Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: E-coli-neke nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Drage, imamo sad drugi problem.

BTW, uspjeli smo sa urinokulturom, hvala na savjetima, no sad je nalaz novi / stari problem.

Naime, nakon super uspješnih 18 mj. platnenih, bez ikakvih osipa, bakterija i upala, nama se sad već mjesec dana vuku Escherichia coli i Candida .
    Primijetili smo crvene točkice, izbočene koji nisu prolazili, iako smo ih pokušavali riješiti sa Bephantenom i zincovom kremom. Kako inače stavljamo samo Pavlovića i toplu vodicu, već je ovo za nas „lijek“. No, nije prolazilo, samo se pogoršavalo. Nakon par danas se spojilo i proširilo u jako crveni suhi osip, na pipi i sa strane, i malo na guzovima. Pedica je rekla kako je to vjerojatno neka bakterija, u urinokulturi je nađena Escherichia coli, ≥ 4 ≤5. Dala nam je Sinersul 10 dana i kremu Triderm za mazanje. Kroz 7-10 dana se povuklo skroz, i jedno 10-15 dana je bilo mir.

E onda je opet krenulo, crvene točkice koje su se rapidno množile i spajale. Sad sam bila pametnija, pa sam s njom otišla kod dr. Pustišek , dermatologica u Klaićevoj, jer sam se nadala da je Sinersul ubio E Coli. Ona je odmah rekla da je to Candida i napravila bris koji je to samo potvrdio. Dala nam je Imazol pastu 3x, ostalo Bephanten, te od te terapije to vidljivo prolazi.

Ipak smo ponovili Escherichiu, radi kontrole, jer je taman prošlo cca 3 tj. od terapije Sinersulom, no Escherichia coli je još tu . Sad je 10na4. Odmah zvala pedicu koja mi je rekla kako bi ipak sad trebalo napraviti detaljniju obradu prije terapije, pa nas je uputila na nefrologa.
    Tijekom Sinersula dam joj davala Probiotik, jogurte i popila je jedan sirup CranActin! Nažalost suhe brusnice nije htjela, iako sam joj ih nadobudno kupila.

E sad me već strah te glupe E coli, koliko je ona štetna, koliko sranje radi djetetu, i kako je se riješiti?
    Imate li možda nekog dobrog nefrologa za preporuku kojeg kojeg bi brzo mogli doći na red?
    Totalno sam u panici radi toga, tako mi je krivo što to ima? Odtud joj to i da li je opasno?

Hvala
    Posljednje uređivanje od Isabel : 04.03.2011. at 13:06

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

za nefrologa jedina preporuka od mene je dr.Cvitković u Heleni. u klaićevoj nismo bili a sa šalate ne bih nikog preporučila.
    ja ću ponovo preporučiti Uro Waxon homeopatski pripravak koji definitivno rješava esc.colli kod djece veće od godine dana. mi smo je riješili ZAUVIJEK, od početka 2007 se više nikad nije vratila nakon jedne kure!
    za osip i slično uvijek imam doma VIP probiotik, ja bih ga dala iznutra i izvana, isprobano je dobar. kura od najmanje bočice + ispiranje osipa u otopini istog. to preporuča i dr. C
    ja sam sebi pomogla kod gljivica sa Citrofitom, dosta se o njemu piše-extrakt sjemenki grejpa, izvrstan u borbi protiv gljivica, doma ga upotrebljavamo za dezinfekciju četkica za zube, za pranje poda, ja sam ga upotrebljavala umjesto intimnog sapuna i pila sam kuru. imaš upute koliko ga moraš razrijediti i kako ga doziraš.
    za oralno uzimanje ako dijete može progutati kapsulu kupiš u biljnoj apoteci prazne veganske kapsule i ukapaš u njih Citrofit jer je inače pregorak
    to su naša iskustva
    sretno

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prestrašno!!
    Pazite ovo: U Klaićevoj smo bili kod nefrologa, koji joj je na temelju 2 E coli nalaza, oko 10 na 4 dao 3 mj. Klavocina !! Ja sam ostala u šoku i jadva čekala da pobjegnemo od tamo. Strašno! I to na temelju ničega: niti joj napravio uzv ni pregled ni ti ništa- Oet smo na početku, tako da ne znamo je li sa mokračnim i bubrezima sve ok, ili možda ima reflux... Ma očaj! Još na izlasku nam je sestra u rukavicama savjetovala da odemo kod "jedne odlične doktorice Cvitković u Helenu, jer ona je radila kod njih bla, bla bla, pa ako imamo mogućnosti neka idemo...
    Uspjeli smo nabaviti Uro koji nam je savjetovala naša homeopatica i Maxi, i danas sam joj dala prvu, ali jedva. Ne znam kako ćemo svako jutro uspjeti, no nekako moramo jer nema nam druge.
    Da ipak odemo privatno na pregled i uzv? I čini mi se da zadnjih par dana manje piški, da su joj pelene puno manje mokre. Jel možda sad to ja subjektivno primjećujem ili bi moglo biti povezano sa ovim, ne znamc . Drugih simptoma nema, super je, vesela, zdrava. I to me totalno brine?

Gdje u Zagrebu mogu kupiti VIP Probiotik? Da li ga smijem davati curici od godinu i 8 mj., i to uz UroWaxom?

I kako da joj ga dajem?
    Ona nikako ne želi piti ljekove, uvijek se borimo, tek smo danas počeli sa Uro WAxom, naravno da nikako, ni milom ni silom neće progutati kapsulu, tako da sam joj danas, nakon 15 raznih pokušaja, na kraju otvorila kapsulu, sadržaj stavila na žlicu sa voćnom kašicom i dala joj. Jedva je progutala.
    Inaće se mora uzimati na tašte, tako da ne znam da li je ovosa kašicom ok, možda bolje razmutiti u malo vode pa ju nagovoriti da popije? Moramo ga uzimati barem 2 mj. kako ću sad još i Probiotik davati, kad se već sa ovim borimo??

Daj mi savjetujte kako da dajem Uro i kako Vip, da li ih smijem umutiti u malo vode pa dati da popije, da li smiju ići skupa ili odvojeno??
    Joj koma, sva sam luda od toga.

Hvala

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nakon svakakvih peripetija sa kirurzima i nefrologima, uputama za 3 mj. Klavocina i svačega, na zadnjem nalazu moje curice nije izolirana E. Coli, već samo više gem bakterija, no kaže doktorica da je to ok, i da je to vjerojatno bila malo kontaminirana vrećica. U urinu bakterije negativne, i nalaz također uredan .

Na uzv bubrega, samo radi kontrole, još čekamo termin, a mi smo na kraju uspjeli riješiti E Coli sa UroWaxom-om jedna kura, CranActinom dnevno i pijući puno tekučine. Nadam se toplo da se neće više vraćati.

jantara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vidim da je problem uspješno riješen , ali ipak ću napisati naše iskustvo sa e- coli.
    Dakla mojoj J kao bebi od 2 mjeseca je izolirana e- coli, 10 na 4, naravno da je pedica brže bolje dala antibiotik koji hm, beba od 2 mjeseca baš ne može i ne zna piti, i to je samo smanjilo problem ali ga nije riješilo.
    Na preporuku smo otišli do dr. Cvitković u Helenu, koja je btw nefrolog i odmah je uočila problem.
    Dakle, dijete je imalo sinehije malih labija, i na ovom forumu postoji tema o tome, a to je da su male usne na pišici u jednom dijelu spojene i tamo se zadržava mokraća što umnogome pogoduje razvoju e-coli, dapače, idealno im je stanište. To se riješava, zavisno o dobi djeteta, ili mehanički, ili hormonskom kremom.
    Mi smo probali i jedan i drugi način, svaki je bio uspješan.
    Ono što je mene iznenadilo, jest činjenica da su sinehije itekako "popularne" među ženskom djecom, a pedijatri, barem ova moja, su totalno neinformirani.
    Dakle samo je bio dovoljan jedan pogled nefrologa da uoči problem i riješi ga zato što je znala gdje treba gledati.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bravo!!!

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Savjeti i iskustva...Prije mjesec dana na gacicama moje trogodisnje kceri se pojavio iscjedak zelenkaste boje. I bas se poklopilo da smo bili kod dr. s upalom uha. Kci je dobila Klavocin 10 dana i preporuku dr. ukoliko se iscjedak ponovi da se vidimo.

I eto...iscjedakse ponovio. Nema temperature, pisa malo crvena, nema otezanog mokrenja i slicno. Odemo kod dr i ona radi bris vulve. Izolirana je e.coli. Za terapiju dobili sedam dana klavocina. Pitam da li je potrebno raditi kontrolu. Dr. veli da misli da ne treba. Totalno sam zbunjena. Zasto nismo radili nalaze urina, urinokulturu???? Zabrinjava me i činjenica sto nam je od pocetka godine to 5 doza antibiotika;(

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nitko?!

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moji su svi troje imali refluks, najmladi jos ima, svi troje imali zelenkasti iscjedak i izoliranu e.colli. ili klebsielu. na tvom mjestu bi svakako prekontrolirala urin jos najmanje jednom. nista ne boli i nije neki problem za napraviti, pogotovo što je to peta doza ab-a.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •