Ja sam sad već luda od svega. Moja N. nije dosada imala nikakvih problema niti sa osipima niti sa upalama, no evo, nakon 18 mj. platnenih pelena i prekrasne guze, prije mjesec i pol pojavio nam se neki čudni „osip“ koji nikako nije prolazio. Nakon 7 dana pokušaja raznim kremama otišli smo kod pedice koja nam je rekla da je to vjerojatno neka gljivica. Urinolultura, s kojom MUČIM muku, jer ju ne možemo uloviti po 7 dana, koju smo napokon dobili, pokazala je E coli više od 4 manje od 5. Pila je Silapen 7 dana i mazali ju Tridermom. Smirio se taj osip i kontrolu urinokulture nam je rekla za 3 tjedna. Nakon 10 dana dobrog stanja, ponovno su se počele pojavljivati crvene točkice, vrlo slično kao prošlu puta. Otišli smo kod dr. Pustišek u Klaićevu, koja je rekla da su vjerojatno opet gljivice, tj. Candida.
Napravila je bris i čekamo nalaze. U međuvremenu mažemo sa **Imazol masti (3x) i Bephantenom dok čekamo nalaz brisa. Sad pokušavamo ponovno uloviti urin za urinokulturu i tu ludim. Kako god zalijepim vrećicu, u njoj ništa ne stane. Mi se svako jutro u 5 dignemo, ja ju operem, dobro posušim i pažljivo zalijepim. Stavim ju u krevetić, i nastavi spavati. Ujutro čim se probudi, umjesto maženja u krevet odmah je idemo skinuti, no vrećica prazna, pelena puna . I tako iz dana u dan. Nemam više živaca i totalno sam nervozna jer nam treba 100 godina da skupimo, i onda još bar 4 dana za nalaz, a strah me svih tih bakterija, i trebamo nalaz što prije! Kako da ga uspijem skupiti? Jutro sam ju ostavila golu da trčkara, sterilizirala tutu, čašicu, posudicu i oboružala se time, no ni to nam nije uspjelo. Sjedila je na tuti 10 min, i čim se ustala, popiškila se po nogama.. Nikako još ne kuži što mora raditi na tuti i vc-u

Imate li mi savjeta kako prikupiti urin, a da bude jutarnji i da bude kompetentan za urinokulturu? Predložila mi je doktorica da joj kateterom izvadimo, što čak i ja bi, ali me strah da ju ne boli i da će biti luda od toga? Ne bi ju htjela dodatno mučiti, dok već vrećicu stavljamo nije sretna…
Da li možda olako shvaćamo tu njenu situaciju i kako da to sve ubrzam? Da li da odmah odemo i nefrologu i na uzv bubrega?

Molim savjete, help!!