-
Prirast tezine kod iskljucivo dojene bebe
Pedijatar mi je na godisnjem pa da ga ne cimam svako malo, pls pomagajte.
Moja beba je rodjena s 3100, pri otpustu je imala 2900, u 4 tjedna dobila kilu i pol, dakle:
1. rodjena 3100 g
2. 4 dana starosti 2900 g
3. 4 tjedna (mjesec dana) - 4400 g
4. 8 tjedana (2 mjeseca) - 5400 g
5. 3 mjeseca cca 6000 g
6. I sada skoro 4 mjeseca (fali par dana) samo cca 6300 g
Zadnja dva vaganja su na kucnoj digitalnoj vagi. Dakle mala
odstupanja moguca.
Ono sto me muci je da ima stolicu svakih 5-6 dana, muci se jako, katkad dam
glic cepic... stolica joj je posve sluzava i to me brine ful, nervozna je jako i onda se muci sa sisanjem ono bi ne bi, pa potegne pa pusti pa plac. Soor imali i rijesili.
Slini neprestano, ruke u ustima konstantno.
Na izgled je super i imam dojam da je fino popunjena i da lijepo raste. Ali svejedno me muci mali prirast u kombinaciji sa sluzavim i neucestalim stolicama. Radim li nesto krivo? Trebam li izbaciti nesto iz svoje prehrane? Ima cca 6 podoja u 24 sata, nekad i 9, a izmedju dosa onih povuci potegni i zaspricaj me cijelu...
-
Prirast je ok, na početku veći, pa postepeno smanjenje (gdje bi stigli kad bi svaki mjesec dobivali kilu
)
Bebe nakon 3-4 mj počnu dobivati dosta manje na težini što se nama može učiniti malo, ali treba gledati ukupnu brojku.
ovdje je tabela u kojoj piše koliko se očekuje mjesečno.
Ako voliš tabele i brojke, mrvicu je ispod zelene linije.
Kakvo je stanje sa pelenema što se pišanja tiče?
Stolica može biti sluzava zbog više razloga.
je li se što promjenilo u načinu/trajanju sisanja?
Uzimaš li ti kakve lijekove ili dodatke prehrani?
Piješ li neki čaj/sok?
Daješ li bebi išta osim mlijeka?
-
Osoblje foruma
sluz je obicno od prehlade. inace prirast je super, poduplala je tezinu sa 4 mjeseca (moji dvoje od troje sa godinu dana). a ni sadasnji prirast nije los, nece vise dobivati tako puno kao dosad.
osim problema s kakanjem (za koje uvijek preporucam koketiranje s bespelenstvom, tj. drzanje u pozi u kljucnim trenucima) kako ti inace izgleda, ako je ok ja ne bi previse brinula. trpanje ruku u usta je normalno.
-
Vili isto kaka svakih 4-5 dana, a na dan kakanja se pokaka obično 3 puta a barem jedna stolica od toga je sluzava. Sve drugo je ok, ima 3 mjeseca i 7 kg tako da po tome ne bih povezivala neredovito kakanje, sluzavu stolicu i prirast težine.
Koliko je dugačka?
-
-
-
Htjela sam rec da sam sad pomislila da je sluz od rojazola.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma