Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Zar je dosao kraj dojenju !!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Zar je dosao kraj dojenju !!!!

upravo smo dosli od pedijatrice i ona nam kaze da moramo uvest jedan obrok ad da malo dobiva na tezini....ima 3 mj i 5060....prosli tjedan je imao 5030 a rodio se sa 3300...joj jako sam tuzna jer sam mastla kako do 6.mj necu nista drugo mu davat.... znam da je to jedan obrok ali znam kamo to vodi

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja starija se rodila sa 3070 i sa 6 mjeseci je imala jedva 6 kg. Tako da ne znam zašto je ovo sa 3 mjeseca premalo.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 30.07.2012. at 10:47 Razlog: poredak rijeci u recenici

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

cubana jesu i tebi savjetovali da das ad?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bembola, ti vidis svoje djete non stop. vidis kakvo je stanje s pelenama (broj popiskenih i pokakanih pelena), ti vidis stanje koze svog djeteta, ti vidis zadovoljstvo svog djeteta.
    ako je sve po PS-u onda mozda ti grami i nisu presudni za uvodjenje AD.
    moj savjet je da nazoves SOS i kad te savjetnice sve lijepo ispitaju i kad das odgovore na njihova pitanja, mozda onda da sjedens i jo s jednom promislis o uvodjenju dohrane.
    ovako s podatcima koje si sama gore u prvom postu navela, tesko da ti mozemo pomoci.

i ovdje stavljam nek se nadje:
    Sve mame koje imaju problema, pitanja ili nedoumica oko dojenja slobodno nas mogu nazvati na ove telefone:
    01 61 77 520 i 091 22 77 220.
    Na telefon možete zvati svaki dan:
    radnim danom od 15 do 21 h,

vikendom i blagdanom od 9 do 21 h.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bembola sa koliko je beba otpuštena iz porodilišta?
    kako se tebi čini dete?
    da li beba ima dovoljan broj popišanih i pokakanih pelena?

pedijatrica je dala savet a na tebi je da li ćeš da ga prihvatiš ili ne
    zašto ne nazoveš Rodin SOS telefon za dojenje? savetnice će ti najbolje pomoći

na žalost, nemaju svi pedijatri kvalitetno znanje o dojenju i ishrani dece. zato proveri i na drugoj strani, plus tvoj utisak o detetu i možda dođeš do toga da ad nije potrebno.

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

SOS telefon cu svakako nazvat samo cekam 15 sati a neznam u zadnje vrjeme je jako grintav cak i na dojci izgleda nezadovoljno

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bembola, nisam savjetnica, samo malo da te utješim

Moja cura je prvi mjesec dobila svega 200gr, pa je nadoknadila kasnije. Djeca imaju različit tempo.
    Najbitnije je da ga dojiš kad god zatraži i da ne daješ vodu ili čaj.

I obavezno se javi savjetnicama, sretno!

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Draga ne brini.Moja je isto dobila svega 380 grama u prvih mj.dana.Poslije je sve nadoknadila,i nisam se dala smest sa savjetima o AD.I dalje joj nudim cicku kao i kad se rodila,svako malo.Naravno bez čaja i vode.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni 2800 g u tri mjeseca zvuci super. A zasto ste ga vagali dva tjedna zaredom?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bembola prvotno napisa Vidi poruku
    upravo smo dosli od pedijatrice i ona nam kaze da moramo uvest jedan obrok ad da malo dobiva na tezini....ima 3 mj i 5060....prosli tjedan je imao 5030 a rodio se sa 3300...joj jako sam tuzna jer sam mastla kako do 6.mj necu nista drugo mu davat.... znam da je to jedan obrok ali znam kamo to vodi
    Ako i budes dodavala jedan obrok adatiranog (ili svojeg, ako se uspijevas izdojiti), to uopce ne mora biti kraj dojenja jer ima jako puno nacina na koje djetetu mozes dodati dohranu, a da ono i dalje sise iskljucivo na dojci.

Ali, prije takve odluke, ima masa nacina da ti se pomogne ili utvrdi treba li vam uopce pomoc. Molim te, za pocetak, odgovori ovdje na donja pitanja i svakako nazovi SOS (i pripremi se na ta pitanja na SOS telefonu):
    Bebac ima tocno 3 mjeseca i 5060g?
    Kolika je bila otpusna tezina (rodio se s 3300g)?
    Koliko puta dnevno dojis i koliko ima mokrih pelena dnevno?
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 30.07.2012. at 12:47

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko sam ja upucena dojene bebe ne dobivaju na tezini stalno jednako. I nije frka dok ne gubi na tezini. Osobno ne bih uvodila AD zbog sanse da razvije alergiju i drugih rizika, prije konzultacija s pedijatrom koji zna nesto o dojenju. No 1 obrok ad nije kraj dojenju, bar ne odmah, no moze biti uvod problemima. Moja beba je do neki dan imala po 5 podoja i stagnirala, sad pojacala na 9 i sve je buckastija. To sve moze biti normalno. No odluka je na tebi. Bit ce dobro sve

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bembola, pričekaj s odlukom, mjerenje u razmaku od samo tjedan dana nije baš pouzdano. Stanje je alarmantno tek ako beba gubi na težini, a na osnovu ovog mjerenja samo tako uvesti dohranu mi se čini malo prenagljen savjet. Na tvom mjestu rekla bih otvoreno pedijatrici da ne mislim još davati ad ali da želim ponovo vaganje za tjedan dana. I za tih tjedan dana neće se ništa dogoditi. Dijete je moglo biti vagano prvi put s punim želucem a ovaj put nakon obavljene nužde, baš zato se djeca u pravilu ne važu češće nego u razmaku od mjesec dana, osim u iznimnim slučajevima.

Ukupan prirast kad se zbroji ne čini se loš, ako sam dobro zbrojila nije kako kaže Jadranka 2800 nego 1760 - a koliko znam prosjek za prvi mjesec je oko 700 grama, a idućih mjeseci svaki mjesec malo manje - ovaj prirast bi mogao biti negdje u prosjeku ili eventualno malo manji ali u granicama normale.

Pokušaj odgovoriti na pitanja koje su ti postavile BusyBee i vissnja, nazovi savjetnice, malo češće stavljaj dijete na dojku i traži ponovno vaganje kroz neki kraći period.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

takodjer uzmi u obzir da kod vaganja beba moze imati punu pelenu i pun zeludac i praznu pelenu i prazan zeludac. ako si skepticna, vagaj se doma i uvjeri se. stanes sa njom na vagu i bez nje.
    no, poucena iskustvom s prvom, vage su totalno nemjerodavne. ti znas koliko napreduje jer je ti drzis, ti je gledas, ti vidis koliko je narasla u duzinu, koliko joj je glavica narasla.
    pedica uopce ne spominje duzinu. a vrucine su i moguce je da beba vise pije bego sto jede. i moja stagnira y zadnje vrijeme, cak je i strajk prosla.
    ppslusaj savjet cira i sebe. ne budi tuzna. vage su zlo.

sori, s mobitela tipkam.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ja se samo drzim one "bitno da ne gubi". A i vaganje svako malo nije pametno, vazes dijete jednom u 3-4 tjedna i gledas ukupni dobitak. Treba gledat da beba nije dehidrirana (suh jezik, uvucena fontanela, place bez suza).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja ni jedna u toj dobi nije plakala sa suzama. mislim da je starija skoro imala god. dana kas su joj potekle suze.
    znakovi su pelene, jezik, fontanela, koza, opce stanje.

Početno

zašto prekinuti dojenje, nastavi ujutro i navečer ,
    ma ja bih na tvom mjestu nastavila dojiti, i samo dojiti i vidjela rezultat za jedno mjesec dana,
    a i da daš povremeno adaptirano mljeko uvjek se možeš vratiti dojenju , moja rođakinja prvo malo dojila, pa na flašu, ponovo prešli na sisu samo i još uvjek uspješno doje a prošlo godinu dana

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

curke samo da vam zahvalim puuuno..nisam stigla prije.Zvala sam SOS telefon i sve smo rjesile moguce je i da od stresa sve to tako krenulo naopako al evo masiramo se stavljamo tople obloge...ad necu davat a pedijatrici cu rec da sam davala ko je sisa kad nezna reci pametan i pravi savjet

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Super, bembola baš sam se pitala kako ti ide.

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

a bilo je ok do sad sad opet gura nece dojku,navlaci je....citam da je moguce i zato sta imam menstruaciju...joj nadam se da ce sto prije proci...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bembola, moj je za vrijeme menstruacije uvijek bio cudno dojio, cak i povracao. Vrlo moguce da mu se malo okus promjeni.
    Moj je isto bio mrvica kao tvoj. U trecem mjesecu dobio je 300 grama. S tim da je to sto je na pocetku malo dobivao, ustvari jos koliko toliko ok u odnosu na kasnije. Jedino je prva dva mjeseca dobio po tablici, ostalo uvijek ispod najnize granice. Al to je takvo dijete, malo je posisao i njemu dosta. Ponovno uvaljivanje sise izazvalo bi mu otpor, jednostavno nece pa nece... Ja bi na tvom mjestu nastavila samo dojiti, pa vidi na sljedecem vaganju sto ce biti. Bebe rastu periodicno, mozda ce to biti mali bucko, a mozda ce biti mrsavko... Ne brini, nije nista to alarmantno jos.. Zubici?

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pa moguce je da su zubici jako slini u zadnje vrijeme iako mi se cini rano jos nema 3 mj (sad ce za koji dan)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja je nessto prije 3mj. pocela sliniti, gurat sake u usta, biti nervozna na dojci, cuclala palac i onda je uslijedio strajk od 5 dana, kvrhge, izdajanje... sad se vracamo na staro, ne place i ne pristekava se i odstekava 100 puta u podoju, ne vristi na pokusaj davanja sise, dapace danas nije ni jednom zaplakala i odbila, ima sve vise podoja u danu. citam tu po topicima i sve ove nase bebe koje su ovih dana napunile 3mj. prolaze jako slican period.

drzite se!
    Posljednje uređivanje od leonisa : 31.07.2012. at 22:57

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ot: a to pristekavanje i odstekavanje 100 puta u podoju... Horor dok traje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

bembola, kako ste?

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

evo super smo sad papa ko veliki vise mi ne odbija dojku he he sad je ceesto i bas gusta mali prasac
    ad ne dajem iako je pedijatrica rekla da dajem,ja sam zadovoljna s njim pa sad cemo vidjet na sljedecem vaganju sta ce rec.....joj najlakse je rec dajte mu ad

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja isto mislim da ne moraš davati ad, izgleda da ste prevladali fazu. Kad ide opet na vaganje?

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

a tek u 9.mj idemo na vaganje,ma necu se uopce zamarat s time ja vidim da on ima biusinu,podbradak i "šlaufiće" pa to je ja mislim ok....

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kuzim brigu jer iako i sama u teoriji znam sve i imam poprilicno dojilackog staza, opet se pitam. Drago mi je sto nisi uvela AD. moja curka se muci sa stolicom pa se potajno veselim dohrani i nadam se da ce se tad sve izregulirati. Izdrzat cemo i onda kad budemo citali ove teme - osjecat cemo fijuuuu olaksanje
    Tako sam neki dan citala koje sam probleme imala s prvom curicom :majkomila:
    A sve na kraju bilo okej, dojile uspjesno godinama...
    :hug:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •