Moje laicko misljenje je da kad dojis djete malo papa malo samo onako cica a kad dajes bocicu ono sve iskapi u vecini slucajeva i tako se prejede i mislim da je skroz drugacije dojenje od bocice. Mislim da se u sustini u vecini slucajeva suvisno zamaramo (mi pojedini kao ja npr ) da znas tocno koliko je djete pojelo jer to je bio moj najveci problem.

Mislim da psiha majke u tome igra vrlo veliku ulogu. Kad das bocicu ides za tim da je djete pojede a kad djete doji ono je zadovoljno a mozda je u nekom obroku pojelo 80 ml a u nekom 160ml ali je zadovoljno i sa jednim i sa drugim. Ako je djete sretno i zdravo i sve je ono ok mislim da se mame moraju opustiti i ne razmisljati o tome aa koliko je sada pojelo i ostale gluposti. Ja sam kao i ti Stray kupila vagu digitalnu i po nekad mi je dolazilo da je razbijem od zid jer nema sanse da djete stalno dobija odredjenu kilazu. Mislim ono jedan tjedan je dobilo malo vise pa ga ti izvagas drugi tjedan a ono malo manje ali ti si vec u tom trenutku zaboravila na recimo 150gr ekstra od proslog tjedna i vec taj drugi slabiji tjedan mislis aj nema dovoljno mlijeka i brines se a bez razloga.

Nisam mislila samo na tebe Stray nego opcenito
Usput ispricavam se mama savjetnicama na upadanju