Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
Ljudi moji ja se nisam mogla naslušati čuđenja i kukanja prijatelja i roditelja kad smo muž i ja odselili iz Zagreba, iz Hrvatske u Bosnu. Kao ono- tko još iz Hrvatske seli u Bosnu??? Jednostavno nismo više htjeli propadati čekajući. Završen fakultet, a glodaš cigle oko sebe! Bilo je ovako- tko prvi (s ozbiljnom ponudom za stalan posao), njemu djevojka (tamo idemo). I završili smo skroz u Nevesinju, Bože, u Hercegovini, da nam je netko rekao...
Point is...Nismo pogriješili, gdje ima posla, ima života. Naravno da ne možeš uvijek gdje hoćeš jer ovisi o potražnji za tvojom strukom kako je sasana napisala. Ali sjediti u Hrvatskoj u gladi i neimaštini, a samo iz domoljublja... sorry, jedan je život, a i ovako je dovoljno izazovan i pun prepreka.
Tko god nema, a usudi se potražiti život bilo gdje drugdje gdje bi se spasio, ja kažem - GO FOR IT!
Poznajem ljude koji su prije 25 godina, nakon faksa otišli u Sloveniju. Imaju kuću i dva stana i lijepo žive. Zadovoljni, sretni, neopterećeni, vedri. Susjed povremeno radi u Italiji. Sagradio ogromnu kuću. Tko god da je nogom kročio bilo gdje iz naše zemlje nešto je postigao. Jedino ovdje poštenim radom ne možeš ama baš ništa. A sve manje ljudi može i računati na sigurno zaposlenje.