Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Vipova prevara ili?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Vipova prevara ili?

Mama je nedavno dobila molbu, ne opomenu nego doslovno molbu da plati 2 računa koji uopče nisu na njenom broju. Cifre su 6000 i 5000 kuna i sve je to napravljeno u 2 dana, od 26.6. do 28.6. Naravno, odmah ih je zvala, otišla u centar, pokušavala shvatit o čemu se radi. Oni tvrde da je ona napravila novi ugovor iako nigdje nemaju njenu kopiju osobne, imaju, navodno br. osobne a kasnije su tvrdili i potpis. Ona je tražila da joj se pošalje ispis poziva i kopija ugovora. Dobila je, zasad, samo ispis poziva i svi pozivi su na isti broj koji smo provjerili i to je neki studio za uređenje doma. Broj je 060 i zvan je od ponoći na dalje i pozivi traju i po 2 sata.
    Ono što meni nije jasno je kako još uvijek nisu našli kopiju ugovora te kako na tom ispisu računica izgleda ovako:
    Broj koji je zvan je 060600032, trajanje 0,03 minute, i cijena tog poziva je 1,345 kn (?)
    Na kraju je iznos desetoznamenkasti broj (?)
    A ipak je račun 5000 kuna (?)

Ko je tu lud? Jeste čuli za takav slučaj?
    Posljednje uređivanje od koksy : 24.07.2012. at 11:59

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam dal da budem sretna il zabrinuta što nitko nema takvo iskustvo...
    Posljednje uređivanje od koksy : 24.07.2012. at 13:49

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nazovite društvo za zaštitu potrošača

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i probajte preskociti šalterušu simplex i doci do nekog sefa. uz nesto malo halabuke (tako bih ja)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    nazovite društvo za zaštitu potrošača
    Oni nas več dobro znaju, HEP je pokušao mami naplatit 35 000 kuna struje pa se mama njima obratila i nakraju dobili spor protiv HEP-a.
    Mama malo nema sreće...kao što vidite...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Strašno! Ja bih prijavila i Državnom inspektoratu, jer smrdi na nekakvu muljažu.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

smrdi na malo težu muljažu

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim, ili oni muljaju i lažu i pokušavaju naplatiti nešto što tvoja mama nije napravila ili je netko ukrao njezine podatke i krivotvorio potpis na nekom novom ugovoru. Kako god da bilo ima posla za Državni inspektorat a bome i za policiju.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Prije da je vlasnik tog 060 broja na prevaru uzeo brojeve pa sebi nabijao lovu na racun preko broja sa dodanom vrijednoscu, nego da VIP mulja. Meni se cini da je VIP skuzio sto se dogodilo, pa sad idu na foru ako prodje prodje, ujedno i stiteci zaposlenika koji je dozvolio novi ugovor bez osobne. Na tom navodnom ugovoru je i njegov potpis i broj zaposlenika, mozda to rade dogovorno.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Prije da je vlasnik tog 060 broja na prevaru uzeo brojeve pa sebi nabijao lovu na racun preko broja sa dodanom vrijednoscu, nego da VIP mulja. Meni se cini da je VIP skuzio sto se dogodilo, pa sad idu na foru ako prodje prodje, ujedno i stiteci zaposlenika koji je dozvolio novi ugovor bez osobne. Na tom navodnom ugovoru je i njegov potpis i broj zaposlenika, mozda to rade dogovorno.
    Pa to znači da Vip mulja, ako štite zaposlenika koji je bez osobne potpisao ugovor i znao šta radi...pa zar nije to kazneno djelo? Uglavnom, to treba prijaviti.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ja bi prijavila. Muljatori bezobrazni! I onda jos salju molbu da plati??? Nikad cula da neko salje molbe.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Oni nas več dobro znaju, HEP je pokušao mami naplatit 35 000 kuna struje pa se mama njima obratila i nakraju dobili spor protiv HEP-a.
    Mama malo nema sreće...kao što vidite...
    Možda tvoja mama previše sudjeluje u nagradnim igrama gdje ostavlja osobne podatke.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa prvo kad sam vidjela tu molbu rekla sam mami je je lažna jer zaista tako izgleda. A i uplatnice nemaju onaj barkod koji, kolko ja znam, svi Vipovi računi imaju. Mama je pokazala tu molbu u centru ali nisu porekli da su to oni poslali.
    Na policiju će ić sigurno, samo čeka da dobije te famozne kopije ugovora.
    Neide joj u prilog što je prije nekih mjesec dana izgubila novčanik ali je nađen kroz par sati. Tako da i tu postoji mogučnost da je netko ukrao podatke s osobne. Ali opet, valjda će se po potpisu vidjet da nije njen. Valjda postoji neki vještak koji to uspoređuje. Ili ne? Mislim, nije u igri malo novaca...
    Ovo što kaže Rivendell mi je prvo palo na pamet, pošto je zvan taj isti broj. A to što je "vlasnik" broja taj neki dizajn studio ne znači da je to stvarno takav studio jel...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda postoji neki vještak koji to uspoređuje. Ili ne?
    grafološki vještak

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jeste uspjeli rijesiti?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ako zapne, možda da kontaktiraš Potrošački kod?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste uspjeli rijesiti?
    Još ništa, još uvijek nije dobila kopije ugovora. Jedino smo primjetili da je prvi račun tj. molba poslana iz Krapine a drugi kao opomena iz Zagreba. Uz to je, navodno, napravljen trajni nalog na Privrednu banku a moja mama nikad tamo nije imala račun. Tako da će tjerat policijom da se sazna vlasnik računa.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i svakako obavijest HAKOM.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja vipu ništa nevirujen.loše iskustvo s njihovim internetom.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    ja vipu ništa nevirujen.loše iskustvo s njihovim internetom.
    Ma svi su .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •