suncokret nema osiguran posao i to je problem.
ima frenda koji bi mu nasao posao, pa onda molio sefa da mu sredi papire.
prva varijanta je bila da bi usli na turisticku vizu, pa da bi trazili azil, sad su na WH vizi.
dakle oni ispituju teren i super, slazem se. bolje gledati sve opcije nego zavsiti na socijali tu ako je uopce i dobijes.

no kad vec ispituju opcije mozda je bolje da postanu svjesni i problema i da vec ovjde stvore sliku kako ce ih tamo rjesiti. dakle nesto sto oni ne vide, npr. dok ne iznajme stan, da li ce ici u hotel ili u B&B ili ce ih sve primiti taj prijatlj na stan dok se ne snadju. litala je rekla koliko su oni imali probelma oko pronalaska svog smjestaja, a koliko se ja sjecam imali su sav back up.

ja zbilja zelim srecu mladoj majci i njenoj familiji. i sama sam ljuta na sebe ponekad zasto nisam otisla, pogotovo kad sam bila mlada, bez djece.
no meni i nije tako lose ovdje. obisla sam sva ona predstavljanja oko iseljenja van. 90-tih je toga bilo jako puno.
i sjecam se da iako smo tad bili jos pod programom izbjeglica da su nam svi govorili ne zavaravajte se, nije lako, bez obzira na skolu, poznavanje jezika.