Pokazuje rezultate 1 do 50 od 326

Tema: život u Kanadi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mlada.majka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    sigurno da su nista, al bar su pocetak.
    mlada majka, da li ste pogledali koliko dodje rentanje stana tamo di sad planirate ostici. da li racunate ne polog (obicno su to 2-3 stanarine, koje dobijete natrag ukoliko je kad odlazite iz stana sve OK)?
    Pa naravno da sam pogledala,tj. frend koji je tamo isao je vidjet sta trenutno ima i koje su cjene...znaci prosjecan jednosoban stan,naravno ne u samom montrealu nego u predgrađju je 255$,,dvosoban stan 300$,dvije stanarine se placaju unaprjed,potpisuje se ugovor na godinu dana,tako da te najmodavac nemoze istjerat iz stana kad mu se digne,ali ti uvjek mozes odustat kad hoces,11mj placas stanarinu zadnji mj ne jer si jednu dao unaprjed,al ako odustanes npr. za 3mj nevraca ti se novac...

znaci to je 600$ za stan,ajmo rec hrana 600$,a nije toliko,to je 1200$i da su jos neki popratni troskovi 1000$,i sta nemamo dosta 3000$?pa ja mislim da imamo i vise nego dovoljno za pocetak

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mlada.majka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno da sam pogledala,tj. frend koji je tamo isao je vidjet sta trenutno ima i koje su cjene...znaci prosjecan jednosoban stan,naravno ne u samom montrealu nego u predgrađju je 255$,,dvosoban stan 300$,dvije stanarine se placaju unaprjed,potpisuje se ugovor na godinu dana,tako da te najmodavac nemoze istjerat iz stana kad mu se digne,ali ti uvjek mozes odustat kad hoces,11mj placas stanarinu zadnji mj ne jer si jednu dao unaprjed,al ako odustanes npr. za 3mj nevraca ti se novac...
    pa ne bih rekla da ne plaćaš stanarinu zadnji mjesec. polog daješ za eventualnu štetu, i to ti vrate kad izlaziš iz stana i kad ga pregledaju, ali stanarinu plaćaš svaki mjesec.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne bih te htjela obeshrabriti nego samo pomoci da vidis realnu sliku situacije u kojoj bi se mogla naci.

Mi smo ovdje htjeli iznajmiti manji stan, tipa 45 kvadrata (tako zivimo i u Zagrebu) jer bi nas to doslo samo 600tinjak eura mjesecno. Na nekoliko mjesta nam ga nisu htjeli iznajmiti, kazu, to je stan za jednu osobu. Svaka zemlja ima neka svoja druga "pravila". Ta renta o kojoj pricas mi se cini dosta niska, pa to je u rangu stana u Zagrebu.

Zdravstveno placam vise od 200 eura, a na to ide i dio koji placa poslodavac koji je vise od 100 eura. Mjesecno. Kcer je osigurana preko oca (na svu srecu) pa to nije moj trosak.

Znas li koliko kosta vrtic, boravak nakon skole? Znaci, do 3 popodne je u skoli, a onda ju iz skole odvedu u vrtic gdje je do 6 sati kada zavrsava moj posao. Srijedom je to nekoliko sati vise, skola zavrsava oko podne u srijedu. To cuvanje u vrticu dodje me 850 eura mjesecno! Ni u skoli, ni u vrticu ne dobiva topli obrok, sve joj ja moram spremiti u lunch box, do navecer je na hladnoj hrani od kuce. Postoji nacin da vratim jedan dio novaca za vrtic od drzave, nesto tipa povrat poreza, ali pitanje koliko cu dobiti natrag (u najboljem slucaju i to ce biti manje od pola love).

Ne kazem da je u Kanadi isto tako, nego hocu ti reci da su troskovi zivota nama iz Hrvatske u drugim zemljama nekada nezamislivi. Stoga mi se cini da je 3000 usd malo za 4 osobe. Mi dvije smo toliko potrosile u manje od tjedan dana (kao sto rekoh, polozi za stan, pocetak, etc), ne zato sto smo rasipne, nego zato sto su to troskovi koje nismo mogle izbjeci.

Drzim fige da se snadjete i da uspijete u svojim planovima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •