Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: pavlovićeva vs. dječja zaštitna

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno pavlovićeva vs. dječja zaštitna

Ja od Luninog rođenja koristim Pavlovićevu i zadovoljna sam. Sad ima u DM-u za kupit i ona neka dječja zaštitna krema, bar mislim da se tak zove. Bijela sa crvenim slovima.
    Sigurno netko koristi tu kremu. Kak ste zadovoljne? Usporedbe sa Pavlovićevom?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ti je to sve isto

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je ista stvar.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ak misliš na Sudocrem, ja ga se više ne odričem!!! 125ml nekih 34i nešto kn naručim internetom direkt od dobavljača, dođe za 2 dana a traje mi evo cca 2 mjeseca. Vrlo malo ga se nanosi a služi i za neke druge stvari osim dječjih guza. Uglavnom od nas: :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa jel isti sastav ko Pavloviceva?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam mislila da misliš na onu JGL, ili kako se zove, a ta je mislim ista stvar kao i Pavlovićeva (mi smo dobili malu tu kremu u paketu u rodilištu), a kaj je Sudocrem, nikad čula, kaj tog ima kod nas?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jgl je isto što i Pavlovićeva a Sudocrem nešto drugo i po sastavu i po upotrebi. Može i za osipe, ekceme, upale, dekubitus, opekline, ranice, akne, ozebline... i njegu naravno. Onak je gust i bijel poput cinkove paste ali se lakše razmazuje. Proizvode ga Irci a i u UK mislim da uglavnom to koriste. Neću reklamirat dobavljača jer ni oni nisu anđeli što se kršenja koda tiče, ali krema mi je sve naj, naj. Ima i po ljekarnama ali znate dobro kakvi su oni s cijenama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jučer sam u dm-u naletila na 'originalnu pavlovićevu kremu' - jugoslavenski proizvod, laboratorij dr. pavlović
    e sad, je l' to izvorna i najbolja 'pavlovićeva' ili ...?
    kupila sam, probala; ima onaj ružni miris, meni miriše na ljepilo, dosta je masna, masnija od ovih iz ljekarne ...

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj daisy2005 prvotno napisa
    ja sam mislila da misliš na onu JGL, ili kako se zove, a ta je mislim ista stvar kao i Pavlovićeva (mi smo dobili malu tu kremu u paketu u rodilištu), a kaj je Sudocrem, nikad čula, kaj tog ima kod nas?
    mi smo u paketu dobili malu Sudocrem kremicu. rodilište u Splitu

još je nisam koristila jer je, osim za njegu, i za opekline, ozebline..... pa ju čuvam 8)

a sa JGL kremicom (onom žutom) mažem bebici lice i super je!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    jučer sam u dm-u naletila na 'originalnu pavlovićevu kremu' - jugoslavenski proizvod, laboratorij dr. pavlović
    kupila sam, probala; ima onaj ružni miris, meni miriše na ljepilo, dosta je masna, masnija od ovih iz ljekarne ...
    U kojem DM-u? Jel ima roza naljepnicu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dm u sigetu
    ima roza poklopac i naljepnicu (sa zelenim slovima)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja dobila nedavno tu Sudocrem. Meni baš i nije nekaj - nemrem ju nikak razmazat, a imam feeling da i nekak osuši kožu (za razliku od pavlovićeve)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako je jugoslavenski proizvod bacaj - istekao rok trajanja.

Smrdi na karbofix, ali to ti je originalni miris badema....i super je.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dakle, prava stvar
    super, thnx

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja koristim sudocream i ta krema mi je zakon! ali ja to koristim za osipe, ojedine, kad se guza zacrveni i sl.
    cini mi se da je za svakodnevnu upotrebu to ipak preagresivno. za svakodnevnu upotrebu za guzu koristimo biofarmovu pavlovicevu.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi koristimo JGL (isto je bila u paketu sa sudocreamom) i za sada smo zadovoljni. Ima je u ljekarnama i DM-u. Sudocream čuvamo za druge stvari, a ne za guzu

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    Sudocream čuvamo za druge stvari, a ne za guzu
    Za kaj?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sudocrem je krema za rane, ekceme, pristice, opekotine i sl. (i u te svrhe je zaista cudotvorna). za guzu se koristi samo u slucaju pelenskog osipa, ali ne ovako za svaki dan

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Thx za informaciju!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam čula da neke apoteke imaju jeftiniju pavlovićku... razlog? nisu stavljeni svi (skupi) sastojci... dobro je i na to obratiti pažnju.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kod Sudocrema i je caka da se stavi vrlo malo i dobro razmaže. Mi prvi mjesec stukli jednu Pavlovićevu iz ljekarne i fuj. Guza masna i stalno crvena. Odonda samo Sudo svaki dan i nije nam preagresivna. Sad je guza "ko dječja guza"! A sister mi ima šogoricu s dva klinca u UK i oni klince samo Sudocremom mažu. Uostalom, najbolje pogledajte njihovu oriđinale stranicu pa odlučite sami. Naša iskustva su takva, što ne mora značiti da će i drugima odgovarati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam čula od žene koja radi u Biofarmu da je njihova Baby krema (ima je u Dm-u) sa plavo-rozim crtama rađena po recepturi za Pavlovićevu, samo kaj je malo oplemenjena ugodnijim mirisom. Zna li tko šta o tom? Mi ju koristimo već 8 mj. i nikad nismo imali osip, upalu i sl.[/b]

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni je najbolja krema koju mi napravi mamina frendica (koja je radila prije u Petrovoj). kupim ženi sastojke za 50 kn i ona napravi količinski toliko da jedno 7-8 puta napunim onu kutijicu JGL kreme. I nikad nikakava reakcija,fenomenalna je.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moje prvo dijete imalo je svaku moguću mirisnu kremicu koja je tada postojala. Moje drugo, imalo je manje toga, ali treće.....nije imalo ništa. Njemu sam guzu mazala običnim maslinovim uljem, ako ga nisam imala, onda najobičnije jestivo suncokretovo i nikad, nikad niti jednu točkicu, ni osip, ni ojedine, ma ništa. Svakom bih sada to preporučila.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sunac prvotno napisa
    Kod Sudocrema i je caka da se stavi vrlo malo i dobro razmaže. Mi prvi mjesec stukli jednu Pavlovićevu iz ljekarne i fuj. Guza masna i stalno crvena. Odonda samo Sudo svaki dan i nije nam preagresivna. Sad je guza "ko dječja guza"! A sister mi ima šogoricu s dva klinca u UK i oni klince samo Sudocremom mažu. Uostalom, najbolje pogledajte njihovu oriđinale stranicu pa odlučite sami. Naša iskustva su takva, što ne mora značiti da će i drugima odgovarati.
    pa ja sam zivjela u uk i tako sam i saznala za sudocrem. znam da je neki upotrebljavaju svakodnevno, ali ona nije predvidjena za svakodnevno mazanje guze, lijepo pise na kutiji namjena i zato sam napisala da je to preagresivno. naravno za "osjetljive" guze, ocito se moze pokazati potreba i za svakodnevnom upotrebom kao sto si ti napisala.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Original Pavlovićka? ne postoji. to su sve masne kreme s varijacijama malo više vazelina, neke lanolina, neke vode-varijacije na temu-stari apotekarski recept- ima grozan miris jer se ne dodavaju nikakva eterična ulja za poboljsanje mirisa (jer se ne preporucuju upotrebljavati kod beba,toksični za jetru). Razlika izmedju biofarmove,dm-ove i onih neuglednih apotekarskih-ove prve imaju samo dodan neki konzervans da bi mogle duze stajati u trgovini,apotekarska bez konzervansa drzi se u frizideru 6 mjeseci

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nama JGL nije pasao, pojavljivale se male crvene tockice. A apotekarske pavloviceve-problem sto svaka apoteka radi svoju pa moras pamtiti gdje is kupio onu koja je bila ok. Neke na bazi maslinovog (odbacili, ne pase nam), neke na bademovom ulju. Pa kako koja. Jucer bila u DM u Dubravi-prodali sve orginalne. Jos cu traziti. Mene ta zanima jer nam je najbolja jedna koju kupimo u BiH,a radi se u Beogradu. Ima rozu etiketu, bijela je i cudno mirise (mozda na ljepilo) pa se nadam da je to ta ista.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam doma nekakvu pavlovicevu. Kao iz neke splitske apoteke. Pise na njoj da sadrzi acidi borici, lanolin, bademovo ulje i vazelin. I da je bez mirisa, konzervansa i boje. Ali, sjecam se kad mi je prijateljica jednom donosila pavlovicevu iz Srbije, ta krema je imala skroz drugaciji miris. Bas ko ljepilo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Mene ta zanima jer nam je najbolja jedna koju kupimo u BiH,a radi se u Beogradu. Ima rozu etiketu, bijela je i cudno mirise (mozda na ljepilo) pa se nadam da je to ta ista.
    tanjads, to ti je ta
    ima je po dm-ovima, ima u sigetu
    ako hoćeš / ako ti je frka, kupim ti pa ti nekak dostavim već

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to šta smrdi ko karbon ljepilo vam je bademova voda.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Mene ta zanima jer nam je najbolja jedna koju kupimo u BiH,a radi se u Beogradu. Ima rozu etiketu, bijela je i cudno mirise (mozda na ljepilo) pa se nadam da je to ta ista.
    tanjads, to ti je ta
    ima je po dm-ovima, ima u sigetu
    ako hoćeš / ako ti je frka, kupim ti pa ti nekak dostavim već
    Hvala, ali zaleticu se sad do Sigeta i kupiti. Ionako nemamo (Filip i ja) pametnijeg posla.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da sam prije vidjela, mogle smo popit kavu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tihana2003 prvotno napisa
    Ja sam čula od žene koja radi u Biofarmu da je njihova Baby krema (ima je u Dm-u) sa plavo-rozim crtama rađena po recepturi za Pavlovićevu, samo kaj je malo oplemenjena ugodnijim mirisom. Zna li tko šta o tom? Mi ju koristimo već 8 mj. i nikad nismo imali osip, upalu i sl.[/b]
    8) Nama je ta Biofarmova SUPER! A i stvarno super miriše (onak po vaniliji).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da sam prije vidjela, mogle smo popit kavu
    Ma nasla sam je vec na putu-u DM-u na Maksimirskoj.
    Drugi put.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi imamo Biofarmovu i baš super miriši. No, guzu ne mažemo ni sa čime, jedino ju dobro operem kod svakog presvlačenja i ne držim bebača predugo u jednoj peleni. Namažem ga malo jedino po noći kad ga ne presvlačim. Ne previše, jer onda pelena dobro ne upija. Nikad crvenila ni bilo čega!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure il sam ja luda il corava...al gdje ima za kupit ta pavloviceva krema?

stalno cujem za to, kao najbolja je...
    za sta sluzi? stalno citam da bebu ne treba nicim mazati :?

ajde malo vi iskusne mame pomozite nama buducima...

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Imaš je u DM-u. Mi guzu mažemo kod svakog presvlačenja, peremo je jedanput ujutro i kupanje navečer, nikad se nije niti malo zacrvenila, premda eto kažu da ne treba mazati. Koristimo JGL i budući da sam zadovoljna trenutno je ne mislim mijenjati.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi koristimo pavlovićevu i super nam je! 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi probali:
    1. Pavlovićeva krema: iz Yu, roza poklopac, jaki miris
    meni OK, sviđao se miris koji bi neki rekli prejak

2. Dječja mast JGL (jadran galenski labaratorij): sasvim bijela sa malo crvenog na etiketi
    isto OK

3. mast smiješana u apoteci u ulici F.la Guardie, preko puta Domusa, Rijeka.
    ta mi je najbolja, masna i napravi dobar film iako sam tanko namazala pa štiti pregibe i guzu

4. Sudocrem: mali reklamni uzorak, siva kutijica
    nije za svaki dan, ja sam time mazala prištiće po licu kad je imala mjesec dana, ili stavim ako joj se zacrveni u kojem pregibiću. meni isto ok, ali samo za ovako nešto, ne za stalno,
    za to se može koristiti i dječja pasta od jgl

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Probali smo sve i svašta ali smo već dugo vjerni samo " Originalnoj Pavlovićevoj masti", rozi poklopac. U DM-u cca 25 kn. Najbolje se razmazuje, ima malo intenzivniji miris po bademu ali N. nikad nije imala problema s pelenskim osipom.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da napomenem da mažemo njome samo guzu 1-2 puta dnevno.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi koristimo onu iz mješanu ljekarne: dječja mast ili Čelićeva krema.
    a probali smo i JLG i Bioframovu, koje su nam sasvim ok, ali ova je najjeftinija, a super je.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi isto koristimo originalnu Pavlovićevu iz DM-a,a probala sam i našu kopiju od JGL ali nije mi tako dobra.Puno mi see lošije razmazuje.Nismo nikad imali osip ni išta slično!

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja primjetih da je JGL nešto mekša,razmazljivija i bolje upijajuća od Pavlovićeve iz Dm-a pa je sad radje kupim nego Pavlovićku. S njom mažem i ruke (i bolje su nego od ijedne kreme za ruke) a znam namazati i lice i ne ostane onako masno kao sa Pavlovićevom.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

e sad sam sva zbunjena :?

prvo pomislih da niste vidjele topik o originalnoj Pavlovićevoj masti koja se pojavila u DMu: acidi borici u Pavlovićevoj masti

a onda vidim
    a mi se mjesecima mazali s tim
    Postano: čet vel 08, 2007 8:08 pm.

Pa ne kužim niš.

Kejt, Zorana, vi ste na ovaj topik zaboravile ili mislite da je u redu koristiti bornu kiselinu?

Evo vam mišljenja o acidi borici i s portala plivazdravlje:

"76. U Njemackoj nisam mogla dobiti u ljekarni Acidi Borici, niti Chloramphenicol mast, jer vise tamo nisu odobreni jer su po rijecima ljekarnika stetni. Mozete mi objasniti stetnost i zasto su u Hrvatskoj onda jos uvijek u prodaji

Acidi borici mast niti u Hrvatskoj nije službeno registrirana, ali se još uvijek u nekim ljekarnama može kupiti. Naime pripravci s bornom kiselinom (masti , oblozi) više se ne preporučuju za upotrebu kod kožnih promjena zbog eventualne toksičnosti koju su u nekim slučajevima izazivali. Još prije 15 godina pripravci borne kiseline naširoko su se koristili kod raznih kožnih promjena, ali nove kliničke studije pokazale su da to može biti i štetno pa se u mnogim zemljama više ne mogu nabaviti a uskoro će tako biti i u Hrvatskoj. Chloramphenicol također je bio antibiotik u širokoj upotrebi , ali s godinama pokazalo se da postoje brojne neželjene pojave toga lijeka pa je sada u Hrvatskoj registrirana samo mast za oči i to samo kod specifičnih oblika infekcije oka.

05.02.2002. Pliva zdravlje"

Prije nekoliko dana gledah u DMu i bila mi je drago da te Originalne Pavlovićeve (iz Beograda) nije bilo na polici. Već sam se poveselila da su je povukli s tržišta.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U jaslice opet nosim Niveinu Intensiv-Creme (sa cink-oksidom, ona u limenoj kutiji). Doma trenutno kombiniramo od JGL zaštitnu kremu - onu u ogromoj kutiji od 0,5L i Bepanthen mast, opet ona velika tuba od 100 mL. Kod nas je 100kn. Mi zadnju kupili u Sloveniji. Čini mi se da smo je platili oko 10eura.

Bit svih tih zaštitnih masti je da se NE mažu u debelom sloju, ko marmelada.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    U jaslice opet nosim Niveinu Intensiv-Creme (sa cink-oksidom, ona u limenoj kutiji). Doma trenutno kombiniramo od JGL zaštitnu kremu - onu u ogromoj kutiji od 0,5L i Bepanthen mast, opet ona velika tuba od 100 mL. Kod nas je 100kn. Mi zadnju kupili u Sloveniji. Čini mi se da smo je platili oko 10eura.

Bit svih tih zaštitnih masti je da se NE mažu u debelom sloju, ko marmelada.
    kreme s cink oksidom NISU za svakodnevnu upotrebu, jer isušuju kožu, a potoje i razno-razne indicije da je cink oksid jednako loš kao i borna kiselina...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ah pa da, metal je, a metale nećemo!
    evo što kaže npr. dr. Sears o tim kremama sa cink-oksidom: DIAPER CREAMS. Kaže i da ne odgovara svakoj bebi ista krema, da treba isprobavati razne kreme, eh.

Koju bi ti magriz svakodnevno koristila? Koju da odnesem u jaslice da odgovara većini djece?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ta mi je još najbolja...i za gljivice supeeeeeeer :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi iz bih naručujemu pavlovićku. beolabovu. ni acidi borici, ni cinka. vazelin i gorki badem. krema mrak 300mi 35kn. guza za 5

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •