Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Mjerenje duzine trudova

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno Mjerenje duzine trudova

Kako mi se blizi termin poroda tako mi se javila jedna nedoumica koja u kljucnom trenutku moze biti vazna. Naime, kako se mjeri duzina trudova?
    1) od pocetka kontrakcije do kraja kontrakcije
    2) kontrakcija + pauza (do pocetka sljedece)
    3) razmak izmedju dvije kontrakcije (pauza)?

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mjeri se razmak između dva truda, ne dužina samog truda... Znači bitna je dužina i pravilnost razmaka između kontrakcija.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Znaci kad su mi razmaci izmedju trudova na cca 5 min krecem u bolnicu? Nije bitno koliko minuta traje sami trud?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bitno je i koliko traju, ako te nesto samo štreca u pravilnim razmacima, vjerojano nisu konkretni trudovi.

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a gle, individualno je s kojim razmakom krenuti u rodilište... ja kad sam skužila trudove i da su u pravilnim razmacima, to je bilo svakih 15 min. za pola sata sam bila na 5 min. za idućih pola sata sam bila na 1-2 min.

neke žene imaju trudove po cijeli dan, a nekima od početka do kraja treba par sati... u mom slučaju: 4-5 sati od kad sam skužila trudove do poroda...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Kako mi se blizi termin poroda tako mi se javila jedna nedoumica koja u kljucnom trenutku moze biti vazna. Naime, kako se mjeri duzina trudova?
    1) od pocetka kontrakcije do kraja kontrakcije
    2) kontrakcija + pauza (do pocetka sljedece)
    3) razmak izmedju dvije kontrakcije (pauza)?
    Točan odgovor je br 2. Znači od početka prve kontrakcije do početka slijedeće.

No, ako si kao ja, nećeš imati što brojati, 4 puta je to bilo satima toliko da boli, zanemarivo, a onda odjednom-punom snagom, sa gotovo zanemarivim razmacima. A tada više nema vremena za nikamo. Ako već nisi tamo.

Nema pravila. Svaka od nas smo drugačije. Može puknuti vodenjak prije nego osjetiš bolove. Možda imaš visok prag za bol i prvih par sati nećeš ni skužiti. Jer, nije to kao u filmovima-odjednom.

Znat ćeš što učiniti, vjeruj svom instinktu. ( ali i poslušaj pratnju, ako je zabrinut za tebe i bebu, kreni ranije).
    Ali, gledanje na sat nije nešto što bi trebalo biti bitno kod odluke. Vidjet ćeš se kako se osjećaš. Bitno je da bebu čuješ da se miče, da je voda bistra ako pukne doma, da nema krvarenja, da ti se ne vrti.

Ako nešto nije kako treba-juriš u rodilište. Bolje je biti tamo prerano, nego prekasno. No, to je samo moj savjet.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 24.07.2012. at 18:01

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Cure, hvala vam svima na odgovorima i savjetima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •