.
    Posljednje uređivanje od MalaRiba : 25.07.2012. at 13:28

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A grejp kao takav?

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A grejp kao takav?

Mislim da je genijalan, ali se bojim problema s okusom, moja mala to ne bi pila, možda jednom na prevaru, sa šećerom, ali svaki dan davati....sumnjam....
    Zato smo ju prošle zime počeli šopati sokom od naranče - malo produžiš s vodom, ne treba ni šećer i super!

E sad (u kombinaciji citrofit-kravlje mlijeko) dijete ne smije biti alergičar na kravlje proteine niti na citrično voće, to sam zaboravila spomenuti.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citrofit nema više gorak okus, slobodno ide sa sokom i sve pet

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Najnovije teorije kažu da nije zdravo piti niti svježe iscijeđen sok voća, jer da se gube vlakna. Također, da je pitanje koliko onog što špricaju zbog rasta i konzerviranja probija unutar same voćke (znači, i da frkneš koru). Konkretno, to mi za voće govori moj pouzdani izvor, dr.sc. prirodnih znanosti i mama, kao i da ne "pretjerujem" s puno naranača, najkonkretnije - jedna dnevno (sok, ako dijete neće jesti voće, kao moje) uvr' glave.

Moj bottomline - ne možete a propos "imuniteta" ništa puno učiniti, osim "što zdravijeg života", što god to u, konkretno, zagrebačkoj svakodnevici obitelji koja radi značilo (to sigurno ne znači zdrav život - kolektiv s više od 20+ djece 10 sati u zatvorenome, magla itd.).

"Imunitet" je relativno dan i na njega se baš puno ne može utjecati, osim na neki način vrlo posredno i stvarno zdravorazumski - kad je bolestan da stoji doma, kad je zdrav što više vani-tjelesne aktivnosti-relativno zdravog jela (opet, što je to danas, ako niste separatisti kjoi proizvode svoje voće i povrće, opet, nemoš' zrak separirat itd.).

Taman napišu negdje da je nešto ultrazdravo - tipa cikla, evo ti za par godina da baš cikla kupi metale koji se talože itd.

Isto tako i svi ti, po meni, vitovi i štogod.

Ovo što se zoblje iz kutijica (a nisu antibiotici ako dijete ima upalu, ili tako nešto - konkretno)... bojim se da je slabe vajde od toga, najiskrenije, osim kao placebo za roditelje i kao financijski prihod u fin. izvješću proizvođača tog konkretnog "vita" i farmaceutima koji to obrću. Ali, isto milsim i za homeo i bio industrije, ili kumice tj. ove koji obrću "petrovićeve medove/kozja milijeka itd.".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.07.2012. at 15:05

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

Taman napišu negdje da je nešto ultrazdravo - tipa cikla, evo ti za par godina da baš cikla kupi metale koji se talože itd.

Isto tako i svi ti, po meni, vitovi i štogod.

Ovo što se zoblje iz kutijica (a nisu antibiotici ako dijete ima upalu, ili tako nešto - konkretno)... bojim se da je slabe vajde od toga, najiskrenije, osim kao placebo za roditelje i kao financijski prihod u fin. izvješću proizvođača tog konkretnog "vita" i farmaceutima koji to obrću. Ali, isto milsim i za homeo i bio industrije, ili kumice tj. ove koji obrću "petrovićeve medove/kozja milijeka itd.".

Da, slažem se za razne preparate, osim za citrofit. Naime, za konkretan - vit imam osobno iskustvo, moje, ali djetetovo.

I dalje, tople preporuke.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja curka je proljetos krenula u jaslice s 2,5 g, prije nikad bolesna a od tada svaki drugi tjedan nesto, crijevna, konjuktivitis, temperaturice. Srecom nista ozbiljno ni dugotrajno, prosli bez antibiotika.
    Pedijatrica nam je kao pripremu za jesen preporucila neki preparat koji je mjesavina bakterija koje bi ju trebale pripremiti tj. pomoci tijelu da proizvede antitijela. Jeste cule kad za ako nesto? Unutra ima streptokoka i jos 4-5 sojeva bakterija. Daje sve svaki mjesec po 4 dana, i tako par mjeseci. Ne mogu se sad sjetiti kako se zove, nesto kao Bioimun...

Ne znam ni sama sto da radim s tim, kupila jesam, a nije mi skroz simpaticno. Ako ce pomoci bilo bi super jer cemo uskoro u kuci imati i bebicu...

Zaboravila sam napisat, radi se o inozemnoj pedici, malena je i u vrtic isla u inozemstvu (i ici ce), tamo je to valjda uobicajeno.
    Posljednje uređivanje od Charlie : 25.07.2012. at 15:24

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobivat će preparate bakterija (probiotika pretpostavljam) a pomoći će proizvoditi protutijela protiv virusa?
    Ne znam, svakom svoje, ja kao Ina, mislim da je sve to glupost.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne probiotika nego bakterije tipa streptokok pneumoniae i slicne, nemam sad pri ruci kutijicu da procitam niti sam strucna za tumaciti ali zapamtila sam da se radi bas o bakterijama uzrocnicima bolesti.

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku
    E sad....citrofit ima ooooodvratan okus. Kiselo-gorki na potenciju JEDINA stvar koja mu ubija okus (ali ne i djelovanje) je kravlje mlijeko. Ja nisam bila sklona davati maloj kravlje mlijeko (a nije joj ni trebalo jer je tako lijepo i dugo dojena) ali sam počela: dec mlakoga mlijeka, doza citrofita (oko 10 ili 15 kapi sam ja davala) i žličica meda.

I još ovo: nakon tri mjeseca uzimanja treba načiniti pauzu.
    i ja (osobno) imam samo dobra iskustva sa citrofitom

nego, jedino me malo ova tvoja doza zbunila, jer meni su rekli da za djecu ide - koliko godina imaju - toliko kapi

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da, u pravu si, to je bila moja doza, znači za odrasle, za malu sam davala 3 kapi!!
    Posljednje uređivanje od MalaRiba : 25.07.2012. at 15:36

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Biće to nešto homeopatsko... ja u to ne vjerujem, vidim da je to vani u bitno široj uporabi, po meni (a laik sam) ne zato jer je to super dobro, nego ono... tržište traži holističko stila (ko što trudnice traže 3D UZV-e uspomene radi, koliko shvaćam, to uopće nema neku bitnu dijagnostičku vrijednost, ali ono... to je sad trend pa ajmo) - pa se prepisuju te stvari, a granice placebo-studijima potkrepljeni i dokazani lijek se gube.

U stvari... ono što ljudi žele od liječnička "klasik" je da ih tretiraju ko ljude - malo saslušaju i to - plus da ne emitiraju pacijenta dalje - vidite sa stručnjakom za ovo, za ono, za ono, za ono, pa onda taj za ono kaže da nije za ovo itd. (problem referiranja specijalistima koji su usko specijalizirani).

I onda u te rupe uskaču "holističari", po meni više kao neki psiho-suport, nego konkretno.

Ja bi, vjerojatno, napravila kako radi raja konkretne zemlje, ali da je to nešto super i the best - iskreno, sumnjam.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam shvatila da sunshine zanimaju iskustva, a ne mišljenja. Ono, da li je nešto glupost ili ne. A nisi probao. Ali dobro.
    Moje i iskustvo i mišljenje je da je to glupost.
    Napisala sam da sam probala.
    I Ina je napisala da je probala svašta.
    I čoksa je napisala da je probala svašta.
    Ok?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Biće to nešto homeopatsko... ja u to ne vjerujem, vidim da je to vani u bitno široj uporabi, po meni (a laik sam) ne zato jer je to super dobro, nego ono... tržište traži holističko stila (ko što trudnice traže 3D UZV-e uspomene radi, koliko shvaćam, to uopće nema neku bitnu dijagnostičku vrijednost, ali ono... to je sad trend pa ajmo) - pa se prepisuju te stvari, a granice placebo-studijima potkrepljeni i dokazani lijek se gube.

U stvari... ono što ljudi žele od liječnička "klasik" je da ih tretiraju ko ljude - malo saslušaju i to - plus da ne emitiraju pacijenta dalje - vidite sa stručnjakom za ovo, za ono, za ono, za ono, pa onda taj za ono kaže da nije za ovo itd. (problem referiranja specijalistima koji su usko specijalizirani).

I onda u te rupe uskaču "holističari", po meni više kao neki psiho-suport, nego konkretno.

Ja bi, vjerojatno, ako idem linijom manjeg otpora, napravila kako radi raja konkretne zemlje, a i da ono kažem dr jes probali smo, ili ne bi probala, ali bi rekla ovima laicima da jesam, za izbjeć' ab ovo parkovske spike stila... ali, antibiotici su štetni?? Na kortikosterodima je??? jeste se informirali??? Itd. Ali da je to nešto super i the best - iskreno, sumnjam.

Inače, imam masu iskustva s raznoraznim boljkama od djeteta. Ovo sam probala, na pritisak laičke okoline (nisu mi to dr-ovi savjetovali, ja idem kod klasičara, alternativce zaobilazim) - imunoglukani, onaj zeleni lijek za kašalj (prospan, sjetila se), matična mliječ u raznoraznim oblicima - apsolutno ništa, mojoj maloj je pomogla operacija mandula i flixotide i singulair za astmu.

Probiotike sam uzimala sam dok traje liječenje antibioticima, na savjet doktora, da mala ne dobije proljev (jednom smo bili bez i nakon 10 dana sinopena shit).

Medove nisam - alergolozi i pulmolozi ih ništa specijalno ne preporučaju za astma-tretman, još ako je na to alergična, bilo mi je bezveze lupat po tako nečem, a na samo laičko rekla-kazala.

Iskustva roditeljska su uvijek ogrnaičena - nismo mi kliničari, ali možemo reć' svoje mišljenje - pa bilo to xy je glupost, bilo to xy me spasilo. Sve dokle postavljačica nije pitala na topicu koji se tiče isključivo alternativne medicine i hoće samo potvrdu da je to fantastično.

A ovo nije taj pdf, ili sam ja pogriješila?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.07.2012. at 15:43

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

To je onda neko cijepljenje u biti?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim "pritisak" uvjetno - ono, dosadilo mi odgovarat "jeste probalil nešto za jačanje imuniteta", pa da ih "skinem" .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    To je onda neko cijepljenje u biti?
    Biće homeopatsko "cijepljenje" - mujica je već o tome napisao tomove, ko želi čitat.

Charlie, pitaj na alternativcima što je to. Ako ti se da, searchaj mujicu na topicu "homeopatska cjepiva". Ukratko, ako sam ga dobro shvatila, njemu je to contradictio in adjecto (kao i sva alternativna medicina, uostalom).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.07.2012. at 15:46

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A Charlie, ti ćeš vjerojatno morati pribjeći onome što radi dobar dio majki osjetljivaca - izvadit dijete iz kolektiva prvih par mjeseci rođenja bebe, pogotovo ako je termin u sezoni infekata (ugrubo, ako ja to dobro shvaćam, radno bi to bilo 10/2012 - 04/2013, to je za kontinentalnu klimu, možda je za mediteransku nešto kraći jer je više lijepog vremena i manje se boravi unutra). Ili imat razvije scenarij odvajanja curke od bebe - tipa odvojena soba za vrijeme čestih bolesti dok je zarazna itd.

Može ti i med. osoblje vrtića reći kad je došao šarlah, gripa itd. u kolektiv, koji put tako rade za osjetljivce.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.07.2012. at 15:53

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, i moja je bila relativno OK prije vrtića. Vrtić je njima lakmus-papir - pa ko zdrav, ko bolestan. To je tako, i u opće nije tako rijetko, samo vrtićka populacija (tete itd.) nemaju puno posla s ovima što su stalno bolesni, pa ono ispada da su to neki rijetki. Uopće nisu. Ko što ima i ovih koji nikad antibiotika srknuli. Ali... prije kolektiva teško se može znati, tad je ono stani-pani kakav će ko bit.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ja svojoj znam u sezoni infekata dat tekući c, i nakon bolesti onaj neki kompleks vitamina za povrat teka... ali nekako nemam dojam niti tu nečeg specijalnog - kod nje oporavak ide uvijek slično... ne jede, pa onda kad se oporavi ždere par dana, bez obzira čime ja nju filam od tih vitamina. O koliko osjetljivom djetetu se radi samo info da je tek nedavno imala svjou prvu virozu, što sam sva razniježena zabilježila kao veliki milestone (inače je sve uglavnom završavalo kao par tjedana nećemo ipak antibiotik nego futranje vitaminima, izolacija od kolektiva, onda ipak antibiotik jer kašalj/grlobolja predugo traje, bris je ovakav-onakav). Neki major breakthrough je nama bio nakon što je astma proglašena pa je konačno dobila terapiju stalnu, a i vađenje mandula - opet, možda se sve to skupa poklopilo i s rastom. Ponosno prijavljujem naš nemali achievement - a to je da je 2 proljetno-ljetna mjeseca više-manje u kontinuitetu išla u vrtić. Brijem da je to jednostavno tako sad nadošlo, a pripomoglo i vađenje mandula i astma terapija.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

najbolje je rekao naš pedijatar,
    na moje pitanje što da dajem stalno bolesnom djetetu za imunitet,
    on je odgovorio mineralnu vodu, jeftinije je od svih pripravaka a djelovanje je isto.
    da sam ga barem poslušala, mogla sam skupiti dobru lovu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma da, to je stvarno i moje iskustvo... ovaj tekući C više je kao neki placebo za mene, tako da ziher ima svak svoj placebo za postići "napravila sam sve", vjerojatno ću i njega maknut i ostat na... vodi iz pipe i terapiji koju su mi dr-ovi prepisali, a pripravci - ciao.

A kod baš stalno bolesnog djeteta uglavnom iskoči u podolzi nešto malo konkretnije (tipa ove "astmice" prolazne, recidivirajuće upale uha ili grla pa se to operativno hendla).

Ovi drugi dođu k sebi sami od sebe, nevezano za pripravke.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.07.2012. at 19:52

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

oh, hvala vam na tolikim iskustvima

Slažem se s ina33 da je danas zapravo mnogo toga više-manje nekakav placebo (ne mislim samo na lijekove nego i na kupi-kupi-konzumiraj-mijenjaj-novo-novo filozofiju života), ali ipak želim pokušati. Bez obzira je li to samo zbog savjesti.

Hvala, MalaRiba na savjetu, proguglat ću i još razmisliti i o tome s obzirom da mali još nema dvije godine.

Što se tiče homeopatije, probala sam neke kuglice u više navrata, ali moje je mišljenje da nekako cijeli život treba biti usmjeren prema tome, a ne samo kad zatreba, posegnuti za rješenjem.
    Ah.. Ovo je dobra tema i hvala vam svima na savjetima i iskustvima, sad sam ipak dobila neke nove ideje.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi smo puno toga probali, ali ono što nas je najduže držalo bez AB-a je sirup imunoglukan.
    pio ga je čitavu zimu i proljeće, i to 4 tjedna pije 2 tjedna pauza i tako od 12 do 4 mj.
    ove godine krećemo odmah u listopadu.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podizem!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam svojoj curi koja je prošle godine prvi put krenula u vrtić za jačanje imuniteta davala sirup immunoglukan i neke domaće pripravke sa đumbirom, kamilicom i limunom, raznorazne mišancije od voća i jogurta ili mlijeka i povrtno - voćni smootie od cikle, mrkve, naranče i jabuke.
    Sve to planiram dati dečku koji ove godine kreće po prvi puta u jaslice ( naravno, prilagođeno 15-to mjesečnoj bebi)

macaklinka? avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Htjela bih se osvrnuti na probiotike.

Kao prvo, osim što pomažu kod proljeva, neovisno o tome uzimaju li se antibiotici, oni doista mogu pojačati imunitet. Postoje znanstvena istraživanja koja to pokazuju.

Zatim, probiotik je jako širok pojam. Dakle, nije svejedno koje se bakterije unutra nalaze. A osim u medicinskim pripravcima, sasvim su legitimni oni u raznim jogurta.

Ima super članak o tome ovdje: http://www.parentingscience.com/prob...-for-kids.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •