Stranica 13 od 14 PrviPrvi ... 311121314 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 697

Tema: Što ne valja/valja u vašem braku?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je trenutno situacija da je MM doma, a do nedavno sam bila ja i vjeruj mi draga žena ili muž koji je doma može biti sve samo ne ljenčina (ima ih i takvih), ali ovako generalizirati i prosuđivati u današnje vrijeme je meni strašno.
    Dok ja dođem s posla kući MM je pospremio stan, otišao u trgovinu, igrao se s djetetom, nahranio ju, presvukao po 3-4 puta, uspavao ju, skuhao ručak, dao mojoj bolesnoj mami da jede, došao na posao po mene, ne ručao već čeka da ja dođem s posla da zajedno ručamo. Sad nam dijete ide u vrtić jer on počinje raditi, ali dok je ona u vrtiću, on brusi vrata i prozore i farba ih jer nemamo love za nove.
    Iako je ovo nama bila kratkotrajna situacija od par mjeseci dok nije našao posao, vjeruj mi ja bih bila najsretnija da ne mora niti ići raditi već da može ostati s djetetom i apsolutno ne da nije ljenčina nego je vrijedan da ne može biti više i dok sam ja na poslu on se naradi ko konj i kad pročitam ovakvu rečenicu kosa mi se digne na glavi.
    Moj m također radi sve to što si nabrojala, tj. zajedno radimo uz 8 satno radno vrijeme. Obzirom da također od nedavno ima bolesnu mamu, svaki dan poslije posla trčimo k njoj. Trgovina se obavlja usput, kad se vraćamo s posla. Čišćenje i pospremanje obično vikendom, prek tjedna samo ručak, pranje suđa i veša i čišćenje kupaonice svako večer kad se zadnji okupa. Klince nikad nismo specijalno uspavljivali, dok su bili manji ja bi legla pored njih, malo bi popričali i oni su zaspali. Ne govorim ja ovdje o ekstremima, već o normalnom 8 -satnom radnom vremenu, uz koje se sasvim normalno mogu hendlat i 2 djece i kućanski poslovi. Pa u socijalizmu se skoro svi radili i to je bilo normalno. Kakvo ovo vrijeme dolazi? Još će ispasti da onaj tko radi 8 sati nije dobar roditelj kao onaj koji ne radi. Al nemam ja ništa protiv onih koji ne žele raditi, ako je to njihova odluka, neka ne rade, al itekako sam protiv da se za takve izdvaja iz proračuna. Ja se držim one stare: "Drug je Tito izdo nove vijesti - tko ne radi nedajte mu jesti"

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ana37 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se držim one stare: "Drug je Tito izdo nove vijesti - tko ne radi nedajte mu jesti"
    S brojkom od preko 300000 nezaposlenih, onih koji rade i ne primaju plaću... Možda bi to vrijedilo u Titovo vrijeme. Danas teško.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ma sve to u konclogore treba potrpati! samo kisik troše

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Gle Ana 37, okej je reći otvoreno svoje mišljenje, ali fer bi bilo da ne osuđuješ i ne vrijeđaš,
    to je kao da je tebi na temi o izlascima netko napisao da si nemajka jer preko tjedna radiš a preko vikenda djecu ostavljaš roditeljima da bi se zabavila i odmorila. Ne možeš nekoga osuđivati na bazi pretpostavki i predrasuda.
    Pa nek napišu, nemam ništa protiv takvog razmišljanja, al mislim da sam napisala da je to jednom u 1-2 mjeseca. Osim toga, ja sam i vikendom radila do unazad 2 godine. No to je bilo uglavnom od doma, klinci mi dolazili na instrukcije, dok su muž i djeca bili u drugoj sobi ili parku. Svjedno, moja djeca i ja mislimo da sam super majka. Najbolje mi je kad mi starija kćer napiše pismo gdje mi se zahvaljuje na svemu što sam učinila za nju, pa joj onda objasnim da je to moja dužnost i da će i ona tako.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    S brojkom od preko 300000 nezaposlenih, onih koji rade i ne primaju plaću... Možda bi to vrijedilo u Titovo vrijeme. Danas teško.
    Oni koji rade a ne primaju plaću su za neku drugu temu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ma svi mi krenemo lupati iz neke svoje osobne situacije, i sve je divno dok vidimo samo jednu stranu priče, radničku, neradničku, lijenu, vrijednu, bogatu, siromašnu, mušku, žensku... ali život je složeniji od toga. Ana37, ja ti samo mogu reći - super da ste zadovoljni, super da vam ide. No, sudovi i ocjene koje bacaš mogu samo zarolat oči nekome tko je vidio i probao i iskusio nešto drugo... Ne znaš što je drugog nagnalno na neku odluku... najgore mi je bilo kad sam u nekom zanosu napala neku ženu koja je bila kraj mene na plaži (igrala se djeca skupa), da kako može hraniti ne znam čim bebu. Žena mi je rekla - to dijete ima ne znam - tri godine, ali boluje od ne znam koje bolesti i nije napredovalo, malo je, sitno, nema kosu... i tak. Ne znaš koje sve situacije nagone žene da ne rade, ili rade,doje ili hrane, ne hrane... pa je možda bolje odstupit dva metra, nego napadat.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ana 37 - ja živim na selu, imam 3 djece, ne radim-na porodiljnom sam i bit ću, vjerojatno dok mi najmlađe dijete ne napuni 3 godine.
    Fakultetski sam obrazovana, radila sam , ali sam svojevoljno prestala raditi( mada sam bila zamjena i radila bi svega još 2 tjedna), plaća je bila super. Vjerojatno bi netko tko me ne poznaje rekao da sam lijena, ali moji najbliži znaju da sam prestala raditi zbog zdravlja svoje djece, kojima se stanje pogoršavalo kako sam ja duže radila (psihosomatski poremećaj). Možda dok budu veće, možda opet probam, ali ako opet bude ista priča- opet ću prestati. Ja imam tu mogućnost- muž radi i ima jako dobru plaću, tako da možemo preživjeti.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ma svi mi krenemo lupati iz neke svoje osobne situacije, i sve je divno dok vidimo samo jednu stranu priče, radničku, neradničku, lijenu, vrijednu, bogatu, siromašnu, mušku, žensku... ali život je složeniji od toga. Ana37, ja ti samo mogu reći - super da ste zadovoljni, super da vam ide. No, sudovi i ocjene koje bacaš mogu samo zarolat oči nekome tko je vidio i probao i iskusio nešto drugo... Ne znaš što je drugog nagnalno na neku odluku... najgore mi je bilo kad sam u nekom zanosu napala neku ženu koja je bila kraj mene na plaži (igrala se djeca skupa), da kako može hraniti ne znam čim bebu. Žena mi je rekla - to dijete ima ne znam - tri godine, ali boluje od ne znam koje bolesti i nije napredovalo, malo je, sitno, nema kosu... i tak. Ne znaš koje sve situacije nagone žene da ne rade, ili rade,doje ili hrane, ne hrane... pa je možda bolje odstupit dva metra, nego napadat.
    Slažem se, no ne napadam ja nikoga, samo kažem da meni sada iz ove perspektive nije jasno kad žena ili muž ne želi raditi a mogu. Naravno da ne osuđujem ljude bez posla, koji bi htjeli raditi a firma propala ili su proglašeni tehnološkim viškom...Znam o kojim pričam, poznajem ih nekoliko. Npr. moja susjeda koja pošalje klince meni poslije posla jer im uvijek dam čokolade i bombona. I jučer sam baš bila ljuta na nju, ne radi ništa, leži po cijeli dan žena od 35 godina, a njezinoj djeci ja već treći puta ovaj tjedan dajem za sladoled. Ne mogu ih izdvojiti, ako me traže moji, neću reći da sebi kupe a da ovi gledaju, pa dam za sve 4 * 8 kn. I ona je super majka, a ja nemajka?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj naniluc prvotno napisa Vidi poruku
    Ana 37 - ja živim na selu, imam 3 djece, ne radim-na porodiljnom sam i bit ću, vjerojatno dok mi najmlađe dijete ne napuni 3 godine.
    Fakultetski sam obrazovana, radila sam , ali sam svojevoljno prestala raditi( mada sam bila zamjena i radila bi svega još 2 tjedna), plaća je bila super. Vjerojatno bi netko tko me ne poznaje rekao da sam lijena, ali moji najbliži znaju da sam prestala raditi zbog zdravlja svoje djece, kojima se stanje pogoršavalo kako sam ja duže radila (psihosomatski poremećaj). Možda dok budu veće, možda opet probam, ali ako opet bude ista priča- opet ću prestati. Ja imam tu mogućnost- muž radi i ima jako dobru plaću, tako da možemo preživjeti.
    Tebi svaka čast i ja bi tako postupila na tvom mjestu. Zar opet moram ponavljati na koga se odnosio moj komentar.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moj m također radi sve to što si nabrojala, tj. zajedno radimo uz 8 satno radno vrijeme. Obzirom da također od nedavno ima bolesnu mamu, svaki dan poslije posla trčimo k njoj. Trgovina se obavlja usput, kad se vraćamo s posla. Čišćenje i pospremanje obično vikendom, prek tjedna samo ručak, pranje suđa i veša i čišćenje kupaonice svako večer kad se zadnji okupa. Klince nikad nismo specijalno uspavljivali, dok su bili manji ja bi legla pored njih, malo bi popričali i oni su zaspali. Ne govorim ja ovdje o ekstremima, već o normalnom 8 -satnom radnom vremenu, uz koje se sasvim normalno mogu hendlat i 2 djece i kućanski poslovi. Pa u socijalizmu se skoro svi radili i to je bilo normalno. Kakvo ovo vrijeme dolazi? Još će ispasti da onaj tko radi 8 sati nije dobar roditelj kao onaj koji ne radi. Al nemam ja ništa protiv onih koji ne žele raditi, ako je to njihova odluka, neka ne rade, al itekako sam protiv da se za takve izdvaja iz proračuna. Ja se držim one stare: "Drug je Tito izdo nove vijesti - tko ne radi nedajte mu jesti"
    Pa nije rad samo onaj za koji dobiješ isplatnu listu i plaću, ako je dobiješ!
    Nigdje nitko nije rekao da onaj tko radi nije dobar roditelj, pa evo ja radim i ne mislim da nisam dobar roditelj ( osim možda ponekad, Ifi će razumijeti ).
    Ali ove tvoje tvrdnje da je netko tko je kući ljenčina jednostavno nisu istina, a i ovo Titovo ne bih komentirala. Mislim svatko si organizira život prema svojim potrebama i željama, neki imaju tu mogućnost da jedan zarađuje dovoljno da drugi može birati hoće li istati kući ili ne i nazivati to ljenošću je nepošteno. Nekoga tako etiketirati a da nemaš uvid u njegovu životnu sitaciju nije lijepo. Naravno da ima onih koji ne žele raditi, kukaju i čekaju da im nešto padne s neba, ali to je sasvim dugi par cipela.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

samo kažem da meni sada iz ove perspektive nije jasno kad žena ili muž ne želi raditi a mogu...
    Tebi svaka čast i ja bi tako postupila na tvom mjestu.
    Dobro, jesam ja luda ili ja čitam kontradiktorne stavove u svakoj drugoj tvojoj izjavi? Pa daj se odluči. naniluc je rekla da je svojevoljno dala otkaz. Dakle, mogla je raditi, a nije više htjela. Prvo joj se čudiš, onda joj se diviš.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Surađujem neprestano sa seljacima, dobavljač sam raznih farmi. Znam točni kako što funkcionira i molim te nemoj mi pričati da sve ovisi o godini, tj. kakvo će biti vrijeme u 21. stoljeću. Pogledaj što su Izraelci napravili od pustinje, a neki dan prolazim Slavonijom, sve žuto i suho, al Baja ima John Deere i kukuruz i pšenicu (samo mjesec dana posla godišnje) i sjedi pred gostionom i j*** mate r jakovini jer neda poticaj....zato i kažem da zasuču rukave. Naravno da tu ne mislim na sve, nekima svaka čast.
    Inače, šogi ti je zakon, mislim da bi se nas dvije super slagale
    Inače MM i ja prije 2 godine zasadili 630 stabljika lješnjaka, na njivu koju smo jednim djelom nasljedili i još jedan dio kupili. Čitavo proljeće sam svaki fuckin dan orezivala, okopavala te sadnice, jer ne želim koristiti kemikalije, gojila, MM kosio. poticaja za sto sve smo dobili 2300,00 kn što nam nije pokrilo ni pola sadnica, a kamo li zemlju, gnojivo, kosilicu koju smo kupili. O sustavu navodnjavanja mogu samo sanjati, pa smo kantama zalijevali svaku sadnicu tokom ljeta. MM radi u tatinoj firmi (pola radnog vremena u jednoj koja se bavi prodajom građ.materijala pola u drugoj, pilani. Ja radim na pilani administraciju, materijalno, a po potrebi i vani sa svima slažem elemente. Ali ja sam kod KUĆE jer mi je pilana u dvorištu i plantaža na nekih 200 m od kuće, pa sam lijena i neorganizirana. To bi bilo isto da ja kažem za nekoga to je na terenu da samo putuje okolo i hladi jaja.... Svodi se na to.
    da ima ekstrema, ima. Ima lijenih seljaka, studenata, radnika... ali činjenica je da se svima bar nešto prizna, ali majci što je kući s djecom, ama baš ništa. Tih tema i postova smo napisali već milijun i uvijek je isto.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Opa miki, ova tema je krenula u dobrom pravcu.

Super, sviđa mi se)

ja i mm smo super sada, nit ga nešto viđam, niti baš komuniciramo, opet me uhvatila neka bolimeku faza. Kući sam stalno (ljenčarim, ane37), puna mi kapa svega trenutno. ne samo da nemam problema u braku, nego me nije ni briga za brak. Od sve ove silne djece, ne stignem se ni popišati ko čovjek..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku

Super, sviđa mi se)

ja i mm smo super sada, nit ga nešto viđam, niti baš komuniciramo, opet me uhvatila neka bolimeku faza. Kući sam stalno (ljenčarim, ane37), puna mi kapa svega trenutno. ne samo da nemam problema u braku, nego me nije ni briga za brak. Od sve ove silne djece, ne stignem se ni popišati ko čovjek..
    naravno da ti je super sada, upregnula si muža da radi a ti ljenčariš kući sa 4 djece. Za poželjeti

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

E draga Ane37, zaista je lijep život kad radiš od 7:30 do 16; trčiš doma i brineš se za djecu i kućanstvo, šetaš a oči ti se sklapaju, obavljaš kućanske poslove s mužem na rubu sna, istuširaš se u 1 ujutro i dižeš se drugi dan u 6:30 i čeka te novi radni dan. Svaki dan mi je divan, na rubu sloma. A ni MMu nije lakše. A radim. I imamo twinse od 8 mjeseci. I nisam lijena, a rado bih bila kada bi mi život to dopustio. Ali ne dopušta. Pa se samo pitam dokle će me tijelo slušat. Psiha je već u jagodama.
    Mislim da su tvoje opaske malo i rezultat ljubomore na mame koje su kući.
    Jer ja jesam ljubomorna na sve koje si mogu priuštit biti doma, uz djecu 24 sata na dan. Jer ja ne mogu. A bih da mogu.
    Ali opet, nikako mi ne pada na pamet vrijeđati ih i nazivati lijenčinama.
    Kako se lako osuđuju drugi, to je žalost živa

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    E draga Ane37, zaista je lijep život kad radiš od 7:30 do 16; trčiš doma i brineš se za djecu i kućanstvo, šetaš a oči ti se sklapaju, obavljaš kućanske poslove s mužem na rubu sna, istuširaš se u 1 ujutro i dižeš se drugi dan u 6:30 i čeka te novi radni dan. Svaki dan mi je divan, na rubu sloma. A ni MMu nije lakše. A radim. I imamo twinse od 8 mjeseci. I nisam lijena, a rado bih bila kada bi mi život to dopustio. Ali ne dopušta. Pa se samo pitam dokle će me tijelo slušat. Psiha je već u jagodama.
    Jer ja jesam ljubomorna na sve koje si mogu priuštit biti doma, uz djecu 24 sata na dan. Jer ja ne mogu. A bih da mogu.
    Naklon do poda

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

inače, lijenost je pokretač društvenog napretka. a ne rad. što sve ljudi nisu bili u stanju smisliti samo da bi im bilo lakše

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    inače, lijenost je pokretač društvenog napretka. a ne rad. što sve ljudi nisu bili u stanju smisliti samo da bi im bilo lakše

Istina. Slažem se.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ne samo da nemam problema u braku, nego me nije ni briga za brak. Od sve ove silne djece, ne stignem se ni popišati ko čovjek..
    Hahahaha, davno nisam čula nešto ovako dobro!
    Same here.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mda? Po tvom je drugačije razmišljanje bezobrazno. Nemam ja predrasuda, niti imam uvredljive stavove. Pazi, uvrdljiv stav!? Kako je to moguće da stav bude uvredljiv, ako nikoga ne ugrožava? Sigurno zato što nije u skladu s naukom KC. Ti ćeš me učit što je život
    Pa kaj se čudiš, nije pristojno smatrati parazitom onoga tko računa da teta otegne papke, pa da svojoj obitelji nešto priušti. Treba cijeniti žrtvu te osobe, znaš koliko mora biti strpljiva, a zamisli da teta poživi duže o očekivanog?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Super, sviđa mi se)

Trina, ma ti si zapravo ljenčina, kajs e sad tu pravdaš

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro, jesam ja luda ili ja čitam kontradiktorne stavove u svakoj drugoj tvojoj izjavi? Pa daj se odluči. naniluc je rekla da je svojevoljno dala otkaz. Dakle, mogla je raditi, a nije više htjela. Prvo joj se čudiš, onda joj se diviš.

Pa daj pročitaj njezin post s razumjevanjem. Žena ostavila posao zbog lošeg zdravlja djece,ne zbog toga što joj se neda raditi....gdje sam kontradiktorna?
    Vidim da se dosta ljenguza našlo prozvano mojim komentarima, jadne nemaju vremena pa vise na forumu cijeli dan, pa da ne odgovaram svakoj ovdje ću se nadovezati i na onu s pilanom i lješnjacima, kad se skine s foruma da prouči malo nove tehnologije navodnjavanja, nije preskupo,, a stvarno nema smisla da netko danas nosa kante, pa bar si crijevo nabavi.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kaj se čudiš, nije pristojno smatrati parazitom onoga tko računa da teta otegne papke, pa da svojoj obitelji nešto priušti. Treba cijeniti žrtvu te osobe, znaš koliko mora biti strpljiva, a zamisli da teta poživi duže o očekivanog?
    I za to postoji lijek, isprovociraš tetu, proglasiš je neuračunljivom i postaneš njezin skrbnik. Automatski preuzimaš svu njenu imovinu, a nju zbrineš u ludaru.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja potpisujem, svaka čast na postu!!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa daj pročitaj njezin post s razumjevanjem. Žena ostavila posao zbog lošeg zdravlja djece,ne zbog toga što joj se neda raditi....gdje sam kontradiktorna?
    Vidim da se dosta ljenguza našlo prozvano mojim komentarima, jadne nemaju vremena pa vise na forumu cijeli dan, pa da ne odgovaram svakoj ovdje ću se nadovezati i na onu s pilanom i lješnjacima, kad se skine s foruma da prouči malo nove tehnologije navodnjavanja, nije preskupo,, a stvarno nema smisla da netko danas nosa kante, pa bar si crijevo nabavi.
    Aha, a ti sad kao ne vrijeđaš!? Sram te može biti!!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ne nisam ljubomorna, jer sam mogla ostati doma da sam htjela. Al jednostavno ne želim tako živjeti, baš želim raditi. Dobro možda bih drugačije razmišljala da sam nezadovoljna na poslu. I ja ne govorim o onima kojima muž dobro zarađuje, već o onima koje traže socijalnu pomoć, razne doplatke, besplatno ovo i ono. Iako je i to diskutabilno, nedavno sretnem poznanicu, plače jer ne radi, ima dvoje djece, živi u stanu od muževih roditelja, a on klipan od skoro 50 našao ljubavnicu. Prije je imala hvalospjeve o svom mužu, direktoru, koji je super zarađivao dok je ona čamila doma. Djeca imaju već oko 15 godina, ne fermaju je jer im je već dosadna s kukanjem.....

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, a ti sad kao ne vrijeđaš!? Sram te može biti!!
    I tebe, ljenguzo

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prijavljena si moderatorima i da se mene pita banirala bih te s foruma!
    Ti sebe dižeš u nebesa? Srami se! Neodgojena si i drska!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ana37, dobro nam došla na Forum.
    Možda ne bi bilo loše da se pokušaš uskladiti, komunikacijom i načinom, sa ostalim članicama.
    Nije lijepo upasti i rugati se, pa pomalo i vrijeđati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ana37, dobro nam došla na Forum.
    Možda ne bi bilo loše da se pokušaš uskladiti, komunikacijom i načinom, sa ostalim članicama.
    Nije lijepo upasti i rugati se, pa pomalo i vrijeđati.
    Za to apri treba vremena, vidiš da ja ni nakon 8g nisam skroz asimilirana. Za neke jednostavno nema spasa, nikako da prestanu razmišljati svojom glavom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da si nam barem ti u Vladi, pa di bi nam bio kraj.... ti i Čačić rame uz rame

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za to apri treba vremena, vidiš da ja ni nakon 8g nisam skroz asimilirana. Za neke jednostavno nema spasa, nikako da prestanu razmišljati svojom glavom
    eto, sad i ti vrijeđaš

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Istina, necu vise kvariti ovu temu cinicnim komentarima

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Istina, necu vise kvariti ovu temu cinicnim komentarima
    Ni ja, a u ponedjeljak dajem otkaz da se bolje uklapam

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Super, sviđa mi se)

ha ha trina osvježenje kao i uvijek, nekad samu sebe pitam što me drži na ovom forumu, a onda me ovakvi iskreni komentari o životu podsjete što.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ni ja, a u ponedjeljak dajem otkaz da se bolje uklapam
    voljela bih znati, na koje dijelu ovoga foruma si "ubrala" da su forumašice nezaposlene žene ili dokone kućanice?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

voljela bih znati, na koje dijelu ovoga foruma si "ubrala" da su forumašice nezaposlene žene ili dokone kućanice?
    Gdje piše da sam to "ubrala" ili rekla tim riječima kako navodiš?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene si recimo prozvala ljenguzom...Kako si ti to molim te lijepo zaključila?
    I svadili smo se po forumu i svašta nešto, ali ti si vrhunac!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Osim toga citirala sam post forumašice koja nema baš previše, al neće raditi, već čeka da odapne teta s ušteđevinom. I svi me napali, kao da je to nešto sasvim normalno. Uostalom i ja imam tetu, koja nema djece a živi na moru, al nikad mi nije palo napamet da bi meni nešto ostavila.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Mene si recimo prozvala ljenguzom...Kako si ti to molim te lijepo zaključila?
    I svadili smo se po forumu i svašta nešto, ali ti si vrhunac!
    Pa to sam ti napisala od milja, a ti odmah ko tužibaba reza

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gdje piše da sam to "ubrala" ili rekla tim riječima kako navodiš?
    moguće da sam krivo shvatila budući da nisam sve pročitala, ali napisati "idem dati otkaz kako bih se uklopila", navodi me na to da misliš da ćeš se uklopiti samo ako budeš - kućanica.

ja bih, ako može, prekinula ova prepucavanja.
    mislim da smo dovoljno zrele da dalje nastavimo kako dolikuje našim godinama

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Opet moram priznati da si zakon.

Ali, što više razmišljam, manje mi je do smijeha.
    Jer - istina živa je da je čovjek izumio čuda da bi si olakšao život; meni je opet neobjašnjivo zašto onda život nije lakši? Kako su naše bake bez vešmašine, bez suđerice, sušilice, bez jednokratnih pelena i uložaka...i još su teško radile na polju i sa stokom...i još su uvijek bile dobre volje i puno se smijale...i kažu svi da se oko braka treba truditi svakodnevno...i to su činile jer nije onda bilo razvoda...kako su to sve stigle???

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ljiljana - moja baka koja je prala veš na mrežnici (nakon što bi susjed razbio sjekirom led) nije bila dobre volje ni 50 godina nakon što se sjećala svoje mladosti. svaki put bi stisnula šaku (bila je sitna ženica od, možda 150cm najviše) i rekla: "nikad više neću u led ugaziti! nobelovu nagradu treba dobiti onaj koji je izmislio vešmašinu".
    nešto drugo sam htjela napisati: o zaposlenim i nezaposlenim ženama.
    ljetos sam slučajno otišla na kavu sa suradnicima kolege kojeg sam mijenjala i čula bizaran razgovor dvojice mlađih inženjera. obadvojica su se žalile da im žene ne kuhaju, ne peglaju košulje i ne seksaju se s njima. prva je svaku večer radila od doma, a druga je bila domaćica koju je opsjeo forum (nisam se sjetila pitati da li rodin forum). obadvije su djecu slale u vrtić, a vikendom baki i obadvije su bile debeloguze ljene krave koje su se zapustile i prigovaraju (nezaposlena je trošila njegove novce a zaposlena i svoje i njegove novce na gluposti)
    nisam odolila i predložila sam im da počnu živjeti njih dvojica zajedno zajedno bez svojih krava-pomislili su da se šalim.
    nadam se da ću taj razgovor uskoro zaboraviti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ljetos sam slučajno otišla na kavu sa suradnicima kolege kojeg sam mijenjala i čula bizaran razgovor dvojice mlađih inženjera. obadvojica su se žalile da im žene ne kuhaju, ne peglaju košulje i ne seksaju se s njima.
    Taman sam htjela pitati - ako ne kuhaju i ne peglaju, onda mi nema logike da se ne seksaju (jer nisu umorne)....a onda sam pročitala ostatak posta...ni ja ne bih s takvim mužem imala volje za seks. Nije čudo da žena traži izlaz u forumu. Stvarno mi je nepojmljivo da mladi i obrazovani ljudi mogu tako drsko klevetati svoje supruge.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Milana prvotno napisa Vidi poruku

Da si nam barem ti u Vladi, pa di bi nam bio kraj.... ti i Čačić rame uz rame
    istina, a i mogli bismo odmah uzgajati kolače, da se ne gnjavimo s pšenicom i kruhom.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku

Jer - istina živa je da je čovjek izumio čuda da bi si olakšao život; meni je opet neobjašnjivo zašto onda život nije lakši? Kako su naše bake bez vešmašine, bez suđerice, sušilice, bez jednokratnih pelena i uložaka...i još su teško radile na polju i sa stokom...i još su uvijek bile dobre volje i puno se smijale...i kažu svi da se oko braka treba truditi svakodnevno...i to su činile jer nije onda bilo razvoda...kako su to sve stigle???
    Nemoj idealizirati prošlost! Svega je bilo, kao i sad. Nekom je bilo do smijeha, nekom bome i nije. Kako je moja baka preživjela, ne znam. Jadna žena! Više muke u jednom životu nego na cijelom ovom forumu...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamitz pa zašto da sečudimo muškarcima kad žene to očito misle jedna za drugu. Sit gladnom ne vjeruje. MM je imao neke slične primisli, sve gaj prošlo kad je bio tjedan dana sam s klincima, a ja izvan Zg. Odmah mu je postalo jasno što ja to radim cijeli dan. Da ga je netko pitao da li stigne peglat mislim da bi dobio peglu u glavu
    Posljednje uređivanje od pikula : 07.09.2012. at 22:03

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

To što sam napisala nije nikakva osuda, već iznošenje stava. A to koliko sam postova napisala na forumu je nebitno za ovu temu.
    pa ja mislim da si ih ti napisala jaaaako puno...samo pod nekim drugim nickom....

Mda? Po tvom je drugačije razmišljanje bezobrazno. Nemam ja predrasuda, niti imam uvredljive stavove. Pazi, uvrdljiv stav!? Kako je to moguće da stav bude uvredljiv, ako nikoga ne ugrožava? Sigurno zato što nije u skladu s naukom KC. Ti ćeš me učit što je život
    kako si to brzo skuzila da je pikula vjernica? na ovoj temi sigurno nisi....i ne u par dana....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da i mene je plahnulo da se odnekud znamo, ali vi'š vi'š ovo mi je dalo misliti

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku

Nekad su se ljudi presvlačili 1 x tjedno i imali 2 vrste obleke; jedna za tijekom tjedna i druga za crkvu...sukladno tome i veš se prao 1 x tjedno, ponedjeljkom. Živjelo se u zajednicama s više generacija i svatko je preuzimao dio posla na sebe, nije sve, kao u današnje doba, dočekalo umornu ženu nakon 10-satnog radnog dana.

Da ne spominjem da su djeca bila kuš i već od 4. ili 5. godine postajali radna snaga; čuvali jedni druge, radili u vrtu, polju, s blagom...osim hrane i tu i tamo nešto odjeće (koja se uglavnom šivala i nasljeđivala) nisu bila veliki trošak.

Ne padaju mi na pamet sada svi detalji, ali život je bio potpuno drugačiji, ne bih procjenjivala lakši ili teži, ali u svakom slučaju sporiji i s manje stresa...pa i onda nisu ni blizu svi bili dobre volje i puno se smijali...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •