the same with me, jako dobro dijete to majka ne rađa svaki dan

....ja se uopće ne mogu sjetit da m i je neko jelo na stolu išlo na živce al fakat nikad,ako mi neko jelo nije po volji brate moj malo smrljam i namažem margarina i pekmeza na kruh, za sve ima rješenje.
ja znam a sigurna sam i za
Beti da nesretna nisam bila, no way.
flopice, nasmija me s komentarima, ja sam stvarno prošla rat kao što većina nije (ne bih sad o tome ovdje razglabala -tipa spašavanje žive glave s 2 vrećice u rukama(od sveg što smo imali) i prelazak preko minskih polja usred kišne noći, nismo imali za jest ništa osim brašna, soli i šećera) al on mene nije slomio nego samo još više osnažio jer sam odlučial da me neće slomit. Na neke iz moje obitelji je djelovao potpuno suprotno, shrvao ih je,al mene no,no,jok.
Stvar je pogleda na život, msilim da jedan optimističan stav radi čuda, ja npr. u ratu nisam uopće razmišljala da smo nesretni (istinaBog bilo je dosadno jedno vrijeme) što smo zatočeni u gradu okruženi brdima s 3 različite vojske, nego sam razmišljala kako da se izbavimo i da smo sretni što smo ostali živi i sretni, i danas poludim kad mi netko kaže nema ništa jesti u hladnjaku a tamo brate birat može šta ja znam 2-3 stvari. ja od rata još više cijenim neke stvari, sitnice koje život znače.doduše to je bilo razdoblje ipak nakon mog puberteta sa 15-16godina.
Ja mislim da se ljudi rađaju s tom "lakoćom postojanja" i još odgoj pripomogne, nema puno takvih ljudi al ne znače da ne postoje

Vjerujem da bi i Beti kao i ja voljela svojoj djeci usadit taj osjećaj lakoće življenja (ja sa istinski trudim na suosjećanju, samopouzdanju i ovom o čemu pričam). i ne, sigurno to nisu lijepa sjećanja jer zanm da sam se u pubertetu dobro osjećala, spoznavala svijet oko sebe, svoje mogućnosti, svoju snagu volje da čovjek kad hoće i kad se trudi može svijet pokrenut, to mi je bil i ostala motivacija kroz cijelu srednju školi, poslije faks i dalje. Treba vjerovati,onda počneš isijavati takvu energiju, a zna se da pozitivna energija privlači pozitivno.