malda majka imam dobre prijatelje i u SAD i u Kanadi, dapace bas i u montrealu. znam kakva je situacija u slavoniji na zalost. i svi su se snasli. svi imaju pristojen poslove, ali svi su VSS, svima je skola priznata, nakon sto su se dokazali na puno nizim poslovima od onih za sta su se skolovali.
tako da po tom pitanju nisu te dvije zemlje tako razilicite, razlikuju se po zdravstvenom osiguranju, ali vi ga morate imati vec kad dodjete tamo, jer vam vizu nece dati na dulje od onoga sto vam traje zdravstveno.
ne znam koliko ce vam pomoci ti vasi prijatelji. ali problem je da vas je 4. to nije malo. morate biti jako okretni i spretni. morate paziti da sve napravite po njihovim zakonima jer inace mozete se odmah vratiti u HR.
svi ti pisemo u dobroj namjeri, moji kometnari su do sad bili takvi da bi ti ukazala na neke stvari.
koliko sam shvatila odlazite u fracuski dio. a ne znate jezik. ti engleski znas (jos nam nisi rekla koji papir imas koji to dokazuje), to je ogorman minus.
taj posao kod naseg covjeka, sto to tocno znaci? da je hrvat vlasnik, ali ko ce mu biti sef. da li taj zna nas jezik, nadam se da da.
ajde napisi ako zns koliko uopce imate bodova ako trazite iseljavanje. jeste uopce to racunali?
to bi vam mozda bila dobra referenca. mozda je bolje da sad te novce utrosite na skolovanje, bar jezika. znam da mislis je ti si u ZGB i ne kuzis kako je nama, ali situaciju u slavoniji zbilja jako dobro poznajem i znam da je beznadje veliko.
i ne zelim da vam se dogodi kao u andjelimo prahu (ne zanm da li si citala, depresvno je, ali i oni su bili jedini irci koji su se vraitli iz amerike u irsku jos siromasniji)