Ne bih te htjela obeshrabriti nego samo pomoci da vidis realnu sliku situacije u kojoj bi se mogla naci.

Mi smo ovdje htjeli iznajmiti manji stan, tipa 45 kvadrata (tako zivimo i u Zagrebu) jer bi nas to doslo samo 600tinjak eura mjesecno. Na nekoliko mjesta nam ga nisu htjeli iznajmiti, kazu, to je stan za jednu osobu. Svaka zemlja ima neka svoja druga "pravila". Ta renta o kojoj pricas mi se cini dosta niska, pa to je u rangu stana u Zagrebu.

Zdravstveno placam vise od 200 eura, a na to ide i dio koji placa poslodavac koji je vise od 100 eura. Mjesecno. Kcer je osigurana preko oca (na svu srecu) pa to nije moj trosak.

Znas li koliko kosta vrtic, boravak nakon skole? Znaci, do 3 popodne je u skoli, a onda ju iz skole odvedu u vrtic gdje je do 6 sati kada zavrsava moj posao. Srijedom je to nekoliko sati vise, skola zavrsava oko podne u srijedu. To cuvanje u vrticu dodje me 850 eura mjesecno! Ni u skoli, ni u vrticu ne dobiva topli obrok, sve joj ja moram spremiti u lunch box, do navecer je na hladnoj hrani od kuce. Postoji nacin da vratim jedan dio novaca za vrtic od drzave, nesto tipa povrat poreza, ali pitanje koliko cu dobiti natrag (u najboljem slucaju i to ce biti manje od pola love).

Ne kazem da je u Kanadi isto tako, nego hocu ti reci da su troskovi zivota nama iz Hrvatske u drugim zemljama nekada nezamislivi. Stoga mi se cini da je 3000 usd malo za 4 osobe. Mi dvije smo toliko potrosile u manje od tjedan dana (kao sto rekoh, polozi za stan, pocetak, etc), ne zato sto smo rasipne, nego zato sto su to troskovi koje nismo mogle izbjeci.

Drzim fige da se snadjete i da uspijete u svojim planovima.