pa ako razmišljam o tome da je vani bolje, to znači da ne uzimam u obzir globalnu krizu. koja jest malo deprimirajuća. mislim, da prostiš se*e mi se od kreditnih agencija i rejtinga. i cijelog sustava kojemu je jedino bitan bankarski profit. i koji je, ako se nešto debelo ne promijeni, neodrživ.
al ako razmišljaš o odlasku - onda misliš da će ti vani biti bolje, dakle ne razmišljaš na taj način.
a ako razmišljaš isključivo o hrvatskoj, gle, u nekom periodu od 5 godina, mislim da će standard krenuti na bolje. previše je toga popljačkano, zaboravili smo već sve one afere koje su bile otkrivane na dnevnoj bazi. jednostavno mislim da će narednih 5 godina biti - teško.
sve to ide sporo, malim koracima, ali ja ipak imam dojam da - ide. i korupcija i neka uređenost pravne države - ipak ide naprijed.
no, obzirom da oboje imamo posao, da imamo di živit, da nam nije ugrožena osnovna egzistencija, u poziciji smo da se možemo strpiti. za neki normalan život, gdje neću morati zadnjih 5 dana u mjesecu misliti kako kupiti komad mesa.
no, pitaj me za godinu dana