Pokazuje rezultate 1 do 50 od 326

Tema: život u Kanadi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jeste pogledali članak iz HuffPost.ca kojeg sam gore postala? Meni je strašno depresivan, OK ne spadam u kategoriju "stranaca" u Kanadi ali opet ne ulijeva mi baš neku nadu :/

Trina, Litala je ošla down under sa veselom ekipom od 4 klinaca, nije lako ali može se

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste pogledali članak iz HuffPost.ca kojeg sam gore postala? Meni je strašno depresivan, OK ne spadam u kategoriju "stranaca" u Kanadi ali opet ne ulijeva mi baš neku nadu :/
    zapravo je ono što sam i očekivala, piše da on jako loše govori engleski :/
    to je ono što smo već i prije čuli, da ljudi koji loše govore engleski jednostavno ne uspiju naći posao u struci, ali pričam ti iz treće, četvrte ruke.
    moji poznati koji su otišli gore su ok. i to ti pričam iz polu-provjerenih izvora.

zato su i mijenjali taj fsw program jer im je masku skilled radne snage zapravo ostalo čistit ulice ili prodavat cigarete. ne znam je li krenuo novi zakon, nisam gledala dugo.
    mislim da ću opet početi

sillyme, u tome i je stvar - nije nužda. ali mene je strah da zapravo nužda i je. jer ovo nije život, ovo je preživljavanje. MM često to spomene, nema prijatelja, nema kave, nema mora. ali meni je strašno što to kad gledam more i popijem jednu kavu u tri mjeseca s prijateljicama, razmišljam o tome što ćemo sutra skuhati.
    i ja sam stara, prestara sam i potpuno neinteresantna stranom tržištu rada.
    a ovdje me strah da ću, ako penziju dočekam, s tim istim frendicama kopat po bajama

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa Vidi poruku
    MM često to spomene, nema prijatelja, nema kave, nema mora.
    tu u HR jedva vidim prijatelje, svi koji rade su prezaposleni, još ako imaju djecu onda pogotovo, jedva se vidimo svakih 2-3 mjeseca
    nema kave (em ne stižemo, em ljudi nemaju para)
    nema mora (ima ako dobiješ na lotu ili se par dana uvališ kod rodbine)

meni je žalosno što sam i ja i mm u HR upisali faks za zanimanja koja su u doba upisa bila deficitarna, kad smo završili, još su uvijek bila deficitarna, da bi danas, 10-ak godina nakon diplome ja radila totalno van svoje struke a mm jedva pronalazio nešto i to samo honorarno

što se tiče članka, pa dobro su se sjetili mijenjati uvjete za tu FSW, što im znači da su npr. liječnici na toj listi ako im se ne prizna diploma...
    meni nije članak depresivan, više realan... i kroz redove čitam kako su u Kanadi rasisti jer ti doktori znanosti koji voze taksije su rijetko Europljani...

ja sigurno ne bih išla tako na slijepo u stranu zemlju, najprije ponuda za posao (u struci) pa onda dignuti sidro...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •