Pokazuje rezultate 1 do 50 od 326

Tema: život u Kanadi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

$3000 dolara ce cetveroclanoj obitelji trajati... par dana. Dovoljno je da jednom od njih zatreba lijecnicka pomoc, a s dvoje male djece svastanesto dolazi u obzir.

Ako placaju stan, to im je za mjesec dana.

Ako nemaju povratnu kartu, ili im ona istekne, a jos uvijek su nekako zivi i zdravi, onda nemaju cime nazad.

Zivim i radim vani, imam osiguranje, muza drzavljanina (meni fali cetiri mjeseca do drzavljanstva), boravim ovdje legalno i trajno, imamo dijete na putu, kucu u vlasnistvu s malom ratom kredita i niti jedno jedino drugo dugovanje... UMRLA bih od straha da nam je jedina ustedjevina $3000. Ono, crkla bih sad i odmah.

mlada.majka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    $3000 dolara ce cetveroclanoj obitelji trajati... par dana. Dovoljno je da jednom od njih zatreba lijecnicka pomoc, a s dvoje male djece svastanesto dolazi u obzir..
    S dvoje male djeci bi si svakako odma po ulasku u zemlju uplatila zdravstveno osiguranje ili mozda cak vec ovdje,to je cak i obavezno ako ostajes u zemlji dulje od 3mj,kao strani drzavljanin moras imati uplacenu policu zdravstvenog osiguranja...

mlada.majka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    $3000 dolara ce cetveroclanoj obitelji trajati... par dana. Dovoljno je da jednom od njih zatreba lijecnicka pomoc, a s dvoje male djece svastanesto dolazi u obzir.

Ako placaju stan, to im je za mjesec dana.

Ako nemaju povratnu kartu, ili im ona istekne, a jos uvijek su nekako zivi i zdravi, onda nemaju cime nazad.

Zivim i radim vani, imam osiguranje, muza drzavljanina (meni fali cetiri mjeseca do drzavljanstva), boravim ovdje legalno i trajno, imamo dijete na putu, kucu u vlasnistvu s malom ratom kredita i niti jedno jedino drugo dugovanje... UMRLA bih od straha da nam je jedina ustedjevina $3000. Ono, crkla bih sad i odmah.
    Da,ali kanada i SAD nije jedno te isto,ja naprimjer u SAD-u nebi zivila pa taman da novci padaju s neba,a nasi ljudi koji su u kanadi vec dosta dugo otisli su tamo doslovno s jednom torbom,i sad tamo imaju bar donekle pristojan zivot,za razliku od ove jeb... drzave di cemo jos malo pocrkat od gladi i svi zavrsit na ulici,i ne zaboravi ne zivimo svi u ZG i nemamo svi place od 5000kn nego jedva spajamo kraj s krajem,jos da nam nema staraca doslovno bi svi crkli od gladi,ali jednom se moramo odlucit na samostalan zivo pa makar to znacilo i otici preko bare u nepoznato,jer svagdje je bolje nego ovdje...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mlada.majka prvotno napisa Vidi poruku
    Da,ali kanada i SAD nije jedno te isto,ja naprimjer u SAD-u nebi zivila pa taman da novci padaju s neba,a nasi ljudi koji su u kanadi vec dosta dugo otisli su tamo doslovno s jednom torbom,i sad tamo imaju bar donekle pristojan zivot,za razliku od ove jeb... drzave di cemo jos malo pocrkat od gladi i svi zavrsit na ulici,i ne zaboravi ne zivimo svi u ZG i nemamo svi place od 5000kn nego jedva spajamo kraj s krajem,jos da nam nema staraca doslovno bi svi crkli od gladi,ali jednom se moramo odlucit na samostalan zivo pa makar to znacilo i otici preko bare u nepoznato,jer svagdje je bolje nego ovdje...
    malda majka imam dobre prijatelje i u SAD i u Kanadi, dapace bas i u montrealu. znam kakva je situacija u slavoniji na zalost. i svi su se snasli. svi imaju pristojen poslove, ali svi su VSS, svima je skola priznata, nakon sto su se dokazali na puno nizim poslovima od onih za sta su se skolovali.
    tako da po tom pitanju nisu te dvije zemlje tako razilicite, razlikuju se po zdravstvenom osiguranju, ali vi ga morate imati vec kad dodjete tamo, jer vam vizu nece dati na dulje od onoga sto vam traje zdravstveno.
    ne znam koliko ce vam pomoci ti vasi prijatelji. ali problem je da vas je 4. to nije malo. morate biti jako okretni i spretni. morate paziti da sve napravite po njihovim zakonima jer inace mozete se odmah vratiti u HR.
    svi ti pisemo u dobroj namjeri, moji kometnari su do sad bili takvi da bi ti ukazala na neke stvari.
    koliko sam shvatila odlazite u fracuski dio. a ne znate jezik. ti engleski znas (jos nam nisi rekla koji papir imas koji to dokazuje), to je ogorman minus.
    taj posao kod naseg covjeka, sto to tocno znaci? da je hrvat vlasnik, ali ko ce mu biti sef. da li taj zna nas jezik, nadam se da da.

ajde napisi ako zns koliko uopce imate bodova ako trazite iseljavanje. jeste uopce to racunali?
    to bi vam mozda bila dobra referenca. mozda je bolje da sad te novce utrosite na skolovanje, bar jezika. znam da mislis je ti si u ZGB i ne kuzis kako je nama, ali situaciju u slavoniji zbilja jako dobro poznajem i znam da je beznadje veliko.
    i ne zelim da vam se dogodi kao u andjelimo prahu (ne zanm da li si citala, depresvno je, ali i oni su bili jedini irci koji su se vraitli iz amerike u irsku jos siromasniji)

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Koliko vidim iz tvog posta do kod vas traje svega 6mj......mi draga moja vec god dana istrazujemo,saljemo mailove na sve strane,trazimo posao,upoznajemo ljude kako bi razmjenili sto vise iskustva i informacije...uclanjujemo se u grupe i forume....
    Mi imamo smjestaj osiguran na 1god dana sa hranom ali ne zelim nikome biti na teretu niti na trosku jos uz to nemamo djece sto je s jedne strane lakse nego vama pa se opet dobro propitamo gdje je pocetak,sredina i kraj u svemu onome sto zelimo...S druge strane zbog cega ste vi bas odlucili ici skupa,zasto tvoj suprug ne ide sam i kad se dobro snade i zaradi novce povuce tebe gore sa djecom....jer tako svi rade...
    Ja ti osobno zelim srecu da uspijes ali oprez....trnovit je put do uspjeha

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •