-
Evo informacije iz prve ruke. Dosli smo (ja, muz i dvoje djece) prije mjesec dana. Muz je specificna struka i dobio je posao rpije dolaska a mi boraviste temeljem njegove radne vize, a ja radnu dozvolu temeljem njegove. Ima puno posla, koliko sam uspjela primjetiti muskarci sto se tice sljakerskog posla mogu vise zaradivati od zena. Generalno, ako se uzmu primanja u Hrvatskoj i kvaliteta zivota ovdje je kvaliteta na puno vecem nivou. Hrana je kao u hrvatskoj i jeftinija. Npr. 6 limenki kole 2,43$, 4l mlijeka cca 4$, 600g slanine za peci 1,99$, pakiranje od 18 jaja 3,09$, kila banana 1,48$, pakiranje od 4 pudinga (u casicama) 1$... - prepisano sa racuna placenog jucer u trgovini Basic food. Pa usporedite sa hrvatskim cijenama. Djecu smo drugi dan upisali u katolicku skolu koja je besplatna jednako kao i drzavna ali je navodno kvalitetnije obrazovanje, cijeli proces je trajao 20 minuta, jako ljubazno osoblje u skoli, djeca borave od pola devet do tri i petnaest popodne. U skolu mogu i skolskim busevima (zuti busevi kao iz filmova). Jako paze na sigurnost djece, kada autobus stoji na stanici i djeca trebaju uci ili izaci sva auta okolo moraju stati, na parkinzima se jako sporo vozi i pazi na pjesake. Sto se zdravstva tice ovdje je kao i u hrvatskoj zdravstvo osigurano za sve s tim da puno ljudi uzima dodatno zdravstveno. Mi smo imali srecu pa su nam dodatno platili u firmi od supruga (pokriva njega i obitelj). nemate se cega bojati sto se odlaska tice, treba se bojati buducnosti u zemlji koju samo dragi bog moze spasiti ako bude imao milosti, treba se bojati vremena kada se nece moci isplacivati mirovine jer ih nece imati tko zaradivati u hrvatskoj, ovdje imate sansu i buducnost, ako ne zbog sebe ucinite to zbog buducnosti vase djece
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma