Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: pavlovićeva vs. dječja zaštitna

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    ah pa da, metal je, a metale nećemo!
    evo što kaže npr. dr. Sears o tim kremama sa cink-oksidom: DIAPER CREAMS. Kaže i da ne odgovara svakoj bebi ista krema, da treba isprobavati razne kreme, eh.

Koju bi ti magriz svakodnevno koristila? Koju da odnesem u jaslice da odgovara većini djece?
    nije stvar u metalu, nego u spoju koji isušuje...
    a dr. Sears priča o pelenskom osipu...

ja za F koristim tzv. pavlovićevu koju mi radi frendica u bolničkoj ljekarni... nema borne kis. nego redest. voda, lanolin i vazelin... koristim ju skoro kod svakog previjanja, skroz tanko namazano samo oko čmara i guza nam je savršena...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    kreme s cink oksidom NISU za svakodnevnu upotrebu, jer isušuju kožu, a potoje i razno-razne indicije da je cink oksid jednako loš kao i borna kiselina...
    ovo me baš zanimalo...

pavlovićeva mast... mi ko da je i nemamo, dobi crvene točkice...
    pa sada koristimo austrijski Penaten koji također imaju u sebi cink oksid!

Uglavnom, uopće je ne mažem s kremicom, a ako ima malo crvenila stavim tanki sloj Penatena i to je štiti dugoročno, npr. 1 tjedan...

:/ šta ja znam!

a šta mislite o puderima?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puderi su iznimno opasni zbog mogućnosti da ih beba udahne.
    ja ne znam nikoga tko koristi puder

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da, to je! nekad su se često koristili... u davnine...

ma mi imamo problema s E.Coli, a neki austrijski liječnici su kao rekli se te bakterije uz kreme lako uspnu do pipi, jer su E.Coli pokretljive, pa je krema kao zacementiran put :/ i kao da je zbog toga bolji puder... :/

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Koristimo JGL i super smo zadovoljni. Koristili smo i Pavlovicevu, bila je skroz dobra, ali ova mi je nekako mazivija i ugodnijeg mirisa.

Onaj Biofarmova ima puno vise sastojaka, parfem, alkohol, a tvrda je za poludit, nerazmaziva i sa sitnim grudicama. Ne znam, mozda smo naletili na staru, iako je datum OK.

Sudocrem i ostale sa cink oksidom koristimo samo kad se malo koza zacrveni (dosad nikad na guzi, ali se znalo dogoditi u pregibima) i super pomazu.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi od Karlinog rođenja koristimo originalnu Pavlovićevu mast (iz dm-a) i super smo zadovoljni. Nikad nije bilo nikakvog crvenila ni bubuljica..
    Jednom smo za promjenu namazali JGL-om (dobili u paketu Sretna beba u rodilištu) i guza se osula...
    Od tad smo na našoj pavlovićevoj.. znam za bornu vodu.. vidjela sam i da se raspravlja na forumu..ali isto tako mislim da se oko nekih stvari malo pretjeruje

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •