Pokazuje rezultate 1 do 50 od 697

Tema: Što ne valja/valja u vašem braku?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ina opet te moram potpisati u dijelu posta koji govori o prihvaćanju/ trvenju tip osobnosti
    sve donedavno ja sam bila uvjerena da sam trvenje tip i to onaj glasni
    međutim odnedavno sam priznala sama sebi da me manje bole živci kad trvem onako smireno, potiho
    čak neke stvari i prihvaćam i pri tome mi ne nastaje čir
    što je za mene jako čudno
    mislim da možda tek otkrivam svoju pravu narav, a ovo prije je bio usvojeni obrazac

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ina opet te moram potpisati u dijelu posta koji govori o prihvaćanju/ trvenju tip osobnosti
    sve donedavno ja sam bila uvjerena da sam trvenje tip i to onaj glasni
    međutim odnedavno sam priznala sama sebi da me manje bole živci kad trvem onako smireno, potiho
    čak neke stvari i prihvaćam i pri tome mi ne nastaje čir
    što je za mene jako čudno
    mislim da možda tek otkrivam svoju pravu narav, a ovo prije je bio usvojeni obrazac
    Ma, sve je to i promjenjivo, ljudi se mijenjaju, i muževi, i žene - pa je možda neki mladalački impuls borit se, neki mudriji prihvatit... a najmudriji je nekako skužit koji si ti (trenutno, nema ništa loše u promjeni stava) đir i ponašat se sukladno tome. Ja sam trenutno đir da me manje "košta" svakodnevna borba, mučanje bi me izjelo, i tim cost-benefitima vjerojatno bi mi bilo jednostavnije "vratit muža mami ili nekoj drugoj".. ako mi je "ništkorist" (mogu se sama prehranit, a pomoć "kupit" - da Mercator nosi, da majstori buše - no pun intended), nego prihvatit... and he knows it. To je zasad... omjer "snaga/ljubavi" kod nas, a i ja sam takva persona..., nisam baš preveć' giving đir, osim možda prema djetetu, iako bi me prijatelji drugačije možda opisali - ali drugo je prijatelji (neobavezno), a drugo je kućno carstvo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.07.2012. at 11:04

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je koma, zene, jer citam vase postove i u opisima tih vasih muzeva ja vidim dosta - sebe
    ovako kad citas sa strane, izgleda dosta lose
    dusa mi je ko glaspapir

jedino u svoju obranu mogu reci da sam ja uvijek bila ista, nisam mu prodala macka u vreci

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    jedino u svoju obranu mogu reci da sam ja uvijek bila ista, nisam mu prodala macka u vreci
    Jedino to ziher misle svi ovdje opisani muški, a ženske ziher misle (u početku) - u globalu štima, već ćemo razradit nijanse... to jest, ko zna kako to ko percipira, niko ziher ne ulazi svjesno u brak (barem većina) s time... sad ću ga/je zeznut ili pretvaram se dok ne potpiše.

I štima to, dok se ne optereti dnevna logistika, na koji god način - brojem djece, nemanjem para, nemanjem vremena, i raznoraznim kombinacijama toga. Pa se opet dođe u idiličnije stanje rastom djece - vidim to okolo po parovima, dolazi neka druga zaljubljenost nakon što prođu djeca-izazovi (barem u većoj mjeri, konkretno, kad su u višim razredima srednje).

Razrada detalja razvoda... nije mi to freakovski . Raspad brakova je naša reala, svaki 4.-ti ono u ZG-u ili?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku

Negdje sam čula da kod mnogih problemi u braku nastaju zato što muškarci vjeruju da se žena (djevojka) koju su oženili neće promijeniti, a

žene vjeruju da će se taj mladić s vremenom promijeniti.

Dogodi se sasvim drugo.

Žena se mijenja, sazrijeva, i to očekuje od njega, također zrelost, odgovornost, a on suprotno - gdje je moja Zvončica? Nisam oženio Babarogu.

To su, naravno, uopćavanja, ali negdje se mogu primijeniti, palo mi je na pamet čitajući o ovim "dječarcima".

(mm to, srećom, nije, na nekim područjima pokaže se tupavo muško, ali ne na ključnim, nezrelost bi me izbezumila)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Negdje sam čula da kod mnogih problemi u braku nastaju zato što muškarci vjeruju da se žena (djevojka) koju su oženili neće promijeniti, a

žene vjeruju da će se taj mladić s vremenom promijeniti.

Dogodi se sasvim drugo.

Žena se mijenja, sazrijeva, i to očekuje od njega, također zrelost, odgovornost, a on suprotno - gdje je moja Zvončica? Nisam oženio Babarogu.

To su, naravno, uopćavanja, ali negdje se mogu primijeniti, palo mi je na pamet čitajući o ovim "dječarcima".

(mm to, srećom, nije, na nekim područjima pokaže se tupavo muško, ali ne na ključnim, nezrelost bi me izbezumila)
    Ajme, ovo je, u stvari, skroz dobro. Pa onda oženi novu Zvončicu, dok se i ona ne pretvori u Babarogu (kad ga skuži kakav je kad je stani-pani). To je moguće jer je muškima šira baza potencijalnih partnera, kad su u godinama, nego ženskima.

Svi se mi ziher mijenjamo, koliko-toliko, ništa nije statično. To je i dobro, ako gledaš iz perspektive ovog topica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •