Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: potrošnja vode

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno potrošnja vode

Živimo u zgradi gdje plaćamo vodu po broju članova domaćinstva. Razmišljamo da se odvojimo i stavimo svoj vodomjer, pa me zanima sljedeće.
    Dakle, oni koji imaju svoj vodomjer - koliko mjesečno kubika potrošite i koliki su vam računi i za koliko je to osoba?
    Zanima me za Zagreb (Sesvete).

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

joooj mi htjeli staviti svoj vodomjer al to gotovo nemoguća misija; jer jedna cijev zajednicka je za kuhinju, druga za kupaonicu... a cijena za ugradnju: malo bogatstvo
    ostali na podjeli prema broju clanova
    inace u kuci gdje imamo svoje brojilo otprilike potrosimo 5-7 kubika po osobi

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sad si me potakla da pogledam svoj račun za vodu, btw do sad se nisam ni zapitala koliko trošimo vode. Uvijek mi se činio malo prevelik taj račun Ako sam dobro uspjela izračunati, za nekih cca. 40 dana potrošnja tople i hladne vode za nas četvero je cca. 25 kubika. Puno? Kod vas?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zivimo u kuci, racun za prosli mjesec je iznosio 113,49 kn. 4 nas je u kuci i svakodnevno se tusiramo, zaljevamo travu, peremo u perilicama sudje i robu.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mala_beba_21 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad si me potakla da pogledam svoj račun za vodu, btw do sad se nisam ni zapitala koliko trošimo vode. Uvijek mi se činio malo prevelik taj račun Ako sam dobro uspjela izračunati, za nekih cca. 40 dana potrošnja tople i hladne vode za nas četvero je cca. 25 kubika. Puno? Kod vas?
    Imate svoje mjerilo ili plaćaš po članu?
    Mi imamo onaj zajednički račun od holdinga gdje je pričuva .... i voda. I samo je hladna voda?
    Nama ispada da smo od 25.5. do 3.7. potrošili cca 21 kubik. Meni se čini da je to puno.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    zivimo u kuci, racun za prosli mjesec je iznosio 113,49 kn. 4 nas je u kuci i svakodnevno se tusiramo, zaljevamo travu, peremo u perilicama sudje i robu.
    ajde pogledaj koliko kubika trošite mjesečno.

usput, od kad je ova cijena od 13,50 kn po kubiku?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi živimo u kući , četri člana. Mjesećna potrošnja nam je oko 12-13 kubika, prošli mjesec bilo je 15 jer smo punili veliki bazen u dvorištu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nemamo svoje brojilo, plaćamo po članu. A ovo ti je račun od 28.5. do 5.7., ukupno 14,55 hladne vode za nas četvero, i 11,09 tople. Kod vas 21 kubik samo hladne ili oboje? Mi isto imamo onaj zajednički račun od holdinga.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A ova cijena vode ti je od 1.3. 2012.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nemamo svoje brojilo, plaćamo po članu. A ovo ti je račun od 28.5. do 5.7., ukupno 14,55 hladne vode za nas četvero, i 11,09 tople. Kod vas 21 kubik samo hladne ili oboje? Mi isto imamo onaj zajednički račun od holdinga.
    21 kubik hladne.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A onda mi i nismo tako strašni, iako se stanari strašno bune, navodno ima puno neprijavljenih duša u našoj zgradi...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A ova cijena vode ti je od 1.3. 2012.
    Jučer mi je stigao račun za 7. mjesec i veći je za cca 80 do 100 kn nego dosadašnji. Tako i svekrvi.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A onda mi i nismo tako strašni, iako se stanari strašno bune, navodno ima puno neprijavljenih duša u našoj zgradi...
    Mi ne plaćamo posebno toplu vodu nego samo hladnu + plin za bojler.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E, sad... moram pogledati prethodni. Isto veći za cca 100 kn nego prošla dva, ali onaj prije toga je isto bio ovakav, zna inače biti takvih oscilacija kod nas. A gdje je vama topla voda?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Prosječna mjesečna potrošnja za nas 3 je cca 6-7 kubika.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi imamo svoj vodomjer, četvero nas je, prosječno u mj potrošimo 10-12 kubika

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nas četvero potrošimo 8-10 kubika, ovisi jel' pazimo ili ne.

Kako uspijete potrošiti 20 kubika

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tako i mi, do 10 kubika max.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi imamo svoj vodomjer, troje nas je, prosječno potrošimo 8 kubika.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Nas četvero potrošimo 8-10 kubika, ovisi jel' pazimo ili ne.

Kako uspijete potrošiti 20 kubika
    I ja mislim da mi ne potrosimo toliko. Zato sam i otvorila temu Placamo po clanu pa, ocigledno, placamo dio i tudje potrosnje.
    I jos, u ovom zadnjem obracunskom razdoblju 2 tjedna mene i cura nije bio doma.
    Posljednje uređivanje od jurisnik : 31.07.2012. at 19:34

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da li je netko (osim josipal) imao iskustva s odvajanjem?
    Procedura, troskovi....?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi živimo u kući i trošimo svaki mjesec 6 kubika, nas troje i plaćamo 250 kn mjesečno jer plaćamo naknade za pročišćivać, bez tih naknada smo plaćali 100 kn mjesečno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    ajde pogledaj koliko kubika trošite mjesečno.

usput, od kad je ova cijena od 13,50 kn po kubiku?
    potrosili prosli mjesec 11 kubika.

ali vise ne zivimo u gradu zagrebu.
    neko je pitao koja je procedura za ugradnju svog vodomjera. dok sam zivjela u zgradi to je pred kraj bilo aktualno. trabalo se sloziti vise od 50% stanara, ali je dobro imati na svojoj strani i predstavnika koji bi to gurao kao interes ulaza/zgrade.
    probelm zna biti i to da stan nije na jednoj tzv. vertikali, sto bi je bio slucaaj kod nas. mi smo u tom stanu bili povezani na dvije vetrilkale. sto znaci da bi trebali i dva vodomjera. troskovi za sve to bi bili ako se dobro sjecam izmjedju 1500-2000 kn mislim po vodomjeru od vodovoda.
    ne znam da li su ugradili ali nadam se za dobrobit svih da jesu. jer mi smo znali placati i do 450 kn mjesecno vodu. znala sam biti tako ljuta za te racune. zato sad znam svaki racun vode koliki nam je i znam da nikad nismo potroslili vise od 16 kubika. u mjesecu kad smo punili bazen za klince.
    razumijem tvoju fustraciju s tom vodom, jer meni je taj plavi racun strasno isao na zivce i znali smo placati mjesecno vodu vise nego struju i grijanje ljeti zajedno, a samo smo se tusirali i prali sudje/robu. sad zaljevam travu imam iste higijenske navike, a voda mi nije vise trn u oku.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kad sam se raspitivao prijee nekoliko godina, cijena mi je bila cca 3000 kuna. I jos su mi rekli da ako cu imati svoj vodomjer da ce mi vio naplatiti na svakom racunu dodatno i ocitanje vodomjera, pa kad sam sve stavio na papir sa potencijalnom ustedom, na nuli bi bio za vise od 10 godina. Mozda je sada povoljnije.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Btw, sto se tice cijene kubika vode, ako sam dobro shvatio, dio zagreba i dio gorice se snabdjevaju sa istog vodocrpilista. No u zg je kubik preko 13 kuna a u gorici 8. Zanimljivo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam se raspitivao prijee nekoliko godina, cijena mi je bila cca 3000 kuna. I jos su mi rekli da ako cu imati svoj vodomjer da ce mi vio naplatiti na svakom racunu dodatno i ocitanje vodomjera, pa kad sam sve stavio na papir sa potencijalnom ustedom, na nuli bi bio za vise od 10 godina. Mozda je sada povoljnije.
    ove troskove koje sam navela oko ugradnje odnose se na vodomjere koji bi se ocitavali daljnski.
    kao sto rekoh predstavnik stanara se u to doba jako angazirao oko toga, jer su nam troskovi vode zbilja bili visoki.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

E upravo se to daljinsko ocitavanje dodatno naplacivalo kada sam se ja raspitivao. Welcome to Croatia.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama je sad račun bio 250 kn; 5 odraslih i 2 djece, hrpa suđa i veša svaki dan, cvijeće... Dosta trošimo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo u Osijeku ugradili vodomjere u zgradu prošle godine. U našem stanu ima dvije vertikale i dva vodomjera, svaki je koštao 1250 kn. I imamo daljinsko očitavanje i to se ne naplaćuje. U zgradi su ugradili vodomjere tko je htio, a onda se sve uspoređivalo s glavnim vodomjerom za cijelu zgradu. Razliku plaćaju oni koji nemaju vodomjere. Za godinu dana ugradili su skoro svi koji nisu u prvoj rundi ugradili vodomjer. I da svi ugrade vodomjer, postoji neka sitna razlika u našim vodomjerima i glavnom (ima pipa u podrumu - za čišćenje stubišta) i to bi se dijelilo s brojem stanova, a kako je u našoj zgradi 33 stana, to ne bi bila velika razlika. Ali, barem više ne plaćamo tuđu potrošnju i svakodnevno punjenje susjedske jacuzi kade. Razlika u računima nam je ogromna (prije imali preko 300 kn za četvoro, a sada oko 100 kn). I vodomjere plaćamo na 24 rate, tako da i to ispadne oko 100 kn mjesečno. Isplati se to napraviti.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Baš gledam račun za vodu od kolegice i ne naplaćuje se dodatno očitanje.
    A i u vodovodu su mi rekli da se plaća utrošak puta cijena kubika + fiksni dio (18,41 kn).

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ove troskove koje sam navela oko ugradnje odnose se na vodomjere koji bi se ocitavali daljnski.
    kao sto rekoh predstavnik stanara se u to doba jako angazirao oko toga, jer su nam troskovi vode zbilja bili visoki.
    Naša predstavnica se ne bude angažirala oko toga jer joj ne paše.
    Još mi tvrdi da su na ulazu do nas (jedna vertikala samo) ugradili svoje vodomjere i da su im troškovi porasli.
    Sazvat ćemo sastanak stanara posije g.o. pa ćemo vidjeti šta će ostali reći. U svakom slučaju mi ćemo dati zahtjev pa nek dođu pogledati (onda i sami plaćamo).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na sastnaku pristupite argumentirano, jer vodovod zahtjeva da se skupe potpisi svih stanara ili tako nesto ako ide samo jedan stan u ugradnju (ovo su sve iskustva od prije dvije godine, ne znam da li se sta mjenjalo)
    a ako se ide grupno onda je kao dovoljno samo 50% potpisa.
    stim da ugradnju vodomjera su zahtjevali da oni naprava sto je onda skuplje, to su cijene koje smo gore naveli. ali to je bio jedan od njihovih uvjeta.
    no kao sto vidis i daddy-ju su pak rekli da ce i ocitavanje naplacivati. mozda ad za pocetak nazoves vodovod i raspitas se sad kako disu, jer negdje mi zvoni da bi svi trebali imati svoje mjerilo, pa su mozda ipak malo olabavili sa biserima koje izmisljaju.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

na sastnaku pristupite argumentirano, jer vodovod zahtjeva da se skupe potpisi svih stanara ili tako nesto ako ide samo jedan stan u ugradnju (ovo su sve iskustva od prije dvije godine, ne znam da li se sta mjenjalo)
    a ako se ide grupno onda je kao dovoljno samo 50% potpisa.
    stim da ugradnju vodomjera su zahtjevali da oni naprava sto je onda skuplje, to su cijene koje smo gore naveli. ali to je bio jedan od njihovih uvjeta.
    no kao sto vidis i daddy-ju su pak rekli da ce i ocitavanje naplacivati. mozda ad za pocetak nazoves vodovod i raspitas se sad kako disu, jer negdje mi zvoni da bi svi trebali imati svoje mjerilo, pa su mozda ipak malo olabavili sa biserima koje izmisljaju.
    jučer sam ih zvala i rečeno mi je ovo -
    treba dati zahtjev i onda oni izlaze na teren pogledati situaciju i kažu može li se ili ne. plaća se priključak (kaže tip 1000 i nešto kuna) + instalacije (to radi "naš" vodoinstalater).
    ako se složi više od 50% stanara onda se ugrađuje svima i plaća se iz pričuve. (sumnjam da ćemo to uspjeti.)
    nije mi rekao da treba suglasnost ako idemo samo mi ali onda plaćamo sami.
    Posljednje uređivanje od jurisnik : 01.08.2012. at 10:42

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zvala sada Odjel priključaka - treba ispuniti zahtjev i predati položajni nacrt iz katastra, građ. dozvolu, vlasnički list i potvrdu predstavnika ovjerenu od javnog bilježnika da se slaže. Vodomjer i pregled plaća se 1.850 - 2.000 kn. Posebno se plaća povlačenje cijevi.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni bi to bilo super kad bi svi htjeli no stalno se prica kako je to skupo, a kad bi ugradili vidjeli bi da bi visestruko ustedjeli... jer ovaj mjesec ispalo 10 kubika po osobi: ko da smo najzamazanci svi skupa a ne pola ljudi na godisnjima... prestrasno sta si vodovod dopusta

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

e da
    u kuic nemamo nikada toliko; ni priblizno

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    jučer sam ih zvala i rečeno mi je ovo -
    treba dati zahtjev i onda oni izlaze na teren pogledati situaciju i kažu može li se ili ne. plaća se priključak (kaže tip 1000 i nešto kuna) + instalacije (to radi "naš" vodoinstalater).
    ako se složi više od 50% stanara onda se ugrađuje svima i plaća se iz pričuve. (sumnjam da ćemo to uspjeti.)
    nije mi rekao da treba suglasnost ako idemo samo mi ali onda plaćamo sami.
    i na kraju ce te kad sve zbrojis doci oko 3000 kuna, kako je bilo i kad sam se ja raspitivao. A sto je fiksni trosak od 18 kuna? Jel ti to mozda naplata ocitanja? Jel postoji fiksni trosak i kad si na zajednickom vodomjeru?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i na kraju ce te kad sve zbrojis doci oko 3000 kuna, kako je bilo i kad sam se ja raspitivao. A sto je fiksni trosak od 18 kuna? Jel ti to mozda naplata ocitanja? Jel postoji fiksni trosak i kad si na zajednickom vodomjeru?
    da, tako nekako. ali, barem znam da plaćam svoju vodu a ne susjedovu.
    tih 18,41 kn je mjesečni paušalni iznos koji plaćaš bez obzira na potrošnju. plaća se i na zajedničkom vodomjeru.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to je novotarija, koja je navodno za odrzavanje vodomjera. bilo je rasprave da li je Ok da u zgradi svako kucnastvo na zajednickom vodomjeru placa tih 18.41 kn, kao i npr. kao ja koja imam svoj vodomjer.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tih 3000kn mi se cini i dosta malo u odnosu na sibenik.
    mi smo predali zahtjev da se odvojimo od ostalih apartmana, ukupno sedam, i da imamo svoje brojilo. za sada imamo kontrolno brojilo i prosle god smo mijenjali cijevi i to nas je kostalo 2500kn i sada trebamo platiti gradu sibeniku 1900kn da dobijemo dozvolu i vodovodu 3900 kn da nam samo postave njihovo brojilo.
    i to cekamo mjesecima, kao da je besplatno!!!!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo mi upravo dobili račun od Zag. holdinga.

samo voda nas košta 310,41, ispada da nas troje potošimo oko cca 21 kubik vode.
    cijena vode je s pdv-om 13,46

a ja još k tome vodim brigu o tome koliko je ljudi prijavljeno u ulazu. velik je ulaz i ne možeš na kraj s ovima koji su neprijavljeni. mada s vremena na vrijeme ja na svakom katu zalijepim popis ljudi i broj koji je u stanu i ako netko zna da ih je više samo nadopiše i prema tome se onda ravnamo. nikad se nitko nije bunio.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mislim da nije stvar samo u neprijavljenim stanarima nego sam sigurna da ima dosta stanova kojima kapa iz pipa, vodokotlića i sl.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da nije stvar samo u neprijavljenim stanarima nego sam sigurna da ima dosta stanova kojima kapa iz pipa, vodokotlića i sl.
    istina, i u tome ima nešto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •