Danas bili kod psihologa!!

Uglavnom, prvo smo oboje bili u uredu i imali zajednički razgovor koji je trajao oko 1 sat. Onda sam ja išla rješavati testove, a suprug je imao individualni razgovor.

ZAJEDNIČKI RAZGOVOR
Pitala je dali smo odlučili do koje godine želimo dijete i većinom je ona pričala o negativnom aspektu posvojenja... Što bi bilo kad bi bilo, pa neke primjere iz njihove prakse, pa i o dobrim stranama posvojenja, o udomiteljstvu......

TESTOVI
Kao da rješavate neki test u časopisima, ništa teško niti komplicirano, dapače vrlo zanimljivo. Prvi dio ima 114 pitanja, 3 ponuđena odgovora, ja sam instinktivno i jakooo brzo odgovarala tako da sam s tim dijelom bila gotova za 30 minuta..
Drugi dio je uglavnom pitanja o braku, kako se slažete i seksualno, odnos općenito, Zatim mali test inteligencije, Onda ima test gdje je pitanje zašto želiš imati djete i ponuđeno je otprlike 50 tvrdnji gdje odgovaraš od 0-5, s tim da je 0 da se u potpunosti ne slažeš s tvrdnjom, a 5 da se u potpunosti slažeš... I najgori koji mi je bio je da imaš npr. zaokruži koja te riječ opisuje: ozlojođen ili sramežljiv, nagao ili društven, srdačan ili napet, sklon pustolovinama ili povučen.... ..... I tako jedno 10-tak zadaćića... Uglavnom sam ozlojođena ...
Zaključak: testovi su super lagani, jednostavno odgovaraš o tome kakav si, pogrešnog odgovora nema. Radnica kaže da netko te testove piše 4 sata, dok nekom drugom treba sat, sve zavisi kako odgovaraš, ali msilim da ne treba razbijati glavu nego jednostavno iskreno odgovarati..

INDIVIDUALNI RAZGOVOR
Budući da je suprug odgovorio na večinu pitanja mene nije pretjerano mučila . Uglavnom, pitanja poput zašto želimo posvojiti, tko je potakao tu temu, kako se slažemo, kako bih opisala supruga, kako mislim da bi suprug opisao mene kad je sa svojim dečkima na kavi, kako mislim odgajati dijete, koje smo vjere, idemo li u Crkvu, kako je obitelj prihvatila našu ideju o posvojenju, zatim mi da neki primjer npr. dobijemo dijete od 3 godine i ono u 4 godini počne pokazivati neki oblik agresije, kako bih ja to riješila, kako se slažemo s daljnjom obitelji, hobiji bez supruga/supruge, slobodno vrije, raspodjela kućanskih poslova, kako riješavamo eventualne sukobe, gdje ljetujemo, što volimo, što ne volimo, kako nam izgleda dan, imamo li sve zajedniče prijatelje ili imamo i nekoga tko je samo "naš" prijatelj.....

Eto cure, to je uglavnom to. Obrada završena, sad čekamo papir o podobnosti pa krećemo dalje

Javim se