-
Mlada majko vidim da ste se vec za Montreal vise manje odlucili, ali mislim da vam je zgodno pogledati i Albertu (npr. Calgary), oni imaju i nafte i industrije i posla, a i englesko je govorno podrucje - pa, ako tamo ima nekoga tko bi vam pomogao. Ja isto u Kanadi nisam imala neki problem s pronalazenjem namjestenog stana - doduse moj je bio nesto skuplji (oko 900 dolara), ali bio je i u centru grada u jednoj od skupljij provincija (British Columbia), al da sam htjela biti van centra, bez problema bih nasla i nesto jeftinije. Namjestaj, ako ga i nema, lako se kupi na ovim yard sale-ovima, a isto tako se moze lako i jeftino kupit i auto. Moj momak je u vrijeme kad smo bili u Kanadi isto trazio posao na crno, ali nije se nesto narocito trudio (nije nam bilo toliko bitno tad) pa nije nista ni nasao. Al da se potrudio vjerujem da bi nesto i nasao. Al bilo je smijesno kad je dolazio, rekao je zeni na granici, da dolazi se malo odmorit na 3 mjeseca, a ona mu je rekla, odmorit se tri mjeseca?! da nisi slucajno radio! Jesi cuo, da nisi slucajno radio! I onda je jos jednom potrcala za njim i rekla mu da ni slucajno ne radi
Mislim da je vama najveci, a i najozbiljniji problem, ako odete ilegalno, kako kasnije dobiti papire, narocito s tim novim zakonima, dobro to proucite.