Kako ne možeš izgubit ništa, pa ako vas vrate i ne dobijete azil neće više moć ić u Kanadu, lijepo ti cure objašnjavaju, a ako je to tebi ništa šta se onda uopće gnjaviš sa odlaskom?
Ja vam stvarno želim uspjeh, molim te nemoj ovo shvatit ko prediku ili tešku kritiku, pišem zaista dobronamjerno, cure ti objašnjavaju da stvari oko odlaska nisu tako jednostavne i da ti se ne isplati riskirat i ić mimo procedure. Azil je nešto što nije tako jednostavno dobit, ljudi koji to daju nisu glupi i naivni, stvari se mogu lako provjerit, pogotovo u današnje vrijeme interneta, ja sam si eto dala mašti na volju pa zamišljam da u tom uredu koji će rješavat tvoj azil radi neka hrvatica i da joj šef da tvoj slučaj i kaže aj provjeri jel imaju oni osnove za ovo što traže i ona sidne za svoj stol, otvori internet, T com imenik, upiše tvoje ime i prezime, vidi di živiš i nazove tvoju susidu i na hrvatskom je pita uznemiravaju li vas vjerski i koje ste vi vjere, i ona kaže eto hrvati katolici (a vi napisali da ste nešto drugo) i ova prenese šefu i on kaže e ne može, eto lagali su a i kako hrvati, katolici mogu bit vjerski uznemiravani u državi sa 80% hrvata i katolika. Puf - odbiju vas i stave zabranu da ne možete doć doživotno jer ste lagali. I šta onda? Nisi izgubila ništa? Hm.
Šta ja znam, meni bi to bio velik gubitak. Ako već idem mijenjat svoj život onda bi išla igrat pošteno, jer postoje države koje su puno uređenije od ove naše i gjde igre mimo pravila ne prolaze ili prolaze teško.
Jesi svjesna toga da je to što želite i radite ogromna priomjena koju ćete morat ne samo odraditi fizički već i u "glavi" i da ćeš morat promjenit ovaj tako tipični naš mentalni sklop - idem mimo procedure jer nemam šta izgubit. Možeš izgubit upravo ono što želiš dobit - mogućnost odlaska u Kanadu i neki ljepši i bolji život. Jel ti se isplati onda riskirat? Potrošit ćeš hrpu novca, vremena, živaca i veće su šanse da nećeš uspjet pa ćeš ostat u ovoj državi koja je trenutno u komatoznom stanju i tko zna koliko će to stanje potrajat.
Za sve što radiš postoji tisuću opcija i načina kako se nešto može izvest, sigurnije je izabrati opciju da igraš po pravilima igre jer time više dobivaš i veća je šansa da ćeš dobiti ono što želiš. Stvarno ti želim sreću!